Binnenkijken bij… Corine van Redcherryrodekers

Corine portretNaam: Corine
Woonplaats: Sassenheim
Met: vriend Patrick en 6 pubers
Instagram: @redcherryrodekers
Website: www.rodekers.nl

Vorige keer mochten we buiten kijken bij Corine, naar haar prachtige veranda! Natuurlijk heeft Corine ook een fantastisch interieur binnen en mocht Anuschka ook dat fotograferen! Laat je inspireren door het kleurrijke interieur en de bijzondere stijl van Rechcherryrodekers.

Over stijl enzo

Welke stijl ons huis is ingericht? Geen idee. Mijn vriend en ik houden van design, maar ik houd ook erg van kringloop en vintage. Verder houd ik ook van pastelkleuren en vind ik het mooi als spullen qua kleurtoon bij elkaar passen. Ik houd wel van een mix van spullen, zonder dat het echter chaos wordt. Kan je het nog volgen…?

huis-corine-woonkamer-bank-lr
Vrolijke flamingo kussens op de bank in de woonkamer. De roze ‘Rocky Mountain’ kussen is gekocht bij Sloppop.
Groeperen
Ik maak dan ook graag groepjes van spullen waar ik van houd. Ik heb erg veel verzamelingen: boeken, vintage piepbeestjes, jaren 70 druipvazen, cactussen, vaasjes e.d. Ik vind het mooi om die dan ook bij elkaar te houden. Waardoor het allemaal een geheel blijft en geen chaos wordt.
huis-corine-woonkamer-tafel-keramiek
Prachtige schalen gemaakt door Corine uit de ‘Found Diamond’ serie.
De studio (zie vorige keer) en de slaapkamer zijn denk wel mijn favoriet, ik heb de laatste een beetje Frans tintje gegeven, alsof het een oud appartement in Parijs is. Maar wel licht van kleur. Ik vind het fijn als de inrichting ondanks de hoeveelheid spullen toch strak en opgeruimd oogt.
huis-corine-slaapkamer-bed
De slaapkamer van Corine is in Franse stijl met een vintage touch. De kussens op het bed zijn van Hay
Vintage
Ik houd veel van vintage accessoires. In de slaapkamer heeft mijn vriend de wand achter ons bed helemaal met latten betimmerd. Deze hebben we vervolgens met krijtverf roze en blauw geverfd. Waar we weer een grijze laag verf overheen hebben geverfd en door het daarna zachtjes te schuren komt nu het lichte hout, roze en blauwe verf er op sommige plekken er door heen. Het roze vintage  kastje in de slaapkamer heb ik via Marktplaats en na lang twijfelen toch roze geverfd. De inloopkast is mijn trots. We hebben een deur gemaakt in de muur naar het kamertje ernaast. De oude hebben we dicht gemaakt.
huis-corine-slaapkamer-detail-lr
Een detail van de Walk-in Closet in de slaapkamer
Keramiek
Overal in huis vind je vintage keramiek die ik gekocht heb op veilingen of via marktplaats. Ik keramiek zelf ook graag. Ik laat mij daarbij ook graag inspireren door vintage voorwerpen. Vintage glazen schalen uit de kringloop of een plastic retro badvisje. Daar maak ik dan mallen van, waar ik zelf weer dingen aan toevoeg. Ik vind het leuk om daar verhaaltjes bij te verzinnen. Zo is mijn ‘lucky fish’ serie ontstaan en mijn ‘found diamond’ serie.
huis-corine-keramiek-studio
Een kijkje in de keramiek studio. Op het retro Tomado boekenrekje staan vaasjes en visjes die Corine heeft gemaakt
Sfeer
Mijn ideeën qua sfeer haal ik overal vandaan. Van de inrichting van winkels, tijdschriften tot interieurs in Franse films. Meestal ontstaan het door iets dat ik gevonden of gekocht heb. Daar past dan weer iets anders mooi bij. Zo groeit het interieur eigenlijk van zelf.
huis-corine-eettafel-lr
De zonnige eetkamer met uitkijk naar de tuin. De designlampen boven de tafel zijn van Kartell
In de huiskamer staat mijn ‘oude’ roze stoffen bank, naast de strakke zwarte bank van mijn vriend. Ik dacht eerst dat het niet zou passen, maar het staat juist super leuk. Verder ben ik ook erg dol op de roze en blauwe Kartell lamp boven de eettafel. Het licht schijnt daar zo mooi doorheen.
huis-corine-eettafel-sapkan
De eettafel is ruim genoeg om met het hele gezin aan te zitten. De fairtrade sapkan en glazen zijn van Van Verre. Het keramieke visje ‘lucky fish’ komt uit de studio van Corine
Tevreden?
Ik ben eigenlijk wel heel tevreden met ons huis. Ik zou ook niet ergens anders willen wonen. We wonen heerlijk centraal in de randstad. Met alle steden heerlijk dichtbij. Als ik toch iets moest verzinnen: de badkamer heeft nodig een opknapbeurt nodig en de keuken zou ik graag (ooit) in een andere stijl willen. Mijn droomhuis? Een appartementje in Parijs, Londen of Amsterdam. Haha, zo blijft er tenminste nog iets te dromen over.
huis-corine-hal-rode-kers
Mooie display van cactussen en beelden in de hal. De antieke botanische schoolplaat is van Balslev Warming

Fotografie en productie: Hipaholic

Vorig artikelLeer je kind blind typen met de typetuin
Volgend artikelDe leukste multifunctionele tafel voor kinderen
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in