De leukste multifunctionele tafel voor kinderen

legiotafelOf ik de Legiotafel wilde testen. Enigszins sceptisch was ik. Niet vanwege de tafel an sich, maar omdat ik op het punt stond te verhuizen en niet kon bedenken waar ik zo’n grote tafel in dat veel te kleine tijdelijk huis moest gaan neerzetten. Aan de andere kant leek het me wel leuk, zo’n multifunctionele tafel voor de kinderen.

Wat is het?

Een legiotafel is een multifunctionele tafel. Je kunt het gebruiken als speeltafel voor de lego. De leg kun je in de bakken eronder doen, de legobouwsels kunnen in de tafel zelf. Door de rand er omheen valt het niet snel en wil je dat de kamer opgeruimd is en je niet overal lego ziet, dan leg je de afdekplaten erop. Kinderen kunnen op deze manier de lego laten liggen, wat ze heel fijn vinden! Je kan ‘m zelfs in de woonkamer zetten. Platen erop en het lijkt een gewone, lege tafel. Zo zie je ’s avonds niet overal nog speelgoed slingeren.

fee-speelt-met-waterde-watertafel

Watertafel en zandtafel

De tafel is ook te gebruiken als watertafel en zandtafel. Je kunt er een hoes bij kopen, die je in de tafel kunt bevestigen. Die hoes is superstevig, je hoeft dus niet bang te zijn dat het lekt. Daarna kun je er water in doen of zand. De kinderen vinden het geweldig om mee te spelen als het mooi weer is. Wij hebben ‘m deze zomer regelmatig als watertafel buiten in gebruik gehad. Dat kan overigens alleen als je ‘m in de woonkamer hebt staan. Als hij boven staat, is de tafel te groot om telkens de trap op en af te tillen. Overigens hebben ze ook een kleiner formaat, op de website kun je zien hoe groot deze is.

lego-met-de-legiotafel
Met z’n viertjes met de legio tafel spelen. De tafel ligt helemaal vol met lego en iedereen kan erbij.
Onze ervaring

Wij hebben de tafel in juli in elkaar gezet en er de hele zomer plezier van gehad. Er werd dagelijks met de lego gespeeld en zodra het mooi weer was ging de lego in de bakken en werd de tafel naar buiten gedragen om te transformeren tot watertafel.

De stoeltjes vind ik persoonlijk wat minder nodig. Ze zijn te laag om zittend te kunnen spelen en waren bij ons vooral een sta in de weg. Fee vond ze handig om op te staan, zodat zij ook alle ieniemienie lego-onderdeeltjes kon pakken. Als je ruim 1 bent, ben je tenslotte ook al groot…

De opbergbakken zijn ideaal voor de grote hoeveelheid lego die wij hebben en de tafel is super om alles in te bouwen. Ik was zo blij als ik ’s avonds de platen erop kon leggen om de drukke kleuren van de lego niet meer te zien. Maar net zo blij om ze er ’s morgens weer af te halen als de kinderen weer wilden spelen.

lego-tafel-pers
Superhandig dat je de deksels er op kunt doen, je ziet dan niks meer van alle lego. En in de bakken onderin kan ook een heleboel.
Kopen

Ik vind de hoes om er een zand- of watertafel van de maken zeker de moeite waard om te kopen, maar ik zou wel goed nadenken of het voor jou nuttig is. Als je de tafel boven gaat zetten en daar geen buiten hebt ga je het waarschijnlijk niet veel als watertafel gebruiken. Dan zou ik de hoes niet aanschaffen. Maar zet je de tafel beneden, dan zeker doen! Ik vind het een waardevolle aanvulling en de kwaliteit van de hoes is ook echt goed.

De stoeltjes zou ik persoonlijk achterwege laten. Je kunt net zo goed stoeltjes die je al hebt gebruiken, misschien zijn die wel hoger zodat het beter past. Ik zou zeker voor de grote tafel gaan, omdat die veel ruimte heeft om hele lego werelden te bouwen. Al denk ik dat de kleine ook zeker voldoet.

Je koopt de legiotafel via www.legiotafel.nl

kleine-legiotafel

Vorig artikelBinnenkijken bij… Corine van Redcherryrodekers
Volgend artikelSta op en wandel!
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

2 REACTIES

  1. Ziet er wel goed uit zeg!
    Maar zie ik het nu goed dat de onderste foto een hogere tafel lijkt dan die erboven?
    Vind m eerlijk gezegd wel wat aan de grote kant

    • Hoi Astrid, ik weet het niet, ik heb zelf de grootste tafel alleen dus geen idee of die andere tafel lager is. Hij is inderdaad groot, maar daardoor kunnen ze er ook wel veel in kwijt en in laten staan. In mijn huis past het, maar kan me voorstellen dat het in kleinere huizen handiger is om de kleine versie te hebben.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in