Leer je kind blind typen met de typetuin

sterre-typecursusIk zie mezelf nog zitten iedere vrijdagmiddag. Of het nou bloedheet was of niet, ik had anderhalf uur typeles in de brugklas. Op de ouderwetse manier natuurlijk, met een echte typemachine. Steeds opnieuw weer lettercombinaties overtypen uit een gekopieerd boekje. Zonder naar je vingers te kijken, je vingers op de juiste toetsen en proberen of je het telkens sneller kon. Ik vond het zooo saai!

Je hele leven plezier van

“Doe het nou maar” zei mijn moeder. “Van zo’n typecursus heb je je hele leven plezier”. Helaas is dat iets wat je als puber niet in ziet, of in elk geval niet in wil zien. Toch ging ik trouw. En ik haalde na enkele weken mijn diploma. Daar was ik uiteindelijk best trots op. Ik merkte bovendien al snel veel voordelen. Het maken van werkstukken ging veel vlotter nu ik blind kon typen. Zo “verdiende” ik die uren na schooltijd bij de cursus in feite weer terug.

Typmiep

Later, toen ik op mezelf woonde en op zoek was naar werk, schreef ik me in bij een uitzendbureau. Ik moest ter plekke een soort typetest doen: een stuk tekst blind overtypen binnen een bepaalde tijd. Ik bleek zò goed, dat me direct een baan werd aangeboden als typiste. Helaas ambieerde ik dat niet, dus ik ben er niet op ingegaan, maar grappig was het wel.

Snelheid

Toen ik uiteindelijk ging werken als ambulant begeleider had ik al snel door dat ik inderdaad veel profijt had van het feit dat ik snel kan typen. Soms zat ik naast een collega een verslag te maken. Die collega typte dan met 2 vingers en moest steeds kijken waar de letters zaten. Ik knalde binnen een minuut of 20 zo’n verslag in elkaar en dat scheelde me dus enorm veel tijd. Dus ja, ik ben wel overtuigd inmiddels van het nut van een typecursus. Hier heb je ècht je hele leven plezier van.

Typetuin

Kinderen kunnen vanaf een jaar of 8 beginnen met een typecursus. Zodoende is Sterre nu druk bezig via de Typetuin. Vanaf €85 kunnen ze direct beginnen. Het advies is om elke dag een half uur te oefenen. Over saai hoor ik Sterre niet, want de Typetuin maakt er een heel spel van met levels die je moet halen. Bovendien zie je je scores meteen en krijg je ook nog een weekrapport. Ze gaat het elke dag uit zichzelf oefenen. Yuren en Lenthe staan vaak over haar schouder mee te kijken, want het ziet er heel aantrekkelijk uit allemaal. Het spelelement met de levels motiveert extra. Na het behalen van een level krijgen ze een beloning waarmee ze virtueel artikelen kunnen kopen.

Aanrader

Mijn tip is dus: investeer die €85 en gun je kind een typecursus. Het is maar een paar weken/maanden en ze hebben er de rest van hun leven profijt van. De Typetuin vind ik echt een aanrader. Je kunt trouwens ook een proefles volgen op de website. Kun je meteen zien of je kind er aan toe is… Vergeet ook niet het filmpje te bekijken!

Klik hier om de cursus voor jouw kind te starten!

screendump-levels-typetuin

 

Vorig artikelPrachtig licht met houten jaloezieën
Volgend artikelBinnenkijken bij… Corine van Redcherryrodekers
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in