Binnenkijken bij… Bathseba Leonora

Naam: Bathseba Leonora
Werk: ontwerper/naaister
Instagram: @tutto_riciclabile_handmade en @vintage.for.kids.design
Locatie: Den Haag
Woont er sinds: 2002
Met: man en 3 kinderen van 10, 12 en 18 jaar

Vertel eens wat over je huis?

Mijn huis is een 4 kamerwoning, kamer ensuite, met een smalle gang naar de uitbouw, 2 grote slaapkamers en een tuin. Een oud huis met bijna alle oude elementen zoals bewerkte hoge plafonds, oude schuif deuren, granieten en marmeren vloer in de gang, nu met grote kinderen eigenlijk te weinig slaapkamers, maar dat hebben we creatief opgelost door ons bed in het gedeelte te zetten waar vroeger de serre was. De meiden slapen samen en mijn zoon heeft de achterste kamer. Het is vroeger een groente en petrolium winkel geweest, waar de eigenaar achter woonde. Een afdruk van de letters zie je nog op het grote raam. In het plafond zit nog een haak bevestigd, waar de weegschaal aan gehangen moet hebben. Ik ben in deze buurt opgegroeid en kan mij deze winkel nog goed herinneren. De nieuwe eigenaren hebben een gang gecreëerd om het tot woonhuis te maken. Het is heel breed uitgevallen wat mooi uitkomt voor 5 fietsen.

De woonkamer is licht, gezellig en straalt de sfeer van de jaren 70 uit.

Waarom ben je gevallen voor dit huis?

Een vriendin van mij huurde dit huis, maar was bezig een huis te kopen. Mijn man ik en ons 4 jarige zoontje zochten een woning, nadat wij 2 jaar in het buitenland hadden gewoond. Wij waren super blij dat we vanuit onze tijdelijke, kleine portiekwoning in dit huis terecht konden voor maar 450 gulden per maand!! Met een grote kamer ensuite met hoge plafonds, die ruimte…

De mooie Peacock stoel is gevonden bij het grofvuil

Wat is je stijl?

Mijn stijl is een mix van retro/vintage en hippie/bohemian, met veel planten zoals het vroeger bij ons thuis was. In ieder geval is alles van de kringloop of van de straat. Het enige ooit nieuw gekocht is het bed en de tafel. De tafel kochten wij toen wij hier kwamen wonen bij V&D voor 299 gulden! Ik heb altijd al een grote houten tafel willen hebben.

De favoriete woonplek is de lange tafel om lekker aan te werken.

Het is bijna lente. Hoe breng je het voorjaar in huis?

Ik hoef eigenlijk alleen maar de gordijnen open te trekken, door het grote raam komt zoveel licht binnen! En ook door wat andere kussens en plaids neer te leggen, ik heb zoveel verzameld over de jaren dat ik genoeg keuze heb om te stylen, ik bewaar het allemaal bij mijn moeder op zolder.

Bathseba houd ervan om te wisselen van kussentjes en plaids, om zo elke keer een andere sfeer te creeeren

Waar haal je je inspiratie vandaan?

Inspiratie haal ik overal vandaan: de straat, bladen, oude foto’s, instagram, de kringloop. Laatst wilde ik de keuken een “make over” geven, maar wist niet zo goed welke kleuren ik zou gebruiken. Dan ga ik een beetje in wat verschillende kringloopwinkels neuzen en verzamel zo een stijl bij elkaar en nu weet ik het! Eerst vond ik donkerbruine en oker gele mepal schaaltjes, een andere dag vintage keuken gordijnen waar het oker geel in terug kwam, een vintage pannetje met okergeel deksel, tegel stickers en nog wat bijpassende keuken spullen en dan zie ik het opeens voor mij. Nu nog aan de slag, verf laten mengen ect.

De industriele naaimachine is een van de favoriete voorwerpen in huis

Wat is je favoriete voorwerp in je huis?

Het eerste wat bij mij opkomt is mijn industrieele naaimachine, maar nu ik een rieten Peacock stoel heb is dat toch ook wel een favoriet. Ik en een vriendin van mij hadden al een lange tijd de wens voor zo’n stoel, maar ze zijn behoorlijk prijzig. Een tijdje terug belde zij mij vanuit een kringloop, om te zeggen dat er een Peacock stoel stond voor €40 en advies te vragen of ze het zou doen of niet. Op dat moment waren wij allebei blut, dus heb ik gezegd het niet te doen. Ik zei voor de grap: visualiseer dat je er binnen kort een bij het grofvuil vindt Nou echt, nog geen twee weken later belt ze mij s’ochtends om negen uur met het verhaal dat ze er een heeft gevonden bij het grofvuil onderweg naar school met haar dochter, of ik wou komen helpen sjouwen hij was dan voor mij. Zij had die middag een afspraak met een kennis van wie zij een Peacock stoel kreeg, en zo kom ik dus aan de zo gewilde “Peacock chair”.

Wat zie je als een uitdaging in je huis?

De keuken “make over” en om het met zijn vijven en een kleine toilet/douche s’ochtends soepel te laten verlopen haha.

Veel spullen komen van de kringloopwinkel, waar Bathseba vaak te vinden is

Je bent heel creatief, wat is je mooiste make-over of DIY project?

De met vintage behangen muren en de grote kleding kast. Het zijn 2 smalle hoge Ikea kasten waar mijn man en ik onze kleding in bewaren. Ik had meer ruimte nodig, dus heb ik ze verplaatst en uit elkaar gezet. Ik heb er een dressoir tussen gezet, waar ik het beddengoed in op kan bergen. Daar bovenop kan ik natuurlijk ook van alles kwijt. Boven op de kast heb ik een ijzeren kledingbuis gelegd, om al de hangende kleding aan te hangen. Het mooie lange retro gordijn dat ik er voor gehangen heb, vond ik op een marktje. In Zuid -Italië vond ik de deuren van de kasten en die heb ik met hetzelfde vintage behang beplakt als boven het bed. Het behang kreeg ik van een vriendin.

Het bed van Bathseba en haar man is overdag een ‘day bed’ waar iedereen op kan chillen ( ook de kat)

Wat is je favoriete woonplek in je huis?

De lange tafel om aan te werken. En ons bed waar we overdag een “day bed” van maken met veel kussens en om de zoveel tijd een andere sprei.

Waar ben je trots op?

Op de hele inrichting! Hoe het mooi tot een geheel is gekomen.

In het huis zijn veel hoekjes te vinden met vintage spullen

Als je een 2e huis zou hebben, waar zou deze staan?

In Italie of Australie. Mijn droomhuis zou een oude boerderij zijn, met genoeg ruimte voor iedereen en natuurlijk een atelier, moestuin, dieren en veel natuur om ons heen.

Heb je een woontip?

Haal inspiratie uit van alles maar blijf bij je eigen gevoelkopieer niet klakkeloos een stijl en durf te mixen.

Bathseba woonkamer diy: DIY tip! Maak een cactus kussen van een oude deken: teken op een stuk papier een silhouette van een cactus ( dit kun je oa vinden op Pinterest). Speld deze op een stuk deken, knip het uit en naai het aan elkaar, bijvoorbeeld met een festonsteek. Vul het kussen met kussenvulling en naai het dicht

Wat zijn je favoriete (web) winkels / markten?

Kringloopwinkels, in Den Haag heb je er zoveel!

Bathseba maakt in haar atelier mooie kinderkleding van vintage stofjes

Verkooppunten woonaccessoires

Zon spiegeltje op schouw
Cactus vaasje op schouw
Denim kussen op bank
Kussen met planten print op stoel

Fotografie en DIY: Hipaholic

Vorig artikelLekker slapen onder een dekbedhoes van Natural Balance
Volgend artikel7 x lekker eten in Lissabon
Judith van Wijk
Vrouw, 46, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015), sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in