Met dit boek leren kinderen snel Chinees

ChineasyBij Sterre in de klas kwam dit jaar een nieuw meisje. Een meisje dat van origine Chinees is,  maar wel al haar hele leven in Nederland woont. Toch spreekt ze wel een klein beetje Chinees. Sterre mag cognitief best een beetje uitgedaagd worden, dus toen ik dit boek ontdekte waarmee kinderen snel en eenvoudig Chinees kunnen leren, wilde ik dat voor haar hebben.

Chineasy

Chineasy is geschreven door ShaoLan Hsueh, een Engels-Taiwanese onderneemster, die geen goede manier kon vinden om haar eigen kinderen Chinees te leren. Dus ontwikkelde ze zelf zo’n manier. Met haar baanbrekende visuele methode wordt het lezen van de karakters niet alleen eenvoudig, maar ook leuk” – staat er op de achterflap. Met dit boek leren kinderen snel Chinees, of ze nou superslim zijn of niet, dat maakt niet uit. Deze methode werkt bij alle kinderen.

Lees ook: Chinees Nieuwjaar activiteiten met kinderen

chineaysy pagina

Maarliefst 400 karakters

Het trok direct mijn aandacht, dus toen het boek binnen was, nam ik het diezelfde avond nog mee naar bed om eens op mijn gemak te bekijken hoe het nu werkte. In feite is het echt simpel: de 400 meest gebruikte karakters worden aangeleerd in thema’s, en er wordt uitgelegd dat de Chinese taal is opgebouwd uit bouwstenen, samenstellingen en woordgroepen. Als je die structuur eenmaal begrijpt, zul je de basisbegrippen en woorden snel leren. Chinees leren was nog nooit zo gemakkelijk!

voorbeeldpagina chineasy

Geschiedenis en cultuur

Daarnaast leren kinderen ook meteen iets over de Chinese geschiedenis en cultuur, want dit zit verweven in de karakters. Het boek is aantrekkelijk vormgegeven, waardoor het niet alleen uitnodigt voor kinderen, maar ook voor volwassenen. Samen met Sterre ben ik me dus nu aan het verdiepen in de Chinese taal, en we vinden het allebei leuk!

Chinees leren voor kinderen

Het boek is pas net uit, maar al wel te koop bij bol.com voor €22,95. Ik wil ook nog heel graag de flitskaartjes om de karakters mee te oefenen, dus die ga ik er misschien binnenkort nog wel bij kopen.

flitskaartjes chineasy

Vorig artikelFoto weekoverzicht Judith #65
Volgend artikelKraamcadeau van Tirzasworld
Judith van Wijk
Vrouw, 46, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015), sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in