Borstlift na zwangerschap: een veel gekozen ingreep

zwangere buik met hartTijdens en na de zwangerschap zien bij veel vrouwen de borsten er niet meer uit zoals voorheen. De een vindt dat prima, de ander ondervindt er lichamelijke klachten van of zou er om esthetisch oogpunt iets aan willen laten doen. Daarom kiezen dames er regelmatig voor om de borsten te laten liften. Wat mag je verwachten van zo’n ingreep, en van de herstelperiode? We vertellen er meer over.

Wat is een borstlift precies?

Een borstlift staat ook bekend als mastopexie en is een plastische ingreep om de borsten te verstevigen. Dus eigenlijk om weer die mooie en strakke borsten van vroeger terug te krijgen. De ingreep is populair onder dames die kinderen hebben gekregen. Ook ouderdom en het verliezen van gewicht hebben invloed op het slapper worden van de borsten.

Hoe gaat deze ingreep in zijn werk?

Afhankelijk van de huidige vorm van de borsten wordt een incisie gemaakt om de huid strakker te strekken. Vaak wordt er ook huid verwijderd en wordt de tepel hoger op de borst geplaatst. Dit middels een ankervormige incisie. Belangrijk om te weten is dat een borstlift echt maatwerk is, en dat de precieze ingreep afhangt van de vorm van de borsten. Normaal gezien neemt de operatie zo’n 2 tot 3 uur in beslag onder lichte slaapverdoving.

Hoelang moet je herstellen?

Als je kinderen hebt wil je natuurlijk ook niet te veel belemmering in je dagelijkse activiteiten hebben. Samen naar de speeltuin, je kinderen verzorgen, andere leuke uitjes, daar heb je energie en kracht voor nodig. Het grootste herstel van een borstlift vindt plaats binnen een week, maar ook daarna zijn er nog een aantal nazorgregels. Je draagt acht weken een compressiebeha en kan in die tijd bijvoorbeeld moeite hebben met tillen. Afhankelijk van de precieze ingreep ontvang je bij de betreffende kliniek de nazorgregels. Die kun je tijdens het consult uiteraard al navragen, zodat je goed kunt plannen of en wanneer de ingreep voor jou geschikt is.

Waar kun je een veilige borstlift laten doen?

Er zijn diverse klinieken waar je een borstlift kunt laten uitvoeren. Een gerenommeerde kliniek op het gebied van borstchirurgie is Wellness Kliniek. Deze kliniek met een vestiging in Genk (België) en ook een in Barcelona (Spanje), won al meerdere keren een award en biedt ISO 9001 certificering. Ze staan bekend om hun uitstekende patiënten ervaringen. De chirurg informeert je tijdens een vrijblijvend consult persoonlijk, zodat je daarna altijd nog de knoop kunt doorhakken. Op hun website krijg je inzicht in resultaten (voor en na foto’s) en zie je tevens de actuele prijzen staan. Ze zijn erg transparant.

Borstlift combineren met borstvergroting of -verkleining

Zijn je borsten flink gegroeid na de zwangerschap, en ben je daar minder blij mee, dan kun je de borstlift combineren met een borstverkleining. Deze ingreep gaat in een moeite door, zeker als de tepel toch al verplaatst moest worden. Droomde je juist altijd al van grotere borsten? Ook de combinatie met een borstvergroting behoort tot de mogelijkheden. Als een van de twee tot je wensen behoort, geef dit dan zeker aan tijdens je consult.

positieve zwangerschapstest

Vorig artikel3 handige tips voor een nieuwe badkamer
Volgend artikelFoto weekoverzicht Judith #460
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in