3 handige tips voor een nieuwe badkamer

3 handige tips voor een nieuwe badkamer groothoekHet creëren van een nieuwe badkamer is ontzettend leuk. Je komt er toch iedere dag en dan is het mooi als het een fijne plek is. Warm, rustige kleuren en leuke accessoires. Maar hoe pak je dit precies aan? In dit artikel delen we de drie beste tips voor het creëren van jouw droombadkamer.

Lees ook: hoe kun je het beste verhuizen?

Tip 1: maak een goede planning

Een nieuwe badkamer is een grote investering. Het is dan ook van belang dat de verbouwing goed wordt uitgevoerd en dat je kiest voor duurzame materialen. Zo weet je zeker dat je nieuwe badkamer zo lang mogelijk meegaat.

Bespreek je planning en verwachtingen altijd goed met de aannemer. Houd er altijd rekening mee dat een verbouwing vertraging op kan lopen door onvoorziene omstandigheden en wees hier realistisch over. Zo kom je achteraf niet voor vervelende verrassingen te staan.

Maak altijd een wensenlijst. Hierop schrijf je alles wat je graag wilt hebben voor je nieuwe badkamer. Denk hierbij aan tegels, sanitair en badmeubels. Maar daarnaast ook aan gereedschappen, materialen en andere benodigdheden. Houd bij het maken van deze lijst altijd rekening met je budget.

Tip 2: kies de juiste stijl en kleuren

De kleur bepaalt de basis van je badkamer en draagt voor een groot deel bij aan de uiteindelijke stijl van de badkamer. Overweeg daarom goed welke kleuren je mooi vindt. Doe bovendien voldoende onderzoek naar verschillende badkamerstijlen. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een landelijke, klassieke of industriële badkamer. Maar daarnaast zijn er ook eindeloos veel andere stijlen. Beschikbaar, zoals een zwarte, gouden of hexagon badkamer.

Vind je kleuren combineren lastig? Gebruik dan een kleurenschema om de juiste kleurcombinaties te kiezen. Wanneer je er helemaal niet uitkomt, is het aan te raden om een professional in te schakelen. Een professional kan helpen bij het kiezen van kleuren die het best in de ruimte en bij jouw wensen en voorkeuren past.

Als je een kleine badkamer hebt, kun je hier helaas weinig aan veranderen. Wel kun je de ruimte optisch groter laten lijken. Maak hiervoor gebruik van lichte kleuren en grote tegels. Hang daarnaast een spiegel op een strategische plek, zoals tegenover een raam.

Tip 3: houd voldoende rekening met praktische aspecten

We willen vaak van alles, maar meestal zijn de mogelijkheden beperkt. Houd voldoende rekening met de indeling van de badkamer. Mogelijk moeten leidingen worden omgelegd en moet elektra worden vernieuwd. Daarnaast is het natuurlijk van belang dat alle voorzieningen straks ook in de badkamer passen.

Wie een kleine badkamer heeft, kan kiezen voor een compact inbouwtoilet en een compact wastafelmeubel. Deze voorzieningen zijn net zo comfortabel als wanneer je kiest voor standaardafmetingen, terwijl ze net even wat kleiner zijn. Ideaal voor de kleine badkamer, dus!

toilet 1e verdieping af

Vorig artikelWat kun je doen met LED strips?
Volgend artikelBorstlift na zwangerschap: een veel gekozen ingreep
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in