Foto weekoverzicht Judith #371

ValentonyHet voelde als een blije week, omdat er veel leuke dingen waren. Ik had een leuke Valentijnsdag, mijn sportenergie zit in de lift en we boekten een trip naar de hak van Italië voor de laatste week van februari. Daar heb ik veel zin in! Ook hadden we natuurlijk de storm, die we hier best goed zijn doorgekomen. 

Maandag

Ik had een hele goede nacht gehad. Goede nachten zijn zeldzaam, dus het valt echt op als je een keer ruim 7 uur slaapt en tussendoor niet wakker wordt. Ik werd verrast met een reep chocolade (met typefout in mijn naam haha) en ik had voor Maik ook een cadeau, een metalbird voor in de tuin voor Valentijnsdag. Vol energie ging ik vervolgens achter mijn laptop. Het was een drukke dag met veel afspraken dus hij vloog voorbij. Eind van de dag hakten Maik en ik de knoop door en boekten we tickets naar de Italiaanse Malediven, Puglia. In de voorjaarsvakantie gaan we een weekje met de kinderen daarheen. We hebben er heel veel zin in!

metalbird vogelhuisje

Valentijnsdiner at home

Om half 6 ging ik nog een rondje hardlopen. Het werd 5 km. Ik krijg langzaam weer steeds meer energie om te sporten gelukkig. Nog steeds wissel ik een dag intensief sporten af met een dag wandelen voor het herstel, maar daarop doe ik het nu goed. Ook belde ik de baan waarvoor ik vorige week op gesprek was af. Ik heb besloten dat het op dit moment niet goed in mijn leven past. Na het sporten stond restaurant Elea voor de deur. Ik had als verrassing voor Maik een Valentijnsdiner at home geregeld. De kinderen aten pizza en Lenthe en Fee wilden ons graag bedienen. We hebben heerlijk gegeten en het was een fijne dag. 

Valentijn 2022

Dinsdag

Helaas was deze nacht wat minder goed, ik was erg vroeg wakker. Ik begon de ochtend met een wandeling van 6 km, daarna had ik een vrij rustige dag met vooral veel administratie. Ook had ik een klein succesje op werkgebied. Voor een jongen die ik heel moeilijk geplaatst kreeg op een school in Den Haag na een verhuizing in december kan nu toch ergens starten. Het is een creatieve en buiten kaders gedachte oplossing (mede dankzij een tip van een collega), maar het is fijn als het lukt. Vooral in het belang van zo’n kind, dat anders thuis komt te zitten. Eind van de dag puzzelde ik nog wat met ons tripje naar Italië. De autohuur moest nog geboekt en de accommodaties kan ik pas regelen als ik de route ongeveer weet. Dat is nu bijna rond. 

waterhoensionsbruggetje

Lesjesavond

Yuren moest naar een Lesjesavond op het VO. Maik ging mee. Omdat onze auto wat mankementen had bij de keuring en gemaakt moet worden, moesten ze door de regen en de wind op de fiets. Ik at hamburgers met de meisjes en legde Fee daarna op bed. Lenthe gaat tegenwoordig ook zelf naar bed, best lekker hoor. Ik kijk er naar uit dat dat avondritueel er bij Fee af gaat, aan de andere kant is het soms ook nog wel gezellig. Rond half 9 waren Maik en Yuren thuis, ik lag toen inmiddels in bad. Even relaxen. Yuren was erg enthousiast en heeft nu gekozen om zich bij deze school aan te melden. Maik en ik hebben er allebei ook een goed gevoel over. Fijn dat deze kogel door de kerk is. 

Yuren krakeelpolderweg

Woensdag

Normaal werk ik niet op woensdag, maar vandaag wel. Mijn dag zat gewoon vol afspraken. Het zij zo. Compenseer ik wel weer een keer als ik op vakantie wil 😉 Yuren weet inmiddels naar welke VO school hij wil, dus hebben we hem daar deze dag aangemeld. Fijn dat die knoop is doorgehakt. Eind van de dag ging ik nog even een rondje hardlopen. Voor het eerst weer een wat sneller rondje. Ik kijk er enorm naar uit om weer dagelijks te kunnen sporten, maar om geen terugslag te krijgen houd ik het nog even bij om de dag. Het is in elk geval fijn om te merken dat mijn lijf vooruit gaat, in plaats van achteruit. ‘s Avonds legde ik de kinderen weer op bed, want Maik moest weg. Het waaide enorm hard en Fee kon er niet van slapen. Ze was bang. Uiteindelijk hebben we het bed bij Lenthe uitgeschoven en is Fee daar gaan liggen. Was ook wel knus zo, die meisjes samen. Ik ging ook vroeg naar bed om te lezen, Het Rosie Project. Mooi en ook wel grappig boek voor iedereen die op enige manier te maken heeft met autisten. 

lenthe fee samen slapen

Donderdag

Al vroeg kwam er een bericht van school dat de juf van Lenthe Corona heeft en er geen vervangingen was tot half 11. Even overwoog ik me op te werpen als reddende engel, ik heb immers een onderwijsbevoegdheid, maar ik had in de ochtend zelf ook een afspraak voor mijn werk. Dus toch niet gedaan. Na mijn afspraak ben ik gaan wandelen. Het was mooi buiten, en ook best druk met wandelaars. We aten soep, lekker makkelijk. We eten eigenlijk de hele week makkelijk. Ik had deze week geen zin in heftige recepten en gezeur van de kinderen, dus plande ik een week in met soep, pasta, pannenkoeken, snijbonen-krieltjes-zalm en hamburger. Klaar in een handomdraai en succes verzekerd 🙂 

potje pesten met lent

wandelroute rijswijk

Vrijdag

De dag van de storm. Ik had ‘s morgens eigenlijk een afspraak voor een fotografiecursus, maar die werd verzet. Daardoor had ik tijd om weer eens naar de sportschool te gaan. Maik bracht de kinderen vanwege de storm naar school. Ze waren allemaal vroeg uit, half 1 al. Toen was het hier al flink onstuimig. Ik was blij dat ik iedereen binnen had. Maik was ook thuisgebleven van zijn werk, omdat er vanaf 14.00 uur geen treinen meer reden. We hebben de trampoline goed vastgezet. In de middag zijn de kinderen lekker boven gaan spelen en ben ik met een boek onder een dekentje op de bank gekropen. Ondertussen gierde de wind door de tuin en ik hield natuurlijk ook het nieuws af en toe bij. Uiteindelijk ging het hier gelukkig allemaal goed. Ik was het meest bang dat de zonnepanelen eraf zouden waaien. Dat was bij onze buren al eens gebeurd namelijk. Dat was niet het geval. Na het avondeten deden we nog een potje pesten en we gingen op tijd naar bed. 

windkracht 10 feb 2022

Knuffel fee en lenthe

Zaterdag

Ik had superslecht geslapen, dus ik baalde dat mijn wekker ging (die ik uiteraard zelf had gezet) voor het zwemmen. Dat is nu eenmaal op zaterdag alleen van 7-8, dus weinig keus om op een ander tijdstip te gaan. Na het zwemmen hebben we ontbeten en toen ben ik op de bank gaan liggen met mijn boek. Zo heb ik eigenlijk de hele middag gelezen. Tussendoor de was nog gedaan enzo, want dat moet ook gebeuren in het weekend. Rond half 5 gingen Maik en ik naar Schiedam. We hadden om 19.00 uur afgesproken om daar te gaan eten bij de Provenier met Laura en Eddo. Nu was ik nog nooit in Schiedam zelf geweest, dus ik stelde Maik voor om eerder te gaan en een stadswandeling te maken. Dat was natuurlijk een heel erg slecht idee. Het begon al snel te regenen, het was koud en het waaide nog steeds hard. Na ongeveer een kwartier lopen kwamen we bij een klein souvenierswinkeltje, wat toevallig van een nicht van Maik is. Ze bleek er ook te zijn, dus zijn we even binnengeweest en hebben we staan kletsen. We hadden haar al lang niet gezien, dus dat was eigenlijk heel leuk. Daarna besloten we maar gewoon ergens wat te gaan drinken. Het werd Lucas Drinkwinkel. Een heel gezellig, klein kroegje. Wel heel jammer dat ik er mijn QR moest laten zien, want ik ben gewoon tegen dat systeem. Naja, we zaten er gezellig en konden er een beetje opdrogen. Daarna was het nog 5 minuutjes lopen naar het restaurant. Hoewel de recensies niet allemaal even goed waren, hebben wij een positieve ervaring. We hebben ontzettend lekker gegeten en de bediening was ook top. Alleen had het licht misschien wat sfeervoller kunnen zijn, maar verder vonden we het echt een aanrader! 

gerechtje provenierdatenight feb 2022

Zondag

We sliepen een beetje uit, niet heel lang, want Fee stond om 8 uur al naast ons bed. Ik vroeg haar wanneer ze ook wat langer ging slapen, maar ze dacht dat dat nog wel 3 jaar zou gaan duren. Beetje minder vooruitzicht, maar ja 🙂 Veel uurtjes slaap hadden we dus niet gehad, aangezien we er pas om 1 uur in lagen. Na het ontbijt heb ik me laten strikken voor een potje Monopoly. Ik vind dat ongeveer het allerstomste spel dat er bestaat, maar vooral Yuren is er gek op. Fee en Lenthe deden ook mee. Het ging in het begin supertraag. Ze wilden het niet met de regel “kopen is verplicht” spelen, dus duurde het ellenlang voor ik een straatje had. Daarna ging het redelijk snel: ik zette er zo snel als ik kon huizen en later een hotel op en toen was het wachten tot ze er allemaal één voor één opkwamen. Na ongeveer 2 uur sinds het begin van het spel lukte dat. Yuren ging als eerste failliet, daarna Fee en daarna Lenthe. Ik ben benieuwd voor hoe lang ze nu weer genezen zijn van Monopoly 🙂 Na dit spel ging ik nog even 5 km wandelen. Er stond toen al een flinke wind, maar het was net te doen. Toen ik thuis kwam begon het net hard te regenen en nog veel harder te waaien. Eerlijk gezegd ben ik heel erg klaar met die stormachtige dagen. Ik ben het echt beu. Tijd voor de lente! 

monopoly feb 2022

Vorig artikelBucket list voor een weekverblijf in het LEGOLAND® Billund Resort
Volgend artikelInspiratie voor een gezellig terras met parasol
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in