Brei-tips op warme truien dag

donaldduckToen ik klein was, vond ik het geweldig als ‘s ochtends de ijsbloemen op de slaapkamerruiten stonden. Tegenwoordig, met overal de centrale verwarming aan, zie je die bijna niet meer. En ook de bijbehorende gebreide truien lijken, behalve met Kerstmis, in de vergetelheid te zijn geraakt. Maar vrijdag 6 februari mag je ze weer tevoorschijn toveren! Dan is het Warme Truiendag, een evenement van Greenchoice waar dit jaar zelfs Donald Duck aan meedoet. Geweldig, want zo leren kinderen al jong dat je door de verwarming een paar graden lager te zetten al heel veel energie kunt besparen. En met een warme trui aan, heb je het dan heus niet koud!

Leuke ideeën om op school of in je straat of buurt uit te voeren zijn bijvoorbeeld een winterse modeshow organiseren, met z’n allen naar de schaatsbaan gaan, wedden wie de langste sjaal kan breien of een Oud Hollands spelletjesfeest organiseren. Ga lekker sjoelen, steltlopen of hoepelen om warm te worden en sluit de middag af met een heerlijke mok zelfgemaakte erwtensoep. Op de site vind je nog veel meer leuke ideeën.

Lavalu en Soekie Foto Eva Broekema

Ook thuis kun je ruimschoots aandacht besteden aan warme Truiendag. Voor je kleintjes een trui breien is zo gebeurd, zeker met de leuke patronen van Drops.

Drops

Wil je kind meehelpen, maar kan het nog niet breien, dan is dit een mooi moment om dat te gaan leren. Op YouTube staan genoeg filmpjes, maar ook het boek Ik leer breien van Lucinda Grey is een aanrader.

Ik leer breien

Om voor te lezen over breien, pak ik graag het prentenboek Blij als ik brei erbij. Als je na het voorlezen de kleurplaat download, kun je weer verder breien terwijl de kids lekker aan het kleuren zijn.

Blij als ik brei

Ken je het liedje Kriebeltrui van Kinderen van Kinderen nog? Een goede tip tegen kriebeltruien is even een nachtje in een plastic zak in de diepvries liggen. Je zult zien: de volgende dag is de kriebel weg!

Vorig artikelTendi, een fantastische manier van luxe kamperen
Volgend artikel12 dingen die ik ga eten en drinken de eerste week na de bevalling
Yvonne Koop
Yvonne Koop schrijft als moeder van 4 kids graag over onderwerpen die haar het meest nabij staan: kinderen, speelgoed, (buiten) spelen, natuur, Scandinavië, design en handwerk. Voor Hip & Hot schrijft Yvonne over kunst, cultuur en evenementen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in