12 dingen die ik ga eten en drinken de eerste week na de bevalling

buik 34 wekenIedere zwangerschap heb ik het weer in de laatste weken, dat snakken naar bepaalde voedingsmiddelen. In het begin taal ik er niet naar, dan is het ook nog niet zo lang geleden dat je het at of dronk. Bovendien was ik misselijk tot zeker week 27 en dan smaakt sowieso niks. Maar nu ik in de 35e week beland ben, is het einde van deze zwangerschap in zicht. En daarmee komt ook langzaam de zin terug in bepaalde voedingsmiddelen. Zo keek ik van de week samen met mijn oudste dochter het programma “Wie is de chef” en zag ik daar zowel carpaccio als een glaasje rode wijn voorbij komen. Ineens kreeg ik daar zò’n zin in! Een groot drinker ben ik niet, maar zo af en toe een glas rood bij het avondeten, daarvan kan ik echt genieten. Wat ik ook erg gemist heb is sashimi en sushi, rauwe vis dus. Dat wil ik op mijn kraambed, tezamen met een glaasje champagne. Ik maakte een lijstje van wat ik gemist heb en de eerste week zeker op mijn menu ga zetten:

1. sashimi & sushi

2. een glas champagne

3. carpaccio

4. een glas rode wijn

5. een boterham met filet americain, lekker dik besmeerd

6. een boterham met leverworst

7. een heerlijk stukje lamskotelet met citroenboter, lekker rood van binnen

8. een boterham met ossenworst

9. een boterham met rosbief

10. oesters

11. misschien een lekker rauwmelks kaasje, al heb ik dat niet zo heel erg gemist aangezien er voldoende alternatieven zijn

12. gerookte zalm

Ben benieuwd welke dingen jullie het meest gemist hebben!

Meer weten over wat je wel of niet mag tijdens de zwangerschap? Op de website van het voedingscentrum vind je een A4tje dat je zo kunt uitprinten voor op de koelkast. Handig voor je man… (die van mij naam vaak toch weer iets mee wat ik niet mocht namelijk…) En voor wie tijdens de zwangerschap lekker wil eten: dit boek is een aanrader!

eten-na-bevalling

Vorig artikelBrei-tips op warme truien dag
Volgend artikelWat je allemaal kunt doen met deze leuke thema boom
Judith van Wijk
Vrouw, 46, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015), sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in