Het geheim van Kerst met Linus

Kerst met linus dvdVorig jaar gingen wij naar Noorwegen. Nu kijken wij al jaren vanaf 1 december Kerst met Linus. Dat is Scandinavische serie, die fungeert als een soort adventskalender. Elke dag mogen de kinderen één aflevering kijken, tot de laatste uitzending op 24 december. De dag erna is het kerst. Sowieso is het een aanrader om te kijken, maar ik ontdekte dit jaar dat er iets bijzonders aan de hand is met deze serie. In deze blog onthul ik het geheim van Kerst met Linus!

Tip: Koop hier de dvd van Kerst met Linus

Lees ook: Kerst met Linus; kijk de afleveringen

Svingen

Kerst met Linus speelt in het Noorse dorpje Svingen. De hoofdrolspelers maken daar vanalles mee in het kleine dorp. Toen wij in de meivakantie naar Noorwegen gingen dit jaar, zag ik via Google Maps dat er twee dorpjes waren die Svingen heten. Het leek me leuk om met de kinderen naar het dorpje Svingen te gaan, waar de serie Kerst met Linus ooit is opgenomen. We kijken het immers al zoveel jaar, dat het leuk zou zijn als ze dit dorpje met eigen ogen konden zien. Doordat er twee dorpjes waren, stond ik voor een uitdaging, want welke Svingen was nu de juiste?

Linus alias Jakob Borgen

Ik heb enorm lang gezocht op Google, maar ik kon het niet vinden. Uiteindelijk vond ik een foto van hoe de cast van Kerst met Linus er nu uit ziet. Heel wat jaartjes ouder natuurlijk! Ik zag daar, dat Linus gespeeld werd door een acteur met de naam Jakob Borgen. Hoera voor het wereld wijde web, want ik vond na lang zoeken zijn Instagram account! Ik besloot de stoute schoenen aan te trekken en hem een privé berichtje te sturen met mijn vraag: welke Svingen is het in de serie?

Het geheim van kerst met linus

Het geheim van Kerst met Linus

Nu komt dus het geheim van Kerst met Linus, want na een paar dagen kreeg ik antwoord van Jakob alias Linus himself. Het blijkt geen van de twee dorpjes te zijn die ik op Google Maps kon vinden! Svingen is een fictief dorp en de hele serie is opgenomen in de nabije omgeving van Oslo, om precies te zijn in Sørkedalen. Dat ik daar na al die jaren dus pas achterkwam. Ontzettend jammer, want nu had het ook geen zin meer om nog langs Svingen te rijden. Daar is namelijk niets te vinden van Kerst met Linus. Dat was dus het grote geheim van Kerst met Linus. Jullie weten het nu ook!

bericht linus alias jakob borger

Contact met Linus

Ik vind het wel supergrappig dat ik gewoon contact heb gehad met de “echte” Linus uit Kerst met Linus. Hij wenste me daarna zelfs nog een fijne vakantie. Uiteraard heb ik de berichtjes ook aan de kinderen laten lezen, die het net zo leuk als ik vinden dat hij zo aardig bleek en onze vraag beantwoordde.

kerstmetlinus kijken

 

Vorig artikelRelatie zoeken; tips om de ware liefde te vinden
Volgend artikelBlack Friday hysterie
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

1 REACTIE

  1. Ik was ook op zoek op de PC naar Svingen. Kijk nl. met plezier naar “kerst met Linus”; dit jaar voor het eerst dankzij een column van Aaf Brandt Corstius (om de dag een column van haar in de Volkskrant). Dat ik als volwassen vrouw (73 jaar jong) met veel plezier een kinderserie volg komt door mijn Noorse roots (mijn moeder is Noorse). Mijn man vindt de serie overigens ook leuk. Hoop de serie volgend jaar weer te zien. Veel dank voor je speurwerk naar Svingen en nog fijne vakanties in het mooie land Noorwegen. Prettige jaarwisseling en beste wensen voor het nieuwe jaar. Veel groeten van Lajla.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in