Unieke handgemaakte producten uit Afrika bij Townshipsmile

wCHKZuRZNUZ3A1G25oJf7XTXnDqDd9OMFra70g5NQtISoms loop je tegen pareltjes van webshops aan. Niet alleen om de producten die zij verkopen, maar ook om het verhaal áchter de producten. Zo maakte het verhaal van Townshipsmile veel indruk op mij.

Eigenaresse Merel heeft op haar vele reizen naar Afrika gezien dat er onder de inwoners van de townships veel creatievelingen met potentie zijn. De kennis om dit door te vertalen naar een goed bedrijf ontbreekt echter bij deze groep. En daar wilde Merel wat aan doen. Daarom is zij gestart met Townshipsmile, een webshop vol met mooie sieraden, tassen, accessoires en laptopsleeves. En het mooie is …. alles is handmade! Ik hoor je nu wel een beetje denken: “Afrika?” “handmade?” “is dat dan niet een beetje suf en stoffig”? Nou, ik kan je verzekeren dat het alles behalve dat is!

Townshipsmile werkt samen met fair trade ateliers uit de Afrikaanse townships, zoals het kleine atelier van The Pendant Warehouse, een initiatief van Hanici Bredekamp en haar man. Het bedrijf in Kaapstad geeft werkgelegenheid aan een groepje gepensioneerden. Zo hebben zij een mooie aanvulling op hun oudedagvoorziening. Bij de Pendant Warehouse worden de meest bijzondere hangers gemaakt, zoals deze met vlinder. Ik vind de hanger prachtig en zie ‘m dan ook graag als cadeautje onder de kerstboom.

0sl6Jddo41JNFpeM7zAIXxYwwmXrFLyqAvq37Skf62o

Ook een mooi voorbeeld is The WREN design. In 2008 opgezet door Wendren, een jonge enthousiaste ontwerpster die in haar keuken tassen maakte van oude jute koffieboonzakken. Al snel kon ze de vraag niet meer aan en schakelde ze hulp in van 2 naaisters. Inmiddels is het team van The WREN design aardig gegroeid en vind je op hun website een mooie collectie tassen, iPad sleeves en tabletsleeves. Ze maken deze van recycled papier, hoe bijzonder is dat? Het papier wordt verzameld bij de lokale fabriek in Kaapstad en voordat het wordt samengesmolten met een speciaal katoen, komt de print erop. Het katoen is nodig om het papier stevig genoeg te maken om te naaien. Als laatste wordt er een spray op het product aangebracht die het geheel waterafstotend maakt.4IO8oKcDrAIWJXeVmDAjnR_yYp3cpEu5Yv3caIq2KiwEen mooi verhaal en een webshop vol prachtige producten is de perfecte combinatie. Dus be prepared als je bij Townshipsmile gaat shoppen!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here