Unieke handgemaakte producten uit Afrika bij Townshipsmile

wCHKZuRZNUZ3A1G25oJf7XTXnDqDd9OMFra70g5NQtISoms loop je tegen pareltjes van webshops aan. Niet alleen om de producten die zij verkopen, maar ook om het verhaal áchter de producten. Zo maakte het verhaal van Townshipsmile veel indruk op mij. Helaas is deze mooie webwinkel inmiddels gesloten. Unieke handgemaakte producten zijn nog wel te koop bij VanNamori

Lees ook: More Cake Design

Unieke handgemaakte producten uit Afrika bij Townshipsmile

Eigenaresse Merel heeft op haar vele reizen naar Afrika gezien dat er onder de inwoners van de townships veel creatievelingen met potentie zijn. De kennis om dit door te vertalen naar een goed bedrijf ontbreekt echter bij deze groep. En daar wilde Merel wat aan doen. Daarom is zij gestart met Townshipsmile, een webshop vol met mooie sieraden, tassen, accessoires en laptopsleeves. En het mooie is …. alles is handmade! Ik hoor je nu wel een beetje denken: “Afrika?” “handmade?” “is dat dan niet een beetje suf en stoffig”? Nou, ik kan je verzekeren dat het alles behalve dat is!

The Pendant Warehouse

Townshipsmile werkt samen met fair trade ateliers uit de Afrikaanse townships, zoals het kleine atelier van The Pendant Warehouse, een initiatief van Hanici Bredekamp en haar man. Het bedrijf in Kaapstad geeft werkgelegenheid aan een groepje gepensioneerden. Zo hebben zij een mooie aanvulling op hun oudedagvoorziening. Bij de Pendant Warehouse worden de meest bijzondere hangers gemaakt, zoals deze met vlinder. Ik vind de hanger prachtig en zie ‘m dan ook graag als cadeautje onder de kerstboom.

0sl6Jddo41JNFpeM7zAIXxYwwmXrFLyqAvq37Skf62o

Wren Design

Ook een mooi voorbeeld is The WREN design. In 2008 opgezet door Wendren, een jonge enthousiaste ontwerpster die in haar keuken tassen maakte van oude jute koffieboonzakken. Al snel kon ze de vraag niet meer aan en schakelde ze hulp in van 2 naaisters. Inmiddels is het team van The WREN design aardig gegroeid en vind je op hun website een mooie collectie tassen, iPad sleeves en tabletsleeves. Ze maken deze van recycled papier, hoe bijzonder is dat? Het papier wordt verzameld bij de lokale fabriek in Kaapstad en voordat het wordt samengesmolten met een speciaal katoen, komt de print erop. Het katoen is nodig om het papier stevig genoeg te maken om te naaien. Als laatste wordt er een spray op het product aangebracht die het geheel waterafstotend maakt.

Tip: Koop ook eens een Little Traveller


4IO8oKcDrAIWJXeVmDAjnR_yYp3cpEu5Yv3caIq2Kiw

Vorig artikel10 topcadeaus voor kerst, gewoon voor jezelf!
Volgend artikelCadeautips voor bollebozen
Heleen Ravenhorst
Helaas is Heleen op 2 december 2018 overleden aan de gevolgen van longkanker. Wij laten de vele blogs die zij voor ons geschreven heeft voorlopig online staan. Heleen was moeder van 3 en een bonuszoon. Zij woonde op het mooie Goeree Overflakkee en werkte in de communicatie bij een baas. Ook was ze druk met haar eigen marketing & communicatiebedrijf Signaalgroen. Zij werd blij van de zon, het strand, een goed glas witte wijn, hardlopen, fietsen door mooi landschap en op vakantie gaan met de camper naar Spanje.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in