Foto weekoverzicht Judith #304

volle maan nov 2020Van heel warm naar heel koud ging het deze week. Gelukkig waren er ook een paar zonnige dagen. Helaas kwamen er ook weer nieuwe corona regels, waar ik flink van baalde. Geen zwembad meer en toch het gevoel dat we nog meer thuis moeten zitten. Dat de horeca nog tot half december dicht moet blijven vind ik ook niet tof. En ja, we kunnen het thuis ook gezellig maken, dat weet ik. Maar ik vind het ook fijn om juist af en toe even met een vriendin of Maik een avondje bij te kletsen. Alles gaat nu digitaal en soms heb ik daar echt even genoeg van eerlijk gezegd. Het is nu al zo lang… Ik hoop dat er een plan komt voor als we straks minder besmettingen komen. Hoe we dat dan zo kunnen gaan houden. Want van lockdown naar lockdown heb ik eigenlijk weinig zin in.. Nou ja, dat zijn zo wat hersenspinsels van mijn kant, hier komt mijn week!

Maandag

Jeetje, het is alweer november! Wat gaat de tijd hard. Deze dag was de trouwdag van mijn ouders, ze zijn alweer 48 jaar getrouwd. In de ochtend ging ik hardlopen, 6,5 km door de miezerregen en harde wind. Het was niet koud trouwens. Best bizar, 17 graden in november. Maar goed, het was een lekker herstelrondje. Ik liep bewust niet te hard, want ik had zaterdag 10 km op een behoorlijk tempo gedaan. Dan is een rondje rustig aan beter voor je lijf. Daarna had ik online een verderging en online intervisie. Tussendoor een kwartiertje niks, waarin ik Sterre hielp met haar Grieks. Ze had toetsweek deze week en dat levert haar als perfectionist heel wat stress op. Je MOET natuurlijk overal negens voor halen. En het is veel! Gelukkig is mama er dan to the rescue, om de te leren stof voor haar te structureren en te helpen als je iets niet begrijpt. Ik bracht haar naar school met de auto, omdat het regende, maar sprak af dat ze naar huis zou komen lopen om even frisse lucht en beweging te krijgen.

toetsweek sterre nov 2020

hardlopen nov 2020Dinsdag

Eerst maar weer naar de sportschool, waar alles veranderd was. Er mogen nu nog minder mensen naar binnen, waardoor ik pas weer kon reserveren voor vrijdag. Waarschijnlijk kan ik dus geen 3 keer per week nu, maar ja. De rest van de dag zat ik weer veel achter mijn laptop. Rond lunchtijd ben ik even naar het postkantoor gewandeld, want ik wilde de benen strekken. De afgelopen tijd deed ik dat niet, en ik merkte dat het echt niet fijn was om de hele dag achter zo’n scherm te zitten. Normaal ga ik naar scholen. Dan loop je wat, rijd je weer een stukje met de auto, das veel meer afleiding en beweging. Ik heb me dus voorgenomen, omdat nu dagelijks in te bouwen. Sterre kwam blij terug van haar toetsen, ze waren best goed gegaan zei ze. Nu afwachten wat voor cijfers ze gehaald heeft. Na het eten was er natuurlijk weer een persconferentie, waar ik hoorde dat het zwembad dicht zou gaan. Baal ik natuurlijk van, maar ja. Het is even volhouden de komende twee weken, met hopelijk daarna wat meer perspectief op betere tijden.

sterre leren met mama

lenthe mooie tekening eekhoornWoensdag

Afgelopen maandag had ik intervisie op mijn werk en daarin bespraken we de drukte en het voor een scherm zitten de hele dag. Ik moet eerlijk bekennen dat ik er best last van heb. Doordat ik geen reistijd meer heb, ben ik geneigd de hele dag vol te plannen met online afspraken. Ik ga dan wel in de ochtend vaak eerst even sporten, maar als je daarna de hele dag achter zo’n scherm zit is dat echt niet fijn. Een collega vertelde dat ze elke dag “uitwaaitijd” in haar agenda zet, en dat vond ik wel een goeie. Mijn voornemen was dus, om deze week die tijd ook echt in mijn agenda te zetten en dan niks te plannen. Vandaag lukte dat voor het eerst. Maik is vrij op woensdag, dus na mijn afspraak die tot 2 uur duurde reden we naar natuurgebied Broekpolder om een uurtje te wandelen. De zon scheen en dat maakte het echt heerlijk buiten. We zagen roofvogels en Schotse Hooglanders, klommen op een uitkijktoren en genoten van een beetje beweging. Daarna kon ik er de rest van de middag weer fris tegenaan. Ik ben dus heel blij met deze tip, ik hou ‘m er in. Eigenlijk zou ik zelfs 3 x per dag moeten gaan vind ik. In de ochtend een uurtje sporten, na de lunch even een wandeling en dan aan het eind van de dag nog een wandeling. Als je de hele dag zit, is dat zoveel fijner voor je lijf! Verder volgende we natuurlijk ook de Amerikaanse verkiezingen.

Juut Broekpolderbroekpolder uitkijktoren

 

 

 

schotse hooglander broekpolderJudith broekpolder natuurgebied

broekpolder zon

roofvogel

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Donderdag

Het was weer een drukke ochtend op donderdag, met een online overleg, daarna nog wat andere werkdingen en voor ik het wist was het alweer tijd om Fee op te halen. Van hardlopen was het nog niet te komen, bovendien heb ik een beetje last van een blessure, dus ik besloot deze week wat rustiger aan te doen. Toen Fee thuis was, knutselden we samen een poppetje bij het eerste verhaal uit de Russische Sprookjes. Daarna haalde ik alvast wat sinterklaasspullen tevoorschijn, zodat ik een blog kon voorbereiden met quotes voor sinterklaas op je lightbox. Lenthe en Yuren kwamen zelf naar huis lopen. Er was wat onduidelijkheid over of met de nieuwe coronaregels de pianoles van Lenthe door kon gaan. Eerst zou het online zijn, later werd het toch weer fysiek les. Ik ging intussen een rondje wandelen, want ik had nog niks gedaan aan beweging deze dag.

Ontspanje

Vrijdag

De laatste dag van de week, ik was er wel aan toe en de kinderen ook. Fee vroeg zelfs of ze mocht thuisblijven, maar dat kwam niet goed uit. Ik moest ‘s morgens naar de sportschool (had gereserveerd) en naar de handtherapeut. Het was zulk lekker weer, dat ik besloot ook nog even naar Clingendael te rijden. De herfst in niet compleet zonder een vliegenzwam, maar ik had weinig succes. Ik zag heel wat paddestoelen, maar slechts 1 vliegenzwam en die was ook al helemaal verkleurd. Helaas. ‘s Middags nam Fee een vriendinnetje mee naar huis en at ik teveel kruidnootjes 🙂

paddenstoel aan boomstam

vliegenzwam van dichtbij

 

 

 

 

 

 

porseleinzwam

bos herfst licht

 

Zaterdag

De ochtend begon met hardlopen. Ik had een keer overgeslagen, omdat ik wat last had van mijn knie. Toch wilde ik de 10 km rennen, dus dat deed ik ook. Het mooie weer hielp mee. Ik ging rustig van start en had gelukkig geen last. Halverwege liep ik mijn zwager tegen het lijf, die was ook aan het hardlopen en liep een stukje met mij mee. ‘s Middags kwam een vriendinnetje van Lenthe hier spelen en er ontstond een spontaan logeerpartijtje. Hartstikke gezellig. We hadden de kinderen net voor Kinderen voor Kinderen gezet, toen de wc overstroomde. De hele vloer in de gang en de trapkast stonden blak, en nee, dat was geen schoon water. Een spoedloodgieter gebeld die gelukkig snel kon komen, maar uiteraard ook de hoofdprijs rekende om het op te lossen. Het probleem komt, doordat er een flexibele afvoerbuis is gebruikt richting het gemeenteriool. Doordat de grond rondom nieuwbouwhuizen vaak verzakt, komt er dan druk op die buis en die wordt dan als het ware plat geduwd. Met als gevolg dat er nog maar een kleine opening is waar zich al snel wc papier enzo ophoopt wat voor een verstopping zorgt. Het was snel opgelost, maar we kregen het advies om de loodgieter camera opnamen te laten maken, om te zien of dit aan de hand was. Dat bleek zo te zijn, min of meer gelukkig. Want hierdoor kunnen we de kosten proberen te verhalen op de bouwer. Het riool is immers ondeugdelijk aangelegd. Bovendien kan het zo niet blijven, anders hebben we het volgende week weer. Dus de hele voortuin moet open om een nieuwe niet-flexibele buis aan te leggen. Dat wordt nog vervolgd dus. Nadat we alles hadden opgeruimd, kwamen de buren nog een spelletje doen.

juut en wijn nov 2020gezellig spelen met hema huisje nov 2020

 

 

 

 

 

lekkende wc nov 2020pandemic nov 2020

Zondag

Tja, het zwembad was niet open, dus ik hoefde er niet vroeg uit. Ook wel eens lekker. We ontbeten met z’n allen en daarna ging Maik het plafond in het washok maken. Dinsdag komen ze het hele trapgat stucen en ook het washok, dus dan zitten we weer 2 weken in de rotzooi. ‘s Middags gingen Maik en ik 8 km wandelen, om toch even wat beweging te hebben. Dat was fijn. We aten plaattaart en gingen op tijd naar bed.

ondergaande zon wilhelminapark nov 2020

Vorig artikel20+ product ideeën om het warm te krijgen
Volgend artikelCadeautips voor jongens van 10 jaar
Judith van Wijk
Vrouw, 46, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015), sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in