Creatief zijn met de kleine badkamer

badkamer spiegel hinkWie een kleine badkamer heeft, moet creatief zijn. Dat je van een kleine badkamer niks moois kunt maken, is een regelrechte misvatting. Natuurlijk kan dat wel! Kwestie van goed puzzelen en slimme oplossingen bedenken. In deze blog help ik je met tips om creatief te zijn met de kleine badkamer.

Ga de hoogte in

Tips nummer 1 is een inkoppertje, maar wel iets waar mensen vaak niet aan denken. Ga de hoogte in! Om een badkamer rustig en opgeruimd te houden, is opbergruimte belangrijk. Kies voor kasten tot aan je plafond. Deze kun je eventueel op maat laten maken, of kopen bij een badkamerwinkel die voor de standaardmaten geschikte badkamerkasten heeft. In de badkamerkasten berg je rommelige spullen op en kun je ook je handdoeken kwijt. Ik heb zelf mijn ondergoed ook in de badkamer liggen, zodat ik die ‘s morgens daar kan pakken.

Bad, douche of allebei?

Denk goed na of je een bad wenst in je badkamer. Er zijn baden waar je ook in kunt douchen. Zo bespaar je ruimte en kun je toch zowel een douche als een bad in je badkamer hebben. Wie weinig ruimte heeft, maar graag in bad gaat, is dit wellicht een prima oplossing. Verwacht je weinig gebruik te maken van een bad, dan is het verstandig om alleen een douchebak te kopen. Een douchebak kopen bij badkamerdepot.be is een goed idee als je een kleine ruimte hebt, zij hebben verschillende formaten.

Verlichting

Misschien niet het eerste waar je aan denkt, maar de verlichting in een badkamer is superbelangrijk. Zorg dat je licht hebt boven een spiegel, want in de winter als het ‘s morgens donker is, heb je dat echt nodig. Verder is een algemeen lichtpunt handig èn misschien wil je nog een bijzonder item uitlichten.

Kies je accessoires zorgvuldig

De titel zegt het al: ga niet lukraak allerlei accessoires kopen, maar denk er goed over na. Less is more, zeker in een kleine badkamer. Daar laten teveel accessoires die eigenlijk niet goed in het geheel passen, al snel een rommelige indruk achter. Kies voor een mooie plant, wat functionele accessoires zoals zeep en een handdoek of kleed op de vloer.

Kleur in de badkamer

Tot slot is het belangrijk om in een kleine badkamer voor lichte kleuren te kiezen. Wit en pastelkleuren doen het goed. Donkere details kan wel, zoals bijvoorbeeld een zwarte kraan of een douchewand met zwarte details. Donkere accessoires zijn ook geen probleem en kunnen juist een eye-catcher zijn.

badkamer bad

Datum beoordeling
Beoordeeld bericht
creatief met een kleine badkamer
Aantal sterren
51star1star1star1star1star
Vorig artikelWat te doen in Zagreb?
Volgend artikelTips om goedkoop een nieuwe outfit te shoppen
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in