Tips voor een snelle make-over van de kinderkamer

lenthe opgeruimde kamer jan 2021Kinderen vinden vanaf een jaar of 5 leuk om af en toe hun kamer te veranderen. Soms tot ergernis van de ouders, want het kost een hoop geld, tijd en energie. Als moeder van 4 weet ik hier alles van. Soms willen de meiden ineens van kamer ruilen of een muur verven. “Daar gaan we weer” denk ik dan. Stiekem vind ik het ook wel leuk en het is veel minder ingewikkeld dan je denkt. Ik ben er aardig handig in geworden om snel en goedkoop de kinderkamers te veranderen. Daarom in deze blog tips voor een snelle make-over van de kinderkamer.

Tips voor een snelle make-over van de kinderkamer

Er zijn eigenlijk een aantal standaard dingen die ik aanpak als ik kies om een kinderkamer te veranderen. Door deze aanpak houd je de uitgaven beperkt en krijgt zo’n kamer toch een totaal andere look & feel. Het hang trouwens ook nog af van waar je de inkopen doet. Je hebt duur behang en goedkoop behang, zeg maar. Dat geldt ook voor de andere producten. Ik vind het leuk om op internet te speuren op zoek naar leuke èn betaalbare accessoires.

Verf en behang

Het eerste wat ik meestal aanpak is het verven van één muur. Een andere kleur op de muur heeft direct al een groot effect. Zo’n kleur knalt er uit. Vervolgens ga ik aan de slag met behang. Ook dat geeft een enorme verandering. Als je goed zoekt, kun je hele leuke behangetjes vinden voor slechts een paar euro. Ik houd ook altijd de aanbiedingen in de gaten. Als het grote werk is gedaan, gaan we door naar de volgende stap: de meubels.

Bed, bureau en kast

In een kinderkamer zijn er eigenlijk drie meubelstukken het belangrijkst: een bed, een bureautje en een kast. Meestal verander ik hier niks aan, tenzij een kind van een junior bed naar een groot bed gaat. Kastruimte is erg belangrijk. Een kledingkast, maar ook een kast voor het speelgoed. Anders slingert dat overal. Wil je toch andere meubels? Kijk dan om de kosten te drukken op marktplaats of een Kringloopwinkel.

Lampenkappen vervangen

Als je de muren hebt aangepakt en de meubels hebt teruggezet, komt het leukste deel. De accessoires! Als eerste vervang ik altijd de lampenkappen. Dat is niet duur, de lamp kan namelijk blijven. Maar met een andere lampenkap maak je in een handomdraai iets totaal anders van de huidige lamp. Bij Direct lampen vind ik vaak betaalbare en mooie effen kappen. Dat heeft mijn voorkeur, want dan wordt het niet te schreeuwerig.

Tips voor een snelle make-over van de kinderkamer

Dekbedovertrek

Een nieuw dekbedovertrek doet ook wonderen. Liefst met een mooie sprei en leuke kussens in verschillende kleurtinten. Ook hierbij let ik op dat ik niet te drukke patroontjes kies. Varieer liever in materialen en kleurentinten dan drukke patroontjes. Kies voor een kamer 1 of 2 kleuren en probeer te variëren in de kleurtinten. Ook dat geeft rust, maar maakt het toch spannend.

Posters

Aan de muur hangen wisselkosten die we eenvoudig kunnen aanpassen door 2 nieuwe posters in de juiste kleuren te kopen. In een handomdraai krijgt zo’n muur dan een andere uitstraling. Wist je dat je ook zelf een poster kunt laten drukken bij sommige online winkels? Dan kies je dus een plaatje van internet of een foto die je zelf maakte en die laat je op posterformaat afdrukken.

Planten in een nieuwe kamer

Geen toffe room-make over zonder planten! Koop wat potjes in de juiste kleur van de kamer en een paar planten. Planten zijn sowieso heel gezond om in huis te hebben, ze zorgen namelijk voor extra zuurstof en zuiveren de lucht. Daarnaast zijn planten ook gewoon heel decoratief in elke kamer in je huis. Kinderen vinden het bovendien leuk om ze water te geven en te verzorgen. Misschien kun je wel stekjes van iemand krijgen, zodat ze die kunnen opkweken tot volwaardige planten.

slaapkamer plankjes

Vorig artikelFoto weekoverzicht Judith #317
Volgend artikelWarme chocolademelk met een sneeuwman
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in