Dat Spaanse vakantie gevoel met churros

churrosWie wel eens naar Spanje is geweest, kan feilloos de zintuigen dat Spaanse vakantiegevoel weer laten activeren. Door smaak, geur, Spaanse muziek, kom je helemaal in de stemming. Welke geuren, smaken en geluiden dat zijn is natuurlijk heel persoonlijk.

Voor mij gaat het, naast Spaanse muziek vaak over geuren en smaken. Spaanse tapas, Licor 43, Spaanse rode wijn, heerlijk zoet geurende churros… Soms kan ik daar ook ineens trek in krijgen. Dat had ik laatst. Ik rook iets toen ik in de stad liep, en ineens kreeg ik een onbedwingbare zin in churros. Het deed me besluiten eens op zoek te gaan naar een recept en te kijken of ik het zelf kon maken. En jawel hoor! Ik vond een recept. Ik ging aan de slag en ontdekte dat het prima te doen was en ook nog eens erg lekker. De kinderen smulden ervan!

Ingrediënten:

4 eieren
150 gram bloem
150 ml water
5 el olijfolie
2 el suiker
wat citroenrasp
mespunt zout
olie om in te frituren
poedersuiker

Zo maak je het:

Klop de eieren los en zeef de bloem. Doe het kokende water in een pan met de olie, citroenrasp, suiker en de mespunt zout. Zet het vuur laag en voeg in één keer de bloem aan het water toe. Roer het met een houten lepel ongeveer 2 minuten goed door tot er een deegbal ontstaat. Je kunt ook de deeghaken gebruiken en het geheel met de mixer tot een deegbal kloppen. Neem de pan van het vuur en roer de losgeklopte eieren er door tot er een glanzend geheel ontstaat.

Verhit de olie in een diepe pan tot je een stukje brood er in hoort knetteren. Doe het deeg in een spuitzak en spuit slieren in de olie. Pas op voor het spetteren! Laat uitlekken op keukenpapier in een kom en bestrooi met flink wat poedersuiker. Smullen maar!

Voor wie heel verslaafd is aan churros is er ook een churros machine bij XXL horeca te koop trouwens 🙂 Kun je ze meteen in je woonplaats gaan verkopen. Gat in de markt denk ik! Mmmm.

Wat is jouw ultieme Spaanse zintuigelijke herinnering?

churros-denise-miltenburg
Foto Denise Miltenburg

Banner-gesponsord-product

Vorig artikelLeuke zondagmiddag besteding: WijnSpijs wandeling
Volgend artikelAls ik de baas zou zijn…
Judith van Wijk
Vrouw, 46, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015), sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak.

1 REACTIE

  1. Voor mij is dat vooral de geur van manchego en fuet. En de geur van olijfolie, een geur die altijd van mijn driftig kokende Spaanse achterburen via het raam in de binnenplaats mijn kamer binnenkwam, toen ik op mijn 18e au pair was in Barcelona.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in