IJsproeverij met Professor Grunschnabel ijs

Professor Grunschnabel ijs Wij hebben zoiets leuks gedaan gisteren! Wij deden een ijsproeverij met het ijs van Professor Grunschnabel. Dat was een waar feestje. We hadden alle tien de smaken op tafel gezet, voor iedereen een lepel gepakt en een briefje met alle smaken. En toen… proeven maar! De opdracht voor de kinderen was: maak een top 3 van de lekkerste smaken. Het zal geen verrassing zijn dat dat echt ontzettend moeilijk was. Voor mijzelf ook trouwens. Want oh, wat kies je dan, als ze bijna allemaal goddelijk lekker zijn? In deze blog wordt het allemaal duidelijk. Lees snel door over onze ijsproeverij met Professor Grunschnabel!

Lees ook: Gratis printable vakantiedagboek

Achtergrond van het ijs van Professor Grunschnabel

De uitvinder van dit briljant lekkere ijs is de Professor Grunschnabel. Door zijn reizen rond de wereld ontdekt hij steeds nieuwe smaken, die hij introduceert op de Nederlandse markt in… ijs! Meer over alle smaken kun je lezen op de website, het is namelijk echt teveel om hier te bespreken. Maar pas op, want je begint ongetwijfeld te watertanden als je het leest. Groot voordeel van Professor Grunschnabel ijs is dat het 100% plantaardig is en dus geen dierlijke producten bevat zoals melk of slagroom. Ook geschikt dus voor mensen met een lactose allergie. Hoe krijgen ze het dan zo creamy? Dat komt doordat ze kokosmelk gebruiken en vers fruit. Tot slot bevat het ijs ook niets van conserveringsmiddelen, geur of smaakstoffen, e-nummers of wat voor rotzooi dan ook. Het is glutenvrij, lactosevrij en sojavrij. Met andere woorden: niemand heeft een excuus om Professor Grunschnabel ijs te laten staan.

Professor Grunschnabel ijs alle smaken op een rij

Waar is het ijs te koop?

Oke, ik snap het als je nu denkt: wil ik! Waar koop ik dit? Allereerst bij de AH. Helaas konden wij online maar twee soorten bestellen op dit moment, maar gelukkig zijn er ook andere plekken waar ze het ijs verkopen. Hier kun je je woonplaats invullen en precies zien hoe je aan alle lekkere smaken kunt komen. Tja, en wat is dan de lekkerste smaak? Dat wilden wij ook wel eens weten. Dus hebben wij een heuse ijsproeverij georganiseerd met de kinderen. Leuk dat ze dat vonden!

Professor Grunschnabel ijs

IJsproeverij met Professor Grunschnabel

Maarliefst tien smaken stonden er op tafel, op een rij. Alle kinderen kregen een lepel en een papier + pen. De opdracht was: proeven! Maak een top 3 van de lekkerste smaken. De kinderen vielen direct aan op het ijs. Doordat ze op een rij stonden, koos iedereen de twee smaken voor zijn of haar neus als eerste. Daarna werd er geschoven met de bakken en geruild. Op het laatst werd er zelfs gevochten! Een paar smaken waren namelijk toch wel favoriet. Toch waren er ook grote verschillen. De smaak die ik het lekkerste vond, vond Sterre bijvoorbeeld het minst lekker. Zo zie je maar: smaken verschillen!

Professor Grunschnabel ijs we gaan proeven

De top drie van Sterre

Sterre was helemaal weg van de smaken Caramel Ocean, Framboos en Banaan. De kruidige smaken vond zij juist weer niks. Haar smaak is dus totaal anders dan die van mij en Maik, zij kiest vooral fruitsmaken. Wij kunnen als gezin dus nooit maar één bak kopen, dat heb ik door deze proeverij van Professor Grunschnabel ijs wel ontdekt.

sterre ijs prof

De top drie van Yuren

Yuren is altijd heel kritisch en niet zo gek op fruit. Dat hij de fruitsmaken dus het minst lekker vond, was dan ook niet verwonderlijk. Wat ik wel bijzonder vond, is dat hij de Indian Winter, die flink kruidig smaakt, het lekkerste vond. Ook de Maromokotro, die ik het meest een kokossmaak vond hebben, vond hij heerlijk.

Yuren ijs prof

De top drie van Lenthe

Lenthe vond het ontzettend moeilijk om te kiezen. Zij vond echt alle smaken heel lekker, en ging dan ook steeds van de ene bak naar de andere bak. Echt een lekkerbek dus. Toen we haar echt voor het blok zetten, kwam ze met deze drie lekkerste smaken uit de bus. En daar moest ze natuurlijk een beetje gek bij kijken.

lenthe ijs prof

De top drie van Fee

Hoe klein ze ook is, Fee heeft een mening. Ze was er al heel snel uit, de framboos was het allerlekkerste. Maar ook de caramel en de chocola waren aan haar goed besteed. Heel stilletjes zat ze alles op te peuzelen, tot Sterre ingreep. Die caramel wilde zij ook nog!

fee ijs prof

De top drie van Maik

Maik vond het ook niet makkelijk. Hij wist vooral heel goed wat hij nìet lekker vond 🙂 Dat was namelijk de Arabische koffie, dat was niet zo zijn ding. Zelf vond ik die ook het minste trouwens. Uiteindelijk kwam hij uit op de Caramel Ocean met seasalt, de kokos en de Thaise Basilicum met Laos.

maik ijs prof

De top drie van Judith

Ik was er vrij snel uit. Ik houd van kruidig, dus in mijn top 3 stonden vooral de meest kruidige smaken. De donkerpaarse versie met Thaise basilicum en laos vond ik heerlijk, met op een goede tweede plek de Indian Winter met z’n Chai smaak. Al vond ik framboos en caramel ook erg lekker hoor! Het bleef moeilijk kiezen.

juut ijs prof

Vakantie bucketlist

Ik zou zeggen: een ijsproeverij organiseren met de bijzondere ijssoorten van Professor Grunschanbel is een must do voor de vakantie. Zet ‘m op je vakantie bucketlist en organiseer het een keer met de kinderen deze zomer. Succes verzekerd! Wanneer mag je nou ongeneerd zoveel ijs eten als je wenst als kind? En ook nog uit 10 verschillende bakken? Veel proefplezier! En laat even weten wat jouw top drie is… Oh, en gratis tip: je kunt nu een deel van je aankoopbedrag retour krijgen, check ook daarvoor even de website van Professor Grunschnabel.

Zelf ijs maken kan natuurlijk ook, dan heb je wel een goede ijsmachine nodig en een mooi kookboek met ijsrecepten!

piramide ijs

Vorig artikelWijncursus bij Wijnklas
Volgend artikelA&O hostels Weimar
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in