De ideale skincare routine voor iedere vrouw

De ideale skincare routine voor iedere vrouwMet de juiste skincare routine kun je je huid lang gezond houden en oneffenheden als acne en mee-eters voorkomen. Ga op zoek naar kwalitatieve producten die bij jou passen, zoals Anua cleansing oil. Welke producten het best bij jou passen, hangt af van je huidtype. Wij vertellen je in dit artikel alles over de ideale skincare routine voor iedere vrouw.

Reinigen

Twee maal per dag moet je je gezicht reinigen. Wanneer je make-up draagt, haal je eerst de make-up eraf en reinig je je gezicht daarna nogmaals. Er bestaan verschillende producten om je gezicht te reinigen, van olie tot lotion tot gel. Een gel is handig omdat je dit ook onder de douche kunt gebruiken. Vooral als je veel last hebt van een vette huid met veel oneffenheden is het belangrijk dat je je gezicht goed reinigt. Zo voorkom je dat je poriën verstopt raken met vuil, waardoor puistjes of mee-eters ontstaan. Echter, reinig ook weer niet te vaak en fanatiek, want dan slaat de talgproductie van je huid op hol en ben je nog verder van huis. Mensen met een droge huid kunnen het best gaan voor een milde reiniger met zo min mogelijk ingrediënten en bij voorkeur geen parfum.

Verzorgen

Bij veel mensen begint de huid na het reinigen te trekken. De huid is toe aan hydratatie, vaak in de vorm van een dag- of nachtcrème. Breng dit aan op je vingers en masseer het met ronddraaiende bewegingen in je gezicht. Alleen als je echt last hebt van een droge huid heb je een aparte nachtcrème nodig, anders volstaat tweemaal per dag een dagcrème. Een crème is op basis van vet en als je al een vette huid hebt, is dit niet wenselijk. Mensen met een vette huid kunnen hun huid het beste hydrateren met een hydraterende gel.

Exfoliëren

Voor een dieptereiniging van de poriën kun je je huid een paar keer per week exfoliëren met een milde scrub. Voor mensen met een zeer droge huid is dit niet aan te raden, maar als jij last hebt van een vette huid met veel oneffenheden, kan dit net even die extra reiniging zijn die je poriën nodig hebben. Let wel op dat je niet te vaak scrubt. Dan haal je namelijk je bovenste huidlaag weg en dat kan leiden tot roodheid en in sommige gevallen zelfs tot huidkanker. Twee keer per week is prima.

Vorig artikelDe beste TV voor jou: zo kies je hem
Volgend artikelAlles wat je wilt weten over kunsthagen
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in