De grootste wens van de puber

sterre steekt tong uitDe grootste wens van de puber? Een iPhone 11. Toen we met oudjaar onze terugblik en vooruitblik zaten in te vullen was er een vraag: wat is jouw wens voor 2020. Waar ik had ingevuld dat ik wens dat iedereen waar ik om geef gezond blijft, wenste zij een iPhone 11. Die oude iPhone 6 die ze van mij heeft kan echt niet meer namelijk. Dus spaart ze iedere cent die ze krijgt op haar spaarrekening, zodat ze hopelijk over enkele maanden haar doel bereikt heeft.

Lees ook: Cadeautips voor meisjes van 13 jaar

De grootste wens van de puber

Nu is ze binnenkort jarig. Heel binnenkort, over enkele weken af. Dan bereikt ze de respectabele leeftijd van 13 jaar. De grootste wens van de puber is dus een iPhone 11 en daar is ze voor aan het sparen. Mijn dilemma: gaan we daar dan geld voor geven of niet? Aan de ene kant wil ik het namelijk niet echt stimuleren, dat telefoongebruik. Ik vind het toch al buitensporig. Een nieuwe smartphone met nog meer functies zal meer gebruik alleen maar in de hand werken. Ga ik dat sponsoren? Het spaarbedrag voor de iPhone 11 vergroten met een verjaardagsbijdrage, zodat zij binnenkort een nieuwe telefoon kan kopen met wellicht zelfs een nieuw abonnement? Er zijn immers allerlei mooie aanbiedingen voor een mobiele telefoon met abonnement en dus ook in combinatie met de iPhone 11.

Eigen keuzes leren maken

Aan de andere kant: ze moet ook leren haar eigen keuzes te maken. Leren om te sparen voor wat zìj graag wil. Beseffen dat een nieuwe iPhone best heel veel geld kost en ze daar dan dus ook al het verjaardagsgeld, kerstgeld en zakgeld in moet investeren. Dat de grootste wens van de puber dus niet even aan komt vliegen, maar vooral veel tijd, geduld en wellicht ook wat zweet kost (als ze met klusjes doen nog wat extra’s wil verdienen).

Wat koop ik dan?

Daarbij, als we geen geld geven, wat kopen we dan voor haar verjaardag? Als ik vraag wat ze buiten een iPhone 11 nog meer wil, komt er heel weinig. Het is immers haar allergrootste wens… Kan ik wel met een mooi boek aan komen zetten, of een leuk jurkje, maar als ze dat eigenlijk niet heel graag wil is dat misschien ook geen goed plan. Snappen jullie mijn dilemma? Wat zou jij doen?

iPhone 11

Vorig artikelFoto weekoverzicht Judith #260
Volgend artikelSpelletjes voor op reis
Judith van Wijk
Vrouw, 46, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015), sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak.

1 REACTIE

  1. Geen 11 geven. Dan zou ik voor een bijdrage gaan. En misschien aangeven dat een 6 dan achterhaald is maar een 8 ook prima kan. En ze zal waarschijnlijk nog even moeten sparen voor ze zover is. Red haar huidige telefoon dat nog? Hier is er eentje die helemaal in de gloria is met haar nieuwe Samsung a20. Zeker niet het allernieuwste model maar wel in DE kleur die ze zo graag wou. Pubers zijn een vak apart maar sommige wensen kunnen echt te groot zijn?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in