De grote paaseitjes test van HEMA eitjes

de grote paaseitjes testHet duurt nog even voor het Pasen is, maar de HEMA paaseitjes liggen alweer volop in de winkel. Waar we het vroeger moesten doen met de smaken melk, puur of wit, heb je tegenwoordig chocolade paaseitjes in allerlei soorten en maten. Hoewel superslecht voor de lijn, vind ik het toch leuk om alle smaken uit te proberen en te kijken wat mijn favorieten zijn. Ik deel ze met jullie in deze blog: de grote paaseitjes test!

Lees ook: Pasen in je huis
Lees ook: De leukste kleurplaten voor Pasen

De grote paaseitjes test

Ik kan natuurlijk niet alle paaseitjes ineens testen, dus ik begin met een aantal zakjes van de HEMA en zal de blog steeds aanvullen met andere smaken. Dit wordt dus een dynamisch blog, continue in ontwikkeling 🙂 Het is natuurlijk mijn smaak, dus proef ze vooral zelf ook allemaal. Wie weet vind jij wat ik niet lekker vind juist wel heerlijk? Laat het me vooral weten, ik ben benieuwd!

HEMA Paasei met knetterchocola

Het eerste HEMA paaseitje dat ik testte zat in een zilver papiertje met gekleurde confetti. Het paaseitje heeft een klein formaat en er zit geen vulling in. Wel knettersuiker. Het is dus een massief melkchocolade eitje met knettersuiker erin vermengd. Dat is best hard, en het knetteren merk je pas als je eigenlijk alles hebt doorgeslikt. Desondanks wel grappig natuurlijk, zeker voor kinderen. De grote paaseitjes test HEMA knetterchocola paasei

Paasei met karamel en zeezout

Het volgende paaseitje is die met karamel en zeezout. Ook dit is een klein eitje van melkchocolade. Het zit in een oranje verpakking met donkerbruine stippen. Dit paasei is eveneens massief, dus zonder vulling. Je proeft het zout en de karamelsmaak minimaal vind ik. Het is een hard eitje, ik vind ‘m niet zo heel lekker.

De grote paaseitjes test caramel zeezout HEMA paaseitje

Aardbei crisp eitjes

Ook de Aardbei Crisp vind ik wat minder. Dat ligt vooral aan mij: ik houd sowieso niet van dingen met aardbeismaak. Ik lust alleen echte verse aardbeien en verder mijd ik het liefst alles met aardbeismaak. Maar ja, in de grote paaseitjes test hoort hij er natuurlijk wel tussen. De verpakking is wel grappig, het lijkt net op een aardbei. Van binnen zit roze vulling, dat maakt ‘m wel lekker zacht. Het is ook een groter eitje dan de eerder twee, dus je krijgt meer 🙂 smaak paasei hema aardbeien crisp

Smaak melkchocolade met pindakaas

Dit is mijn absolute favoriet. Ik hou ook van boterhammen met pindakaas en hagelslag, dus het was te voorspellen dat dit mijn favoriete combinatie zou zijn uit deze grote paaseitjes test. Het zit in een pindakaasbruin folietje en het smelt op je tong. Echt. Hier kan ik er wel 10 van op. Maar dat doe ik niet hoor. Ik houd het bij één per dag. Naast de eitjes die ik allemaal nog wil testen natuurlijk 🙂

smaak paasei chocola pindakaas

Melkchocolade met tompoucesmaak

Door de geel met roze wikkel en als echte Tompouce liefhebber heb ik hier hoge verwachtingen van, maar hij valt tegen. Het is een groot HEMA paaseitje, met een leuke roze met gele binnenkant, maar de tompoucesmaak is ver te zoeken. Niet dat het uitmaakt hoor, maar wel goed om je verwachtingen een beetje bij te stellen denk ik dan. In de grote paaseitjes test komt hij er wat mij betreft maar matigjes uit.

HEMA paasei tompouce smaak

Paasei met stroopwafelsmaak

Opnieuw een redelijk groot paaseitje, dit keer in een wikkel van licht met donkerbruin in een soort wafeltje. Een leuke verwijzing naar de smaak: stroopwafel. Dit haalde ik er wel uit, als is het natuurlijk zo op en dan ben je het alweer vergeten. Wil je de echte stroopwafelsmaak, dan koop je beter een zak stroopwafels dus. Desondanks is dit wel mijn nummer twee van de grote paaseitjes test.

paaseitje hema stroopwafelsmaak

Witte chocola met lemon matcha smaak

Het is even wennen, dit witte chocolade eitje van de HEMA met lemon matcha smaak. Toch vind ik ‘m lekker. De lemon smaak proef je een klein beetje, de matcha niet zo heel erg. Ik vind het zelfs een beetje naar pistache neigen af en toe. Desondanks is dit mijn nummer twee van de favorieten.

Hema paasei lemon matcha

HEMA paaseitjes met koffie toffee saus

Ik ben niet zo van de koffiesmaak, maar deze vielen me toch wel mee. Het is niet zo overheersend, de toffe smaak geeft dit paaseitje een prima balans. De paarse verpakking is vrolijk en het is ook weer een groot eitje van 14 gram. Toch kies ik ‘m minder snel, dus hij staat niet mijn mijn top 5 van favoriete smaken. Dit eitje heb later ik als update toegevoegd aan de grote paaseitjes test van HEMA eitjes blog.

De grote paaseitjes test van HEMA eitjes

Kopen?

Je weet nu welke paaseitjes ik getest heb en wat ik er van vind. Wil jij ze ook proberen? Je koopt deze paaseitjes bij de HEMA. Drie zakjes voor €5, dus. Dat kan prima online (dat deed ik ook), dan worden ze in een mooie doos thuisbezorgd. Doe ze in een mooie glazen pot en neem er bij elk kopje koffie of thee eentje.

De grote paaseitjes test alles op

Vorig artikelDé ideale portemonnee
Volgend artikelINAMOOD, vlees als beleving
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in