Pasen in je huis

Nu de zon weer vaker schijnt, de krokussen, narcissen en sneeuwklokjes overal verschijnen, de paasdagen er aan komen en geel en lichtgroen de kleuren van nu zijn, krijg ik altijd zin om mijn huis in voorjaarssfeer te brengen. Ik hang het liefst mooie kaarten en posters aan de muur, zet mooie accessoires neer, maak de seizoenstafel in orde, versier de seizoensboom en zet voor de kinderen voorjaarsboeken en Ostheimer dieren in het juiste thema klaar.

Paasboom

Als eerste licht in natuurlijk de seizoensboom uit. Deze boom is het hele jaar natuurlijk superleuk en in elk thema te versieren. Voor de pasen heb ik vilten paasfiguurtjes, maar je kunt natuurlijk ook leuke houten paasboomversieringen ophangen.

Atelier Pierre

Erg leuk vind ik zelf de figuren van Atelier Pierre om neer te zetten. Ze hebben diverse formaten en verschillende dieren. Voor de Pasen zijn natuurlijk de konijntjes erg leuk. Een echte eye-catcher in je interieur. Na de Pasen kunnen ze best nog even blijven staan, en als je het beu bent doe je ze in een bak en pak je ze volgend jaar weer. Ik heb een heleboel bakken op thema staan, zo kan ik steeds afwisselen.

Ostheimer

Van Ostheimer is natuurlijk de vogelboom erg leuk. Verzamel alle vogeltjes en zet de boom neer in huis. De kinderen kunnen er mee spelen, maar hij ziet er ook gewoon leuk uit. Verder heeft Ostheimer natuurlijk allerlei kuikentjes, haasjes, kippen, eendjes, lammetjes, veulentjes, kalfjes en meer voorjaarsdieren. Superleuk om deze aan te schaffen in de lente, zodat de je met de kinderen kunt aansluiten bij dit thema. Ik gebruik de dieren om Fee bijvoorbeeld weer nieuwe dierennamen te leren. Daarna speelt ze er mee.

Aan de muur

Ik heb een grote wissellijst voor posters, ook die verander ik regelmatig. Zo is mijn interieur niet steeds hetzelfde. Ik ben bijvoorbeeld heel erg fan van deze Mr. Rabbit poster van Sparkling Paper. Ook die van Studio Inktvis is prachtig, of die van Tinkle & Cherry. Daarnaast hang ik vaak kaarten op met masking tape. Ik heb nu mooie kaarten hangen van Laura Viriot, met paashazen erop. Maar ook deze van Petit Louise zijn leuk!

Boeken

Om het thema helemaal door te trekken heb ik inmiddels ook een aardige verzameling prentenboeken rondom het thema Pasen.

Bloemen

Tot slot: geen voorjaarshuis zonder verse bloemen! Denk aan katjes, ranonkels, narcissen, blauwe druifjes, hyacinten, takken met voorjaarsbloesem. De tuincentra staan er vol mee en ze zijn vaak niet duur. Ik vind het heerlijk om op vrijdagmiddag of zaterdagochtend naar het tuincentrum of de bloemenwinkel te gaan en thuis te komen met verse bloemen, die ik dan in een paar mooie vazen zet.

Hoe brengen jullie het voorjaar en Pasen in huis?

Vorig artikelDit mag niet ontbreken in de tienerkamer
Volgend artikelCadeau ideeën voor opa en oma
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in