De hipste boodschappenauto’s

nissan leafTegenwoordig bestel je eenvoudig en snel op internet je boodschappen. Toch vind ik het soms gewoon leuk om rond te snuffelen in de supermarkt. Zo tref je nog eens hippe gadgets, bijzondere snacks of verassende wijnen. Maar met welke auto kun je dat nou het beste doen, als hippe moeder? Naast makkelijk, zijn wij ook fan van duurzaam. We hebben research gedaan en kwamen uit op deze top 3 van boodschappenauto’s. In Hip & Hot magazine schreven we al eens over 2 van deze auto’s en waren ook toen razend enthousiast over de meest duurzame van de 3.

Op nummer één:  De Nissan Leaf. Deze auto mag wat kosten, je krijgt echter wel waar voor je geld. Als je plaatsneemt in deze 100 procent oplaadbare auto, dan is het stil, echt stil. Je kunt dus eindelijk genieten van de je favoriete muziek en goede gesprekken. Uiteraard laad je deze auto op tijdens het doen van je boodschappen, want verschillende supermarkten hebben al een oplaadpaal geplaatst. De auto is voordelig omdat je stroom gebruikt en dit kost minder dan benzine. Mede hierdoor is deze auto erg voordelig in de belasting, denk aan de bijtelling en wegenbelasting.

Op nummer twee: De Chevrolet Spark De Chevrolet Spark is iets groter als zijn voorganger de Matiz. In deze auto nemen gemakkelijk vijf volwassen plaats. Uiteraard betekent dit ook dat er ruimte is voor de wat grotere boodschappen. Dit is een echte stadsauto, de Spark is namelijk erg wendbaar en verbruikt weinig brandstof. Verder kun je nog groener rijden door te kiezen voor Spark BioFuel. Ook dit levert een voordeel op qua wegenbelasting en bijtelling.

Op nummer drie:  Mini Cooper. De Mini Cooper spreekt al jaren tot de verbeelding. Het was dan ook niet vreemd dat TopGear een mooie show met deze auto’s neerzette. Samen met het filharmonisch orkest creëerde zij een versie van het volkslied. Er zijn verschillende versies van de Mini Cooper, belangrijk is echter dat zij allen een minimalistisch design hebben en als één van de zuinigste auto’s in deze klasse bekend staan. Uiteraard is de CO2 uitstoot van deze auto laag.

Was jij nog op zoek naar een tof boodschappenkarretje? Dan ben je misschien wel geïnspireerd door deze tips!

mini cooper

Vorig artikelDe labiketmal
Volgend artikelEasygrow meegroeistapelbed
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in