De Kleine Weimar kaasfondue

de kleine weimar gevelDe Kleine Weimar is een restaurant met een gezellige sfeer, midden in de Weimarstraat (nr 417) in Den Haag. Je kunt er heerlijk kaasfonduen. Soms vind ik het gewoon leuk om dat op vrijdagmiddag te doen. Als een soort vrijdagmiddagborrel, maar dan anders. Gewoon gezellig met een vriendin spontaan ergens kaasfonduen en een wijntje drinken. De Kleine Weimar kaasfondue is een heerlijke tip!

Lees ook: 8 hippe eettentjes in Den Haag die je nog niet kende

De Kleine Weimar kaasfondue

Via Zoebie vond ik een deal voor onbeperkt kaasfonduen inclusief dessert voor €12,50. Prima prijsje voor een spontaan plan om uit eten te gaan. Ik bestelde de vouchers eenvoudig online en ontving ze al snel in mijn mailbox. Daarna appte ik naar Niky of ze zin had om mee te gaan om het weekend in te luiden. Zij had een lange dag op haar studie achter de rug, maar het leek haar wel leuk. Alleen… Niky eet glutenvrij, en we wisten niet zeker of ze daar de producten voor in huis hadden op zo’n korte termijn.

overzicht interieur restaurant

Glutenvrij kaasfonduen

Dus belde ik op en ontdekte meteen hoe flexibel ze zijn bij de Kleine Weimar. De kaasfondue was sowieso glutenvrij en ze hadden genoeg groenten in huis en ook zelfs wat glutenvrij brood. Goed geregeld dus! Ze hadden ook nog een plekje, maar wel pas tussen half 8 en 8 uur. Dat was geen probleem voor ons. Ik moest toch wachten tot Maik terug was van zijn werk en Niky was ook nog maar net thuis. Om 7 uur kwam ze me halen en gingen we met de auto naar de Weimarstraat in Den Haag.

glutenvrij kaasfondue

Parkeren bij de Kleine Weimar

Er zijn voldoende parkeerplekken in de buurt van de Kleine Weimar, zo bleek. We waren expres met de auto van Niky gegaan, omdat ik wel eens overdag daar ben geweest en toen nergens plek kon vinden met mijn grote zevenzitter. Nu viel dat mee. Het is er wel betaald parkeren, je betaalt ongeveer €2 per uur (weet het niet meer exact).

nik open haard

Het interieur van de Kleine Weimar

Ik was er nog nooit geweest, leuk altijd om via zo’n Zoebie voucher een nieuw restaurantje te ontdekken. De gevel zag er gezellig uit en ook toen we binnenkwamen viel de warme sfeer me direct op. Het zat ook helemaal vol, dus we konden nog even aan de bar plaatsnemen. De tafel die voor ons gereserveerd was zat achterin, waar ook een gezellig kacheltje was. Hij werd meteen voor ons schoongemaakt en daarna konden we gaan zitten.  Daar achterin hadden we veel privacy, want aan de andere tafel ernaast zat helemaal niemand.

bar dekleineweimar

Gratis wijntje

Nu was er iets vervelends, want mijn vriendin Niky ging zitten en voelde meteen iets in haar billen prikken. Wat bleek: er lagen stukken glas op de stoel! Dat verwacht je niet. Blijkbaar hadden de klanten voor ons een glas gebroken, en dat op de stoel laten liggen. De serveerster schrok zich rot en hielp meteen opruimen. Ook kregen we een drankje aangeboden om van de schrik te bekomen, netjes!

rode peper kaasfondue

Verschillende soorten kaasfondue

Het idee van de deal is dat je onbeperkt verschillende soorten kaasfondue kunt kiezen. Wij begonnen met de tuinkruiden kaasfondue. De naturel namen we niet. Na de tuinkruiden namen we nog de knoflook, de blauwe kaas en de rode peper kaasfondue. Zonder twijfel allemaal heel erg lekker. Een klein minpuntje vonden we de groenten. Deze snijden ze niet zelf, maar komt uit een zakje van de AH. Dat zagen we ook: soms erg kleine stukjes, raar gesneden en af en toe al wat uitgedroogd. Dat had voor ons wel vers gesneden mogen zijn.

weimar fondue

Dessert

Bij de Zoebie vouchers hoorde naast de onbeperkte kaasfondue ook een dessert. Wij dachten dat er drie keuzes waren, maar we kregen gewoon van alles wat. Overigens waren het niet de desserts die op de website vermeld waren, maar dat mocht de pret niet drukken, want het was erg lekker. Helaas hadden ze daarbij niet gedacht aan het feit dat het glutenvrij moest zijn voor mijn vriendin, maar gelukkig werd dat direct opgelost en kreeg ze een bord vol overheerlijk sorbetijs. Yum! Ik was wel blij dat ik ook de chocolademousse had, want die was superlekker!

weimar dessert

Onze ervaring bij de Kleine Weimar

Wij vonden de Kleine Weimar een warme sfeer uitademen en de kaasfondue was heerlijk. De groenten zijn wel een aandachtspuntje, die mogen wat ons betreft wel gewoon vers gesneden zijn de volgende keer. Dat ze op zo’n korte termijn glutenvrij konden serveren was top en het gratis wijntje dat we kregen nadat het glas op de stoel bleek te liggen was ook netjes. Het was sowieso erg vriendelijke bediening, een pluspunt! Een prima Zoebie-deal dus, die we zeker kunnen aanraden. Verwacht geen hoogstaande culinaire gerechten, maar gewoon een lekkere kaasfondue en een glas wijn om het weekend mee in te luiden.

Ook kaasfonduen bij de Kleine Weimar voor deze scherpe prijs? Je regelt het via de website van Zoebie.

weimar bakje kaasfondue

Vorig artikelFoto weekoverzicht Judith #255
Volgend artikelLeuk borrelhapje: saté in een glaasje
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in