Foto weekoverzicht Judith #255

zeeuws knopje en wijnEr was vooraf veel regen deze week. Heel veel regen. Ik ga dan altijd opzoeken waar het mooi weer is, kijken wanneer ik zou kunnen en vluchten zoeken via Transavia of SkyscannerĀ šŸ™‚ Erg he? Maar ik vind dit weer gewoon echt niks. Ik kijk nu alweer uit naar de lente, maar helaas duurt dat nog even. Dat komt ook door het virus-seizoen trouwens. Want onze week liep een beetje anders dan gepland door een zieke Fee.

Lees ook: foto weekoverzicht Judith #254

Maandag

Fee werd ‘s morgens wakker en klaagde over hoofdpijn en moe. Ze wilde niet naar school. Ze had geen koorts, dus ik twijfelde wel wat, maar had ook twee belangrijke afspraken die ik niet wilde afzeggen. We besloten haar dus toch naar school te brengen. Als het niet goed ging, zouden ze bellen en konden we haar komen halen. We hoorden de hele dag niks. Maik en ik werkten allebei, maar toen we haar ‘s avonds ophaalden van de opvang, bleek ze toch hoge koorts te hebben. Dat was gelukkig pas eind van de middag ontstaan, maar ik voelde me toch een beetje rottig er over. Ze was vast de hele dag niet lekker geweest. De koorts liep snel op en ze wilde alleen maar bij mij zitten. Dus skipte ik mijn sportavond en ging met haar in bed liggen. Uiteindelijk had ze zelfs 40,3 graden koorts ‘s nachts en lag ze te ijlen. Ik gaf bewust geen paracetamol, omdat het vaak beter is om de koorts zijn werk te laten doen.

nov 2019 fee ziek

Dinsdag

‘s Morgens huilde ze zo hard door de hoofdpijn, dat ik toch een paracetamol heb gegeven. Daar daalde de koorts wel iets mee, maar het ging niet weg. Ik had mijn afspraak in de ochtend afgezegd. Al vlak na het ontbijt spuugde Fee mijn hele bed onder. Dus google ik hoe je braaksel uit een matras kon krijgen šŸ˜‰ We hebben de hele ochtend wat in bed gehangen, ik met mijn laptop om nog wat te kunnen werken, Fee met de iPad. Maar erg productief was het niet, want ze was misselijk en jammerde de hele tijd. Ik was alert dat het bed niet nog eens zou worden ondergespuugd, dus tja. Dat schoot niet echt op. Sterre had een halve dag school, dus kon zij ‘s middags even op Fee passen, terwijl ik naar een werkafspraak ging. Yuren was inmiddels ook thuis en samen hebben ze heel goed voor hun kleine zusje gezorgd. Toen ik thuis kwam leek Fee wat opgeknapt. Ze had nog steeds koorts, maar wilde ook wat eten en dat bleef er in. Ik ging ook deze dag niet sporten, want er was een pubquiz op mijn werk waar ik naartoe ging. Dat was een gezellig verzetje zo na een inactieve dag. Helaas wonnen we op 1 punt na niet.

clean house nov 2019

Woensdag

Op woensdag is Maik altijd vrij, dus kon hij de zieke entertainen en ik gewoon werken. Ik had vrij veel afspraken, dus ik was de hele dag in de weer. Had eind van de middag eindelijk tijd voor mijn werkmail en om 5 uur zelfs nog even een uurtje voor de sportschool. Voor Maik was het erg druk: hij bracht mij naar de sportschool, Yuren naar de voetbal, Sterre en een vriendin naar Jumpsquare voor een klassenuitje, haalde mij weer op, haalde Yuren weer op en Sterre werd gelukkig thuisgebracht. We aten pizza, maar allemaal apart, want iedereen was op een ander tijdstip weg. Ik was wel blij dat ik even was gaan sporten, mijn lijf wordt echt ongedurig als ik 2 dagen niks doe.

pizza tre from nov 2019

Surprise cadeau

‘s Avonds had ik een afspraak bij Cafe Einstein in Delft. Wij hebben hier thuis namelijk lootjes getrokken en ik had een cadeau van het lijstje van degene die ik heb gevonden op Marktplaats, maar in Apeldoorn. Nu ken ik toevallig iemand die daar woont, en een deel van de week hier in de buurt werkt. Dus had ik geregeld dat hij ‘t zou ophalen en spraken we af om elkaar te treffen, zodat ik mijn cadeau had. Opsturen was trouwens niet echt een optie, omdat het niet door de brievenbus paste en het dan met verzendkosten erbij te duur zou worden voor het bedrag dat we hadden afgesproken.

foute kersttrui

Oorpijn

Toen ik thuis kwam, lag Fee bij Maik in bed te krijsen. Ze bleek heel erge oorpijn te hebben. We opperden een paracetamol, maar ze weigerde en werd superkwaad. Uiteindelijk hebben we maar een zetpil gegeven, want ze bleef weigeren maar had wel heel veel pijn. Een half uur later werd ze eindelijk rustig en viel ze in slaap.

Donderdag

Sterre was vrij en Fee bleef nog thuis, dus zij konden uitslapen. Dat deden ze gelukkig ook, waardoor ik beneden rustig kon ontbijten en wat werken. Fee had nog steeds koorts, dus wilde toen ze wakker was amper eten en vooral op schoot. Ik vind dat altijd vermoeiend, van die zieke kindjes. Eind van de middag heb ik ze allemaal voor de tv gezet en ben ik gaan sporten. Even geen gehang… ‘s Avonds knutselden we nog wat voor de cadeautjes op school.

versierwas kaars voor school

Vrijdag

Fee was nog steeds hangerig en ziekig, dus ik kon helaas niet gaan sporten. In plaats daarvan lazen we wat boekjes op de bank en zat ze ook even op de iPad. Ze was eigenlijk behoorlijk dwars. Gewoon verzwakt door een week niet eten en koorts hebben, doodmoe, maar ook niet meer echt ziek. Ze wilde niks en alles was niet goed. Dus. iPad dan maar šŸ™‚ Het was ook adventsmarkt op school, maar met Fee nog niet fit heb ik daar maar een heel klein rondje gedaan dit jaar. Lenthe kocht nog wel een ringetje en Fee een zeemeerminschelp met een armband erin. Yuren kon niet kiezen, dus die kocht alleen een wafel.

zeemeermin schelp

De Kleine Weimar

Ik had overdag Niky geappt of ze mee ging eten. We wandelen in de winter niet, dus ik had haar weinig gesproken de laatste tijd. Alleen via de app. Ze kon, dus gingen we naar de Kleine Weimar in Den Haag via Zoebie. Dat is zo’n website met van die goedkope deals. Kaasfonduen. Ik vind dat altijd wel leuk om zo het weekend in te luiden. Niet zo duur, en gewoon lekker eten, een wijntje drinken en bijkletsen.

de kleine weimar gevel

Zaterdag

Zoals elke zaterdag lag ik alweer om 7 uur in het zwembad. Helaas kon ik niet zwemmen tot 8 uur, want Yuren moest vroeg voetballen. Verder hebben we die dag niet zo heel veel gedaan. Alleen allemaal onze surprises en gedichten gemaakt.

surprises thuis 2019

Zondag

Ik had gelukkig goed geslapen en de kinderen ook. Fee leek weer een klein beetje fitter. Ze at haar ontbijt op, hopelijk sterkt ze nu snel aan. Om 10 uur deden we de surprises. Ik moest twee kinderen nog terugsturen: zowel Sterre als Yuren hadden zich er een beetje makkelijk vanaf gemaakt en dat vond ik niet oke. Na een half uurtje op de werkkamer kwamen ze er gelukkig toch redelijk uit. Yuren had een Formule 1 auto gemaakt voor Maik, Sterre een kaars voor mij, ik een speciale poes voor Lenthe (ze zeurt al tijden om een speciale poes, waar niemand allergisch voor is), Maik een iPhone 11 voor Sterre (zeurt zij ook om) en Lenthe een Pokemonkaartje voor Yuren. Fee deed niet mee, maar kreeg wel een cadeautje en zat er gezellig bij. Ik was verbaasd over de gedichten, dat hadden ze allemaal heel knap verzonnen.

gedichten lezen surprises 2019

Werken, hardlopen en gevuld speculaas

De hele dag was ik op de bank bezig met het updaten van mijn blog. Er zijn allerlei oude blogs die nodig wat aanvullingen kunnen gebruiken. Ook heb ik aparte reispagina’s gemaakt nu, zodat mijn reisblogs allemaal wat overzichtelijker bij elkaar staan. Als je nu informatie zoekt over IJsland, dan kun je dus via de categorie reizen, buitenland direct naar de landingspagina van jouw keuze gaan. Daar staan dan alle blogs over dat land bij elkaar, evenals alle accommodaties en excursies in dat land. Zo hoef ik zelf ook minder te zoeken als iemand om tips vraagt šŸ™‚ Tussendoor kwam mijn schoonmoeder nog heerlijke zelfgemaakt gevuld speculaas brengen en om half 4 ben ik een rondje gaan hardlopen. Erg fijn na zo’n halve dat stil zitten kan ik je vertellen, al was het wel koud! (ik was eigenlijk te koud gekleed vertrokken). Thuis snel gedoucht en een kop thee genomen om warm te worden. Ik zag nog net het einde van de allerlaatste race, die ik niet bleef kijken, omdat ik het niet zo spannend vond. Toen zat het weekend er alweer op šŸ™‚

record hardlopen 1 dec 2019hardlopen 1 dec 2019

Vorig artikelGratis cadeaus voor kinderen
Volgend artikelDe Kleine Weimar kaasfondue
Vrouw, 44, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015), sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in