Dry januari met Vinada alcoholvrije wijn

Nogal wat mensen hebben dit jaar meegedaan aan Dry januari. Het is een ware hype om de hele maand januari geen alcohol te drinken. Ik heb niet meegedaan, ik drink helemaal niet veel dus ik zie er het nu niet per se van in. Ik vond het wel heel leuk dat ik 2 wijntjes van Vinada alcoholvrije wijn kreeg thuisgestuurd ter gelegenheid van Dry januari. Ik heb al eens eerder een blog geschreven over bubbels voor zwangere vrouwen, Vinada alcoholvrije wijn kun je daar aan toevoegen. Ik heb Vinada natuurlijk gedronken en ik vertel hieronder wat ik er van vind.

Lees ook: Wat te doen als iemand verslaafd is aan alcohol?

Dry januari met Vinada alcoholvrije wijn

Als je normaal gesproken kan genieten van een goed glas wijn, is het misschien best even wennen als je ineens met jezelf afspreekt dat je een hele maand geen alcohol gaat drinken. Toch kun je ook met Dry januari gewoon genieten van wijn, zonder de nadelige effecten van alcohol. Vinada had al een Sparkling Rosé en nu is er ook Sparkling Gold: een witte mousserende wijn. Zowel de Sparkling Rosé als Gold komen uit de Spaanse streek Castilla-La Mancha.

Caloriearme alcoholvrije wijn

Eén glas van Vinada alcoholvrije wijn bevat maximaal 23 calorieën, terwijl een glas vergelijkbare wijn mét alcohol 75 calorieën bevat. Zo hoef je je ook niet schuldig te voelen over de calorieën als je bijvoorbeeld naast geen alcohol drinken ook wat wil afvallen. Ik vind het echt een uitkomst. Nu drink ik sowieso weinig alcohol, wij trekken hooguit in het weekend wel eens een flesje open. Door de week eigenlijk nooit en ook niet ieder weekend. Toch vind ik Vinada wel prettig om in de koelkast te hebben staan, voor als we onverwacht een spelletje met de buren doen, en ik heb geen zin om te drinken.

De smaak van Vinada

Jullie zijn natuurlijk benieuwd of Vinada dan ook een beetje te pruimen is. Ik kan volmondig zeggen: ja! Er zit een klein sparkeltje in en de wijn heeft een licht zoetje, maar zeker niet zo zoet als druivensap. Ik vind het echt een lekker nepwijntje en ga er zeker nog een paar flesjes van op voorraad halen voor in de koelkast. Goeie tip dus, als je een feestje hebt en liever geen alcohol drinkt om wat voor reden dan ook, maar wel iets soortgelijks wil drinken.

Dry januari, heeft dat zin?

Veel mensen vragen zich af of Dry januari eigenlijk wel zin heeft. Wat maken die paar weken per jaar uit, als je in februari weer gewoon begint? Deze uit Engeland overgewaaide hype blijkt echter tòch echt grote voordelen te hebben. Maarliefst 75% van de mensen drinkt ook na januari significant minder alcohol dan daarvoor. Kennelijk heeft het dus als effect dat het echt een verandering van levensstijl wordt. Blijkbaar ervaren mensen daadwerkelijk dat ze zich fitter voelen en wellicht wat afvallen als ze niet drinken, waardoor ze dit de maanden erna ook doorvoeren. Met Vinada wordt het dus zeker nog gemakkelijker om niet alleen in januari, maar het hele jaar minder alcohol te drinken.

Waar koop je Vinada?

Vinada is te koop bij een aantal slijterijen in Nederland, verkrijgbaar in sommige restaurants en er zijn online verkooppunten. Alle verkooppunten vind je op de website van Vinada. Een klein flesje van 200 ml kost €3,75.

Vorig artikelFoto weekoverzicht Judith #211
Volgend artikelInspiratie voor een metamorfose van je tuin in het voorjaar
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in