De laatste trends van elektrische auto’s

Onze auto is inmiddels tien jaar oud. Dat betekent dat wij ons langzaam aan het oriënteren zijn op een nieuwe auto. Het milieu vind ik een belangrijke overweging als het gaat om de keuze van een nieuwe auto. Niemand is perfect, maar waar ik kan probeer ik mijn steentje bij te dragen. Zo wonen wij al in een huis met een warmtepomp en zonnepanelen en ook voor de nieuwe auto kies ik het liefst voor een elektrische auto. Vandaar dat we ons aan het verdiepen zijn in de laatste trends van elektrische auto’s. 

De laatste trends van elektrische auto’s

Sinds 2014 is het aantal elektrische auto’s dat rond rijdt verdubbeld. Dat feit op zich is natuurlijk al een belangrijke trend, maar wat zijn er nou voor innovatieve trends op het gebied van elektrisch rijden die de moeite waard zijn om te weten als je overweegt om een nieuwe auto te kopen?

Grotere actieradius

Ten eerste is de actieradius steeds groter geworden de afgelopen jaren. De Renault ZOE kan bijvoorbeeld tussen de 200 en 300 km  aan één stuk rijden. Dat is fijn, want dat betekent dat je steeds langere ritten kunt maken. Alleen als je echt op vakantie gaat kan het wat lastiger zijn, maar in feite is het nog steeds een mindset. Als je je er op in stelt dat je na een paar uur ergens moet opladen, dan is het juist leuk om een fijn plekje te vinden, waar de kinderen lekker kunnen spelen en de ouders een terrasje kunnen pakken bijvoorbeeld.

Groei laadinfrastructuur 

Het is natuurlijk superbelangrijk dat er voldoende oplaadpunten zijn, zodat je op verschillende plekken kunt opladen als dat nodig is. Daarom is er een rijksbijdrage gekomen, waar veel gemeenten gebruik van hebben gemaakt. Inmiddels zijn er ruim 17.500 publieke laadpalen, een stuk meer dan bij de start, toen waren het er slechts 5000.

100% elektrisch leasen

Tegenwoordig zijn  er steeds meer mogelijkheden om elektrisch te leasen. Dit is heel slim, want vaak zijn de maandelijkse kosten lager dan wanneer je dezelfde auto koopt. Dit komt, doordat de ontwikkelingen van elektrische auto’s zo snel gaat, dat de afschrijving vaak relatief hoog is. Bij leasen heb je hier niks mee te maken. Je heb de nieuwste auto met de nieuwste snufjes, en na de looptijd ruil je ‘m gewoon weer in voor een elektrische  auto die nog verder doorontwikkeld is!

Een elektrische auto delen

De aanschaf van een elektrische auto is natuurlijk wel iets hoger, maar door het mileuvriendelijke aspect en de lagere gebruikskosten is het wel interessant. Is het aanschaf bedrag voor jou toch te hoog? Dan is het delen van een elektrische auto misschien een optie. Dit is een trend die je steeds vaker voorbij ziet komen. Buren die samen een auto delen, familieleden die bij elkaar in de buurt wonen. Het kan een fijne oplossing zijn als jij toch je steentje wil bijdragen aan het milieu.

Voordelen van elektrisch rijden

De voordelen van elektrisch rijden zijn groot. Heel groot, als het gaat om het milieu. Dat is voor mij de meest belangrijke reden om te kiezen voor elektrisch rijden. Door de afwezigheid van CO2 uitstoot, komen er minder schadelijke stoffen in de natuur. Zie jij het verschil tussen een elektrische auto en een gewone auto? Bijna niet. Je hoort het wel! Een elektrische auto maakt amper geluid en heeft veel minder uitstoot van schadelijke stoffen. Tot slot is het uiteindelijk ook goedkoper.

Design

Het oog wil ook wat, daarom zijn de designs van elektrische auto’s de laatste jaren ook sterk verbeterd. Dat kan ook, want als een auto niet meer mechanisch wordt aangestuurd, ontstaat er veel meer ontwerpvrijheid. Niet functionaliteit, maar comfort en relaxen staat dan voorop. Een elektrische auto van Renault is hier een mooi voorbeeld van.

Dutch Design Week 2018

Design en Easy Life innovaties passen in de filosofie van Renault. Dutch Design Week 2018 maakt die waarden concreet. Sinds de oprichting van Renault in 1898 is Easy Life onderdeel van het DNA. Innovaties die het leven van mensen makkelijker maken, zoals elektrisch rijden. Daarom is Renault official partner van de Dutch Design Week (DDW).

De Renault Zoe tijdens de DDW is uit te proberen! Een unieke kans dus, om te ervaren hoe geluidloos zo’n elektrische auto over de weg glijdt.

Wanneer en win kaarten!

De Dutch Design Week is van 20 tot en met 28 oktober in Eindhoven. Een uniek evenement van iedereen die van design, ontwerpen, innovatie en jong talent houdt.

Wij mogen 2 kaarten weggeven! Wil jij hier kans op maken? Vul dan onderstaand formulier in en laat ons weten waarom jij hier heel graag heen wil. De winnaar krijgt 21 oktober bericht.

  Winactie formulier

  Voor een snelle afhandeling vragen we je je adres in te vullen.
  Naam (verplicht)

  Adres

  Postcode

  Woonplaats

  E-mail (verplicht)

  Naam van de actie (verplicht)


  Jouw antwoord (verplicht)

  Hoe heb je ons gevonden?

  Wil je onze nieuwsbrief met extra kortingen en winacties ontvangen? (maximaal 2x per maand)

  JaNeeIk ontvang hem al

  Ik ga akkoord met de voorwaarden (verplicht).
  Ik heb kennis genomen van de privacyverklaring (verplicht).

  Vorig artikelWijn en spijs: welke wijn past bij welk gerecht?
  Volgend artikelFoto weekoverzicht Judith #197
  Judith van Wijk
  Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in