De leukste atlas voor kinderen!

Atlas mizielinskiAfgelopen maand was Sterre jarig. Ze werd 8. De laatste tijd begint ze steeds meer vragen te stellen over de wereld. Het leek me dus leuk om een atlas voor haar te kopen. Maar welke? Na wat research koos ik voor de Atlas van Daniel Mizielinski. Het leuke van deze atlas is, dat het tegelijk een soort van encyclopedie is. Naast de kaart van het land, vind je ook allerlei wetenswaardigheden over het land. Wat Sterre erg aansprak, was bijvoorbeeld hoe de kinderen in zo’n land het meest heten. In Kroatië bijvoorbeeld Petra voor de meisjes en Luka voor de jongens.

Leuk was ook, dat de vader van een vriendinnetje van Sterre momenteel in Fiji zit. Samen zochten ze Fiji op in de atlas, en zagen dat dit eiland 890.000 inwoners heeft, de kinderen daar Epeli en Litia heten en hoe de vlag van dat land er uit ziet. Daarnaast zagen ze wat voor dieren er leven, wat voor werk en sport mensen er doen en welke vruchten er groeien. En waar het ligt natuurlijk! Ver!

tekenatlas paginas

Bij deze atlas is ook een werkboek beschikbaar. Of beter gezegd: een Tekenatlas. Heel leuk om erbij te hebben en je kind in te laten werken naast de atlas. Zo kunnen kinderen er hun eigen land verzinnen, die ze moeten voorzien van een hoofdstad en een monument. Of ontwerpen ze hun eigen vlag. Ze mogen ook continenten kleuren, met de atlas als voorbeeld en nog veel meer leuke opdrachten. Goed voor de algemene ontwikkeling en de woordenschat!

Ik vind deze atlas een echte aanrader en heel geschikt voor kinderen vanaf ongeveer 8 jaar. Leukste is om atlas èn werkboek ineens aan te schaffen, zodat je kind er ook direct actief mee aan de slag kan. Blijft het geleerde beter hangen.

Tekenatlas

 

Volg ons!
Volg Hip & Hot Blogazine via Social Media en blijf op de hoogte van de leukste tips voor ouders en kinderen!

facebook.com/hipenhotmagazine
twitter.com/hipenhot
instagram.com/hipenhot
pinterest.com/hipenhot

Vorig artikelZo leuk kan een spelletjesmiddag met kinderen verlopen
Volgend artikelEen kijkje achter de schermen bij Miss Honeybird
Judith van Wijk
Vrouw, 46, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015), sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in