Welke sport past bij jou?

Sommige mensen zijn geboren sporters. Ze houden van bewegen en het kost ze dan ook geen enkele moeite om te gaan. Anderen liggen liever op de bank met een boek. Ik denk dat het genetisch bepaald is, maar wat we zeker weten: sporten is goed voor je. Kinderen bewegen van nature veel, tijdens spel, en ze krijgen ook nog eens gym en soms zwemmen en dansen op school. Toch is het goed om ze ook buiten schooltijd nog naar een sport te laten gaan. Er is zoveel aanbod, dat het misschien lastig is om te kiezen. Welke sport past bij jou?

Welke sport past bij jou?

Dat vond Victor van den Hoogen ook. Daarom schreef hij er een leuke boekje over, met de verrassende titel: Welke sport past bij jou? In dit boekje vind je maarliefst meer dan 40 sporten. Bij elke sport staat informatie over de sport. Moet je wedstrijden spelen? Speel je in een team, of alleen? Wat zijn de regels van deze sport? Heb je er speciale kleding of schoenen voor nodig? Verder staat er een klein testje, waarmee je kunt kijken of deze sport bij je past. Ook staan er uitspraken van andere kinderen over de sport. Tot slot staan er oefeningen bij, zodat je kunt kijken of de sport je een beetje ligt en of je het leuk vindt om te doen.

Fotografie

Bij iedere sport staan ook foto’s van deze sport. Zo staat er bij handboogschieten een foto van een blazoen en een jongen die boogschieten. Je ziet goed hoe zo’n boog en de pijlen eruit zien, waar je de pijlen bewaard en waar je op schiet. Er zijn leuke weetjes over boogschieten bij vermeld, zo vertellen ze bijvoorbeeld dat er een boog is gevonden van 10.000 jaar oud! Bij skateboarden zie je een foto van een skateboard en een foto van kinderen die aan het skaten zijn bij een skatebaan.

Leuk boek voor kinderen

Het boek is vooral leuk voor kinderen vanaf een jaar of 6. Ze kunnen “Welke sport past bij jou?” met een ouder lezen, en als ze zelf al goed kunnen lezen, kunnen ze zelf alle sporten bekijken. Yuren heeft het boek en hij ging er meteen uitgebreid in zitten lezen. Hij weet nu zeker dat hij op voetbal wil, maar er waren nog meer sporten die hem leuk leken. Het is sowieso goed voor de algemene ontwikkeling van je kind en zelf steek je er ook nog wat van op. Ik wist bijvoorbeeld niet dat stuntsteppen echt een sport was. Achterin het boek staat sowieso een heleboel informatie voor ouders. Handig!

Sporten is leuk!

Sporten is leuk en goed voor je gezondheid. Dat ervaar ik zelf ook: sinds ik veel sport ben ik veel minder vaak ziek en heb ik meer energie. Ook slaap ik beter, want als ik gesport heb ben ik vaak lekker moe en val ik snel in slaap. Als je een goede conditie hebt en sterk bent, zie je minder op tegen activiteiten. Je voelt je namelijk fit, je bent niet snel buiten adem en daardoor blijf je veel bewegen. Dat is voor kinderen dus ook heel belangrijk! Bovendien doen ze er ook nog sociale contacten op.

Praktische informatie

Het boekje “Welke sport past bij jou?” is een leuk boekje om voor je kind te kopen, of om iemand cadeau te doen. Zeker als een kind een jaar of 6 is is het leuk om ergens “op” te gaan. Het boek kan helpen om de juiste sport te kiezen. Sporten draagt bij aan betere schoolprestaties, zorgt dat je kind op een gezond gewicht blijft en maakt sowieso gelukkiger. Je koopt “Welke sport past bij jou?” oa via bol.com voor €16,95.

Datum beoordeling
Beoordeeld bericht
Welke sport past bij jou?
Aantal sterren
51star1star1star1star1star
Vorig artikelEen bijzondere roadtrip door Amerika
Volgend artikelNieuw jaar, nieuwe kansen. Maar ik voel me zo vermoeid!
Judith van Wijk
Vrouw, 46, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015), sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in