Prullenbakken die matchen met je interieur

Ik kan het niet helpen, maar ik wil het liefst alles doorgestyled in mijn huis en dan moet het ook nog eens praktisch zijn. Nu had ik recent wat gedoe met prullenbakken in ons nieuwe huis. Of beter gezegd, ik miste er nog een paar. Dus ging ik goed nadenken wat ik wilde en bestelde er meteen drie. Drie? Ja, die had ik nodig. Ik wilde natuurlijk prullenbakken die matchen met je interieur, dus ik zocht naar wit, roze en groen. Het lukte me om precies te vinden wat ik nodig had.

Prullenbakken die matchen met je interieur

Ik begin even bij onze nieuwe badkamer. Die is hoofdzakelijk groen. Ik had daar nog geen prullenbak en al na een week begon ik me vreselijk te ergeren aan het feit dat ik telkens naar de werkkamer moest lopen om iets weg te gooien. Nu was de ruimte waar de prullenbak moest komen niet heel groot, dus ik zocht iets wat een beetje ovaal was of rechthoekig, zodat het niet teveel plek zou innemen. Op de website van Brabantia vond ik de perfecte match met mijn badkamer, zowel qua kleur als qua vorm: de Pedaalemmer FlatBack in mineral mint. Deze staat dus nu een partij te pronken in mijn badkamer, dat wil je niet weten. Hij past perfect bij de vt-wonen tegel die wij op de muur hebben. De 30 liter is ook lekker groot, zo hoef ik niet elke week een schone zak erin te doen. Ideaal!

Toilet

Ik had op het toilet beneden eigenlijk nooit een prullenbak. In de keuken staat er eentje en buiten staan de containers, dus ik had bedacht dat iedereen z’n maandverband en stomazakjes (mijn vader heeft een stoma) maar lekker meteen daarin zou deponeren. Helaas dacht mijn bezoek daar anders over. Ik kreeg regelmatig opmerkingen dat een pedaalemmer in het kleinste kamertje gemist was. Nu ik toch bezig was met het bestellen van nieuwe pedaalemmers, dan deze maar meteen erbij bestellen. En zo geschiede. In mijn toilet staat na anderhalf jaar dan eindelijk zo’n klein  3 liter pedaalemmertje. In roze. Stiekem is het toch wel heel handig…

Afval scheiden

Nu had ik in mijn woonkamer een hele toffe flip bin van Brabantia in roze, maar die is nu verhuisd naar mijn werkkamer, waar hij qua kleur prima past. Het is niet zo dat ik deze prullenbak niet meer mooi vond in de keuken, maar we hadden een praktisch probleem. Sinds enkele weken moeten wij afval scheiden in de wijk. Daar ben ik helemaal voor trouwens, maar als je dan slechts 1 afvalemmer in je keuken hebt is dat wel ingewikkeld. Ik moest steeds naar buiten lopen voor het plastic afval, dus ik wilde een andere oplossing. Ook die vond ik bij Brabantia, namelijk in de vorm van de Bo Touch Bin. Deze op pootjes staande prullenbak heeft twee binnenemmers, die je zelf kunt indelen. Hij past tegen de muur (want rechthoekig) en is verkrijgbaar in 8 verschillende kleuren (maar wij gingen voor wit)

Bo Touch Bin ervaring

Wij hebben de Bo Touch Bin ingedeeld voor PMD afval en restafval. In het keukenkastje hebben we nog een klein gft-bakje (ook Brabantia trouwens, maar deze hadden we al een tijdje). Nu hoef ik dus niet meer steeds naar buiten te lopen. De Bo Touch Bin is fijn in het gebruik. Het deksel gaat makkelijk open en dicht, de prullenbak neemt weinig plek in, door de pootjes is hij goed schoon te maken en ook de vloer er onder blijft netjes en kan lekker veel in. Het wit staat eigenlijk heel mooi tegen de roze muur, dus ik ben blijer dan blij met deze nieuwe manier van afval scheiden in mijn keuken!

Hoe heb jij dat thuis eigenlijk geregeld? Hoeveel prullenbakken heb je in huis?

Vorig artikelHippe zomerse sandalen
Volgend artikelDe dag van de tandenfee
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

5 REACTIES

 1. Ahum, stomazakjes? Dat vind ik niet iets om grappen over te maken. Wel eens iemand gesproken die een stoma heeft en de gene die daarbij komt kijken?

  • Mmm ja, mijn vader heeft een stoma, hij komt regelmatig op bezoek en dan gooit hij die zakjes dus weg. Het was dan ook geen “grap” in deze blog…

   • Mijn vader ook dus.. Hij geneerde zich zo, ik heb geen idee waar alles gelaten werd. Het was een enorm non-topic. Vandaar dat het me raakte.

    • Ik begrijp het. Bij ons is het gewoon bespreekbaar, dus zodoende dat het luchtig beschreven werd in deze blog. Zo zie je maar, ieder zijn eigen gekleurde bril op. Wil er in ieder geval niemand mee kwetsen…

 2. Goed dat je overal in huis door gaat met je eigen stijl! Vind het altijd doodzonde als de badkamer wordt vergeten… Goed dat jij er wel aandenkt!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in