De leukste winterjassen scoor je in januari!

Ik weet niet hoe het met jullie kinderen is, maar die van mij groeien als kool. Vanmorgen nog trok ik een superleuk jurkje voor Lenthe uit de kast. Ze had het misschien een week of vier niet aan gehad, maar toen ze beneden kwam bleek het veel te kort. Zo ook haar winterjas. Gisteren klaagde ze al dat ze het koud had. Dat is niet gek, want hij is veel te kort geworden. Gelukkig zijn de winterjassen in januari vaak wat goedkoper dan aan het begin van het seizoen, dus ging ik vanmorgen op online winterjassen jacht voor de kinderen.

De leukste winterjassen scoor je in januari!

En ik ontdekte dat januari helemaal geen slechte maand is om je winterjas te scoren. Toegegeven, er is wat minder uitzoek dan in september. Toen had iedereen de zomer nog in zijn bol en waren van alle winterjassen de meeste maten er nog wel. Dat is nu wel anders, maar het viel me toch niet tegen wat er nog beschikbaar is. Of je nou een jongens winterjas zoekt, of een meisjes winterjas, er is nog een heleboel te vinden. Soms heb je geluk en is de allerleukste er ook nog in de maat van jouw zoon of dochter!

Waar moet een winterjas van een kind aan voldoen?

Inmiddels kan ik met 4 kinderen toch wel zeggen dat ik aardig wat ervaring heb als het gaat om het kiezen van de fijnste winterjas. Natuurlijk is smaak belangrijk, maar er zijn zeker nog wat voorwaarden waar een winterjas aan moet voldoen. Dan zit er ook nog verschil tussen een winterjas jongen of een winterjas meisje. Jongens willen natuurlijk een stoere jas, die ook warm is. Ik wil voor Yuren geen capuchon, want anders loopt hij daar de hele tijd mee op zijn hoofd.

Lang, warm en geen lichte kleur

Voor de meisjes koop ik liever een wat langere jas, zodat het lekker warm aan de benen is als ze een jurk dragen. Het belangrijkste is dat hij lekker zit, en ze er dus in kunnen ravotten en buitenspelen. Daarnaast moet hij natuurlijk lekker warm zijn. Liefst ook een donkere kleur, anders zie je alle viezigheid zo snel. Lenthe had trouwens afgelopen winter een le chic winterjas van leer. Die was wel kort, maar ze wilde ‘m zo graag dat ik overstag ging. Nu krijgt ze weer een lange!

Zomerjassen

Stiekem heb ik trouwens ook alvast een kijkje genomen bij de zomerjassen natuurlijk. Ik ben helemaal verliefd geworden op deze toffe donkerblauwe jas voor Lenthe. Mooie A-lijn, niet te licht van kleur (want dat wordt snel vies) en leuk met die gouden sterretjes. Lekker voor zowel de lente, zomer als het najaar. Donkerblauw past trouwens bij bijna alle kleuren, dat vind ik ook altijd handig. Matcht met alles!

Inhouden met kopen

Maar goed, terug naar de winterjassen. Terwijl ik online aan het shoppen was bij oa Olliewood.nl, zag ik nog veel meer leuke jassen voor een goeie prijs. Ik moet me dan echt inhouden om er niet meer dan één te kopen, want deze stoere gele jas vind ik bijvoorbeeld ook geweldig! Zeker voor deze prijs. Ik gok dat ie bovendien heerlijk warm is. Ik denk er nog even over…

 

Vorig artikelPierre Robert, een kaas die smelt op je tong!
Volgend artikelTrendy Quapi kinderkleding
Judith van Wijk
Vrouw, 46, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015), sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in