Pierre Robert, een kaas die smelt op je tong!

Toen wij met onze koperen bruiloft bij Restaurant Parkheuvel aten, kregen we bij het kaasplankje een kaassoort die ik geweldig lekker vond. Het bleek Pierre Robert, een kaas die smelt op je tong. Nu is Maik niet zo gek op Franse kaasjes, dus je moet er natuurlijk van houden, maar als jij een kaasliefhebber bent, dan moet je deze kaas echt eens proberen. Ge-wel-dig! Wil jij alles over dit kaasje weten en ook eens proberen? Lees dan zeker verder!

Wat is Pierre Robert kaas?

Pierre Robert kaas is een witkorst kaas, afkomstig uit de streek Seine-et-Marne ten oosten van Parijs. Deze kaas wordt gemaakt van de room die achterblijft na het maken van Brie de Meaux. De room, verrijkt met crème fraîche, brengt het vetgehalte in de droge stof van deze (ongepasteuriseerde) witschimmel op 75 %. Dit geeft een superzachte structuur, waardoor de kaas werkelijk smelt op je tong. De smaak heeft iets weg van brie, maar is iets scherper en romiger. Ik vind het echt iets bijzonders.

De herkomst van Pierre Robert kaas

Het idee voor deze kaas komt van Robert Rouzaire die het product noemde naar zijn vriend Pierre en zichzelf. De broers Rouzaire zijn bekende brie producenten. Broer Robert en zijn vriend Pierre creëerden de kaas samen en vernoemden het naar zichzelf.

Waarmee combineer je Pierre Robert kaas?

Pierre Robert kaas doet het niet goed stevige rode wijnen die hoog zijn in tanine. Wat wel heel goed past zijn de wat zoetere wijnen, zoals bijvoorbeeld de Dom Brial Rivesaltes Tuilé.  Ook verkrijgbaar in Nederland, via Wijnhuis Oktober of via Wijnaandekade.nl. Een Zuid-Afrikaanse of Franse chardonnay past ook goed, wil je toch liever een zoete, kies dan bijvoorbeeld voor een Sauternes, Monbazillac, Jurancon of versterkte Muscat-wijn.

Is Pierre Robert geschikt voor zwangere vrouwen?

De meeste Pierre Robert kaas is een rauwmelkse variant. Dit maakt ‘m extra romig (en dus extra lekker), maar gelukkig bestaat er ook een gepasteuriseerde versie van Pierre Robert kaas. Die kun je online kopen, dus ook zwanger vrouwen kunnen er dan van genieten. Wel altijd even checken dus, als je zwanger bent en er staat een kaasje voor je neus.

Wat kost Pierre Robert kaas en waar kun je het kopen?

Pierre Robert is geen goedkoop kaasje, maar je hebt dan ook wel echt iets bijzonders. Ze verkopen het bij de beter gesorteerde kaaswinkels, soms bij de Sligro en je kunt het in elk geval ook online kopen. De gepasteuriseerde versie kocht ik bij Kaaswinkel Tromp online, voor €17,95 ex verzendkosten.

Een andere bijzondere kaas is trouwens Burrata, een heerlijke risotto met deze lekkere kaas heb ik ook online staan.

Datum beoordeling
Beoordeeld bericht
Pierre Robert kaas
Aantal sterren
51star1star1star1star1star
Vorig artikelTuinfeestje geven? Dat kan ook in de winter!
Volgend artikelDe leukste winterjassen scoor je in januari!
Vrouw, 44, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015), sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in