De mooiste soorten raamdecoratie

raamdecoratieDe techniek staat niet stil, zeker niet bij de raambehandelingen. In recente jaren explodeerde het aanbod. Met zo’n grote keuze is het vaak niet eenvoudig om de juiste behandeling te kiezen voor jouw deuren en ramen. Kijk je eerst naar stijl of naar functie? Ga je voor houten of voor aluminium jaloezieën, voor rolgordijnen of lamellen? Hieronder geven we een aantal richtlijnen voor de aankoop van jouw decoratie. We bespreken met name het belang van zonlicht en de voordelen van maatwerk.

Zonlicht zegt alles
Een centrale factor bij je keuze is hoe de decoratie in kwestie moet omgaan met het zonlicht. De hoeveelheid en het soort zonlicht dat een raam te verwerken krijgt, hangt af van de oriëntatie. Het zuiden vangt veel licht, het noorden vangt weinig licht. De centrale vraag is steeds: hoeveel natuurlijk licht wil je de kamer binnenlaten?
Heb je een donkere kamer, dan overweeg je in deze best lamellen, transparante (duo-) rolgordijnen of andere decoraties die met het licht kunnen spelen. Zij zijn niet enkel decoratief, maar bieden ook controle over licht en temperatuur.
Barst de ruimte op zich al van het licht, dan overweeg je een dikkere, zelfs een zonwerende behandeling. Een jaloezie of een verduisterend rolgordijn kan licht tegenhouden en zo zorgen voor een betere temperatuurregeling en isolatie.
Wees verder ook niet bang om verschillende behandelingen te combineren. Zo krijg je (nog) meer controle over de lichtinval. Het combineren van texturen en soorten decoraties helpt ondertussen ook om een ruimte ‘samen te houden’ (qua design).

Overweeg maatwerk
Wanneer je ramen of deuren hebt met een atypische vorm, lengte of breedte, dan loont het zeker de moeite om het advies van professionals in te roepen en eventueel maatwerk te overwegen. Gordijnen, shutters, jaloezieën of lamellen: de meeste decoraties kunnen vandaag de dag perfect op maat gemaakt worden. Dat kost je misschien iets meer geld, maar het bespaart je ook de moeite om rond bepaalde problemen heen te fietsen, vaak zonder dat uiteindelijk het gewenste effect wordt bereikt.

Meer weten over aluminium jaloezieen of andere raamdecoraties op maat? Surf naar Raamdecoratie.com.

Banner-gesponsord-product

Vorig artikelSpenen voor het goede doel
Volgend artikelOver peuters en kleuters die naar bed moeten…
Judith van Wijk
Vrouw, 46, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015), sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in