Deze oplossingen kozen wij voor de kamer van Yuren

Met de verhuizing naar dit huis hadden de kinderen opeens allemaal hun eigen kamer. En zo ook allemaal hun eigen wensen. Ik heb nog niet heel veel gedeeld over de kamers van de kinderen, omdat we nog flink aan het klussen zijn. Ik ben nog niet over alles tevreden, maar langzaamaan wordt het steeds leuker.

Deze oplossingen kozen wij voor de kamer van Yuren

Yuren had een aantal specifieke wensen. Zo wilde hij een bed met bakken eronder, zijn lego  en Donald Ducks op zijn kamer, een kledingkast, een bureau en een bank. Nou hebben de kinderen best een aardige kamer allemaal, van ongeveer 12 m2. Maar al zijn wensen in die ene ruimte proppen leverde toch een flinke uitdaging op!

Kast met bank

Voor de bank koos ik er voor om een Besta kast van Ikea te kopen. Deze kon ik rondom de muur bouwen, en aan de binnenkant een uitsparing open laten. Zo ontstond er automatisch een bankje. Daar moeten nog wel meer kussens op komen, maar het is voor Yuren een fijn plekje geworden om lekker zijn Donald Ducks te lezen.

Lego en bureau

Zoals ik al eerder schreef ben ik enorm fan van de Legiotafel. Wij hebben deze nu een half jaartje en ik heb nog geen moment spijt gehad van de aanschaf. In de tafel ligt een hele lego wereld. De bakken onder de tafel zijn gevuld met alle legosteentjes en de planken die er op liggen zorgen ervoor dat er een fijn bureau is voor als Yuren huiswerk moet maken of wil tekenen en kleuren.

Meegroei stoeltjes

De houten meegroeistoeltjes zijn ideaal. Er zijn 3 verschillende hoogtes. We draaien ze regelmatig om, want Fee en Lenthe komen ook nog vaak bij Yuren op zijn kamer spelen met de lego. Je kunt ze trouwens niet alleen als stoeltje of krukje gebruiken: het zijn ook tafeltjes of nachtkastjes. Handig toch? Op deze manier hebben wij dus veel ruimtewinst kunnen boeken. We hoeven geen apart bureau, voorlopig kan Yuren alles met deze fijne tafel.

Bedpret

Laatst wist ik dat Yuren boven was, maar ik kon hem nergens vinden. Ik riep maar en riep, zonder dat er reactie kwam. Plots zag ik hem in zijn kamer zitten. Ik dacht echt even dat ik gek geworden was, maar toen begon hij te lachen. Wat bleek? Als je de bakken onder zijn bed naar voren rijdt, zit er achter zijn bed een holle ruimte. Dat is natuurlijk een ideale plek voor een geheime hut! Er lagen dekens, kussens en zelfs flesjes water. Leuk verzonnen!

Al met al ben ik behoorlijk tevreden over deze kamer. Er moet nog wel wat meer kleur in vind ik, en wat aan de muur, maar de praktische oplossingen en met name de legiotafel en stoeltjes vind ik super. Veel mogelijkheden in zijn kamertje!

Vorig artikelZo doe je alleen nog dingen die jij belangrijk vindt
Volgend artikelFoto weekoverzicht Judith #112
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

1 REACTIE

  1. Wat een mooie kamer is het geworden.
    Wij wensen Yuren veel slaap en speel/leesplezier!
    Ik ben geïnspireerd. Binnenkort beginnen we aan de kamer van de oudste ( met een wat kleiner budget, want meubels blijven behouden).

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in