Verlichting voor de badkamer

Zoals jullie weten is onze badkamer inmiddels zo goed als af. Waar we alleen nog mee stoeien, is het licht. Verlichting voor de badkamer lijkt misschien easy peasy, maar het tegendeel is waar. Wij kunnen maar niet kiezen en zoeken ons suf naar de beste oplossing. Hoe dat komt zal ik hieronder uitleggen.

Een raam in de badkamer

In onze badkamer zitten twee lichtpunten en een raam. Best een flink raam trouwens. Ik ben daar heel blij mee, want door het natuurlijke licht kan ik bijvoorbeeld planten in de badkamer houden. In een badkamer zonder raam lukt dat niet, die krijgen dan te weinig daglicht. Daarnaast is licht, in welke kamer dan ook, altijd fijn. Bovendien bespaar je er elektriciteit mee, je hoeft immers minder vaak de lampen aan te doen.

Verlichting voor de badkamer

Een raam in je badkamer heeft echter ook nadelen. We staan immers enorm in de kijker als we staan te douchen. Daarom zijn we blij met de plissé raambekleding. Die kunnen we naar beneden dicht doen als we gaan douchen, en bovenin open laten, zodat er toch nog wat daglicht binnenkomt. Maar… we merken nu dat het toch te donker is nu de dagen weer korter worden. Als ik ‘s morgens heel vroeg onder de douche sta met alleen daglicht, vind ik het toch te donker. Me opmaken voor de spiegel gaat helemaal niet.

Wat te kiezen aan verlichting?

Nu lijkt het makkelijk: je koopt gewoon een mooie plafonnière voor de badkamer en het probleem is opgelost. Dat dachten wij dus ook. We hebben best een mooie, neutrale plafonnière gekozen. Het blijkt alleen dat een plafonnière niet voldoende licht geeft bij de spiegel voor Maik om zijn lenzen in te doen en voor mij om me op te maken en mijn haar te doen enzo. Dus we willen toch ook nog iets boven de spiegel. Maar niet iets wat te fel licht geeft. Ook met het boven een ronde spiegel passen.

Badkamer spiegellamp

Gelukkig is er wel aanbod van badkamer spiegellampen. Ik wil het liefst iets wat niet te opvallend is en natuurlijk moet het qua stijl passen bij onze badkamer. Modern dus, liefst richting Scandinavisch Design. Waarschijnlijk is een spotje de beste oplossing. We willen ook graag dat het mooi staat bij een ronde spiegel. Het is trouwens sowieso even afwachten nog, want het wordt nog veel donkerder de komende maanden. Misschien komen we dan nog tot andere inzichten. Heb jij de gouden tip ergens gezien? Laat het weten!

Problemen met het kiezen van verlichting voor de badkamer

Heb jij ook problemen met het kiezen van verlichting van de badkamer? Waar loop jij tegenaan? Wat zijn jouw overwegingen en waar ga je voor kiezen? Ik kan je in elk geval aanraden om ook eens een kijkje te nemen bij Lampen24.nl. Hier heb ik al veel mooie lampen gezien die perfect passen bij het Scandinavisch design waar wij zou van houden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in