Foto weekoverzicht Judith #29

weekoverzicht-29-2015De badkamerkraan lekte. Zo’n thermostaat mengkraan. Niet weinig ook; het stroomde er uit. Dat kon niet langer wachten. Ik belde een loodgieter. Voor €55,00 kwam hij langs om het te maken. Schappelijke prijs. Hij kon pas over 2 dagen. Mmm. Dan toch maar een andere bellen. Die kon wel dezelfde dag nog. De telefoniste zei niks over de prijs of over spoed, maar ik ging er vanuit dat het niet veel duurder zou zijn dan die vorige. Dat had ik mis….

Twee joviale knullen van begin 20 arriveerden en losten binnen 30 minuten mijn probleem op. Een ringetje vervangen. Dat ringetje kostte 5 euro. Wat ik moest betalen? Maarliefst €166,67! Ze rekenden 95 euro arbeidsloon per uur, en dat het slechts 30 minuten duurde maakt niet uit, je betaalt gewoon 1 uur. De 37,50 voorrijkosten zijn ook al aan de hoge kant vergeleken bij andere bedrijven, maar oke. Tot mijn verbazing stond trouwens op hun website een ander tarief. Daar mailde ik ze nog over, maar nu een week verder nog niets op gehoord. Vandaag nog een keer gebeld en er is me nu beloofd dat ze spoedig contact opnemen. Het zal mij benieuwen…

Oke. Dat was dus mijn maandag. Nu deze frustratie er uit is, de rest van de week. Die was gelukkig een stuk fijner!

Dinsdag was een superleuke dag. Ik ging namelijk met Yuren naar het Spoorwegmuseum in Utrecht. Ik had alle kinderen beloofd om deze vakantie 1 dag iets met ze alleen te gaan doen. En deze dag was Yuren dus aan de beurt. Het was al een heel avontuur om met de trein te gaan natuurlijk. Hij vond het superspannend en leuk tegelijk. Het museum is een echte aanrader. Groot, leuke attracties, veel te zien en leerzaam. Yuren genoot, zowel van het museum als de privé aandacht. En dat er een hele fles gekolfde borstvoeding in mijn tas leegliep mocht de pret niet drukken…

spoorwegmuseum Yuren Yuren en mama in de trein

Woensdag was de oppas er en heb ik vooral gewerkt. Dat was ook wel nodig, maar een heel productieve dag was het niet. Ik heb veel rondgebeld vanwege een nieuwbouwhuis dat we mogelijk interessant vinden. Ook was ik nog even in de stad.

kaart loesje

Ik kocht daar dit grappige kaartje voor mijn moeder, die momenteel nogal wat met haar eigen moeder (mijn oma) te stellen heeft vanwege de ouderdom. De kindjes hadden een hele jungle gebouwd in hun kamer, met getekende dieren en de speelkleden van Sarah’s Silks.

jungle

Donderdag had ik het plan om naar het strand te gaan, maar helaas werd Lenthe in de ochtend ziek. Geen koorts, maar misselijk en spugen. Dus durfde ik niet weg. Het werd dus een thuisdagje, maar het werd lekker weer dus dat was geen straf. De kindjes speelden buiten en ik had zowaar de kans me in het boek “het Parijs dieet” te verdiepen. Ik moet nog steeds zo’n 3 kilo eraf zien te krijgen. Die laatste paar kilo gaan altijd het moeilijkst. Of dit mijn dieet is, ik weet het niet. De eerste week mag je haast alleen maar soep en yoghurt, terwijl ik een echte brood-en havermout-eter ben. Ik denk er nog even over na of ik dit ga doen. Voor de laatste paar kilo is het misschien een optie, maar zeker niet voor de langere termijn. Ik hou sowieso niet van diëten waar staat dat je vitaminen en magnesium moet bijslikken. Dan krijg je dus duidelijk onvoldoende binnen en dat kan naar mijn idee nooit de bedoeling zijn als je wilt afvallen.

het parijs dieet

Vrijdag was een superdrukke dag. Ik zette die dag 13.000 stappen! Dat kwam zo. We gaan binnenkort een paar dagen naar Engeland en ik bedacht me ineens dat ik dus een ID kaart voor Fee nodig heb. Die ging ik vrijdag laten maken, maar vervolgens moest ik pasfoto’s hebben. Dat was nogal een project. Er is in heel Den Haag centrum maar 1 fotograaf die dat doet, en toen had ik er al een paar afgelopen. Vervolgens wilde Lenthe per se de foto’s vasthouden. In het kader van “pick your battles” liet ik dat toe, maar je snapt: bij thuiskomst geen pasfoto’s meer. Dus helemaal teruggelopen. Ik vond ze ergens op een zebrapad, maar ze waren onbruikbaar doordat er overheen gereden was. Gelukkig had de fotograaf het printje nog en kon hij ze nog een keer voor me uitdraaien. Super!

pasfoto fee 4,5 mnd

Ook kwam er een tof persbericht van WE Fashion Back to (S)cool, met een spijkerbroek en een broodtrommel voor alle kinderen. Ze waren er superblij mee.

we fashion back to s cool

Zaterdag bezochten we het Rijksmuseum. Ik had daar al een keer een blogje over geschreven, hoe je dat met kinderen kunt voorbereiden. Nu gingen we zelf! Het was echt superleuk, de kinderen deden ook nog een workshop in de tuin daar waarbij ze zelf een beeldje mochten maken. Daar zal ik later nog een apart blogje over schrijven.

rijksmuseum

 

tuin rijksmuseum

 

beeldjes rijksmuseum

Op zondag wilden we naar Tiengemeten, maar helaas kon ik de kaartjes die we al hadden nergens meer vinden. Dan maar een dagje strand. Het werd Elements Beach bij ‘s Gravenzande. Fijn strand, leuke strandtent. We hebben er geluncht en gespeeld. Op Instagram zag ik dat mijn blog-collega Esther van Urbanmoms.nl er ook was geweest die dag. Ik heb haar niet gezien, maar wel een grappig toeval!

stranddagje 2015

De week zat er toen alweer op. Nu nog maar 2 weken vakantie. Er staan nog leuke dingen op het programma, daarna moeten de kindjes weer aan de slag. Ze hebben er al zin in zeggen ze.

Hoe is dat bij jullie? Zin in school, of liever nog wat langer vakantie?

beach juice in a box

Vorig artikelMijn favoriete bio zonnebrandcrèmes
Volgend artikelHip dessin: zigzag
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in