Koolhydraatarm cacao slagroom ontbijt

Koolhydraatarm cacao slagroom ontbijtAls ik een paar kilo wil afvallen, doe ik dat meestal met een koolhydraatarm dieet. Het is even een paar dagen zwaar, maar als je daar doorheen bent gaat het goed. Het voordeel van een keto dieet vind ik, dat het afvallen best vlot gaat, waardoor je gemotiveerd blijft. In het begin verlies je vooral vocht, maar dat zie je wel op de weegschaal en dat doet toch iets met je motivatie. Zo viel ik de eerste week al 2 kilo af en dat maakt dat ik goed kon volhouden om door te gaan. Ik ben inmiddels aardig creatief geworden in verzinnen wat je kunt eten, ook zoete dingen! Dit koolhydraatarm cacao slagroom ontbijt is daar een voorbeeld van. Het stelt echt niet veel voor, maar het is wel lekker en vult ook goed. Je kunt het ook als dessert maken trouwens.

Lees ook: recept koolhydraatarme crackers

Koolhydraatarm cacao slagroom toetje

Ik bedacht dit toetje een keer toen ik geen zin had in weer een ontbijt met eieren en kaas, maar gewoon behoefte had aan iets zoets. In het kookboek Keto in 5 staat ook zoiets, maar dan gaat er heel veel boter in. Die heb ik wel gemaakt, maar ik vind die overheersende botersmaak echt niet lekker. Daarom besloot ik een variant daarop te maken, met slagroom en monchou. Dat vind ik veel lekkerder.

Koolhydraatarm cacao slagroom ontbijt orchidee

Dit heb je nodig

Voor dit ontbijtje heb je slechts 4 ingrediënten nodig! Misschien heb je ze wel standaard in huis. De Stevia druppels verkopen ze gewoon bij de drogist. En anders kun je ze gewoon online kopen. Het is best prijzig, maar je doet er enorm lang mee. Je gebruikt immers maar een druppeltje per keer. Ik gooi het soms ook door de yoghurt als ik die wat zoeter wil hebben. Dit recept is voor 2 porties, ik zet meestal 1 portie in de koelkast voor de volgende dag.

  • 50 gram monchou
  • 65 ml slagroom
  • 2 theelepels cacaopoeder
  • 3 theelepels Stevia druppels
  • Optioneel: 5 gram zonnebloempitten als je van een extra bite houdt

Koolhydraatarm cacao slagroom ontbijt beslag

Zo maak je het

Klop de monchou en de slagroom stijf in een minuut of 4 met de mixer. Doe de steviadruppels en cacaopoeder er doorheen en klop nog even door. Schep het geheel daarna in een mooi glas (of in 2 glazen, want deze hoeveelheid is voor 2 porties) en laat afkoelen in de koelkast. Serveer met een halve aardbei en een madeliefje in het glas, of leg er een paar cacaobibs op. Per portie bevat dit gerecht: 313 calorieën, 3,8 gram eiwit, 31,2 gram vet en 4,8 gram koolhydraten.

Koolhydraatarm cacao slagroom toetje

Vorig artikelOsmo Hot wheels Mindracers Kit review
Volgend artikelSnelle keto cupcakes
Judith van Wijk
Vrouw, 43, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015), sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here