Foto weekoverzicht Judith #46

week-46-2015Deze week liet ik een supergave persreis aan me voorbij gaan. Ik heb de smaak van het Noorden na IJsland wel te pakken, dus toen ik werd uitgenodigd om met eigen ogen te zien hoe hip de Noorse stad Trondheim is, had ik daar wel oren naar. Maar, het viel dus precies op 5 december. Dan vieren wij natuurlijk sinterklaasavond en ik weet dat de kindjes het niet leuk hadden gevonden als ze hun mama daar bij hadden moeten missen. Daarbij vierde ook mijn vader zijn 66e verjaardag.

Ik besloot dus dat in mijn plaats een van de andere Hip & Hot bloggers mocht gaan, en het werd Heleen. Zij bestookt mij al het hele weekend met de meest prachtige sneeuwfoto’s en dat vind ik tof, want zo geniet ik toch een beetje mee. Ik ben er al heel enthousiast van geworden, want het ziet er daar zo mooi uit! Ik ben dan ook erg benieuwd naar haar blog met alle tips. Wil je, net als ik, ook al een beetje meegenieten? Via de hashtag #exploretrondelag kun je op Instagram meegenieten!

exploretrondelag

Maar goed, ik ging dus niet en daardoor bestond mijn week weer gewoon uit werken, as ustal. Enige bijzondere die dagen was, dat ik met Sterre naar de huisarts ging. Ze had een gek gezwelletje in haar mond, aan de binnenkant van haar lip eigenlijk. Zoals ik al vermoedde was het niets ernstigs, maar moest het wel weg. Zelf heb ik zo’n speekselcyste ook al een paar keer gehad. Het moest telkens weggesneden in het ziekenhuis, maar deze huisarts opperde om het eerst eens te bevriezen met stikstof. De pijn viel mee, en inmiddels is het echt al een heel stuk kleiner. Maar nog niet weg. Even afwachten dus.

sterre huisarts stikstof

Verder ontving ik een superleuk familie voorleesboek waarvan de opbrengst volledig naar de Ronald McDonald Stichting gaat, ging ik mee om Sinterklaas op de school van de kinderen te verwelkomen en leefde ik mee met Sterre die voor het eerst surprises deed. Ze had een snoepje gemaakt, en kreeg zelf een hele mooie sleutelhanger.

suprise sleutelhanger

Fee was op vrijdag een beetje uit haar hum. Ze huilde veel en zelfs de draagdoek bood geen soelaas. Uiteindelijk viel ze op mij in slaap en zodoende heb ik vooral wat op de bank gehangen.

fee onrustig vrijdag

Zaterdag was een zware dag. Pakjesavond zou hier pas rond 5 uur beginnen en dat bleek achteraf veel te laat voor de kinderen. Ze konden de spanning totaal niet aan. Ik geloof dat ik al voor 10 uur ‘s morgens 20 huilbuien had getroost. Die overigens helemaal nergens over gingen, en allemaal voortkwamen uit spanning.

lent driftbui

Maik was op dat moment in de stad voor nog wat laatste boodschappen. Toen hij thuis kwam, zei ik dat ik meteen even lekker naar buiten wilde. En dus gingen we met 4 kinderen naar de boulevard van Scheveningen.

Lent groene smoothie

We kwamen op de Pier terecht, die verrassend leuk bleek te zijn. We dronken er een drankje en gingen toen weer op huis aan.

uitzicht pier

Eindelijk was het zover: opa en oma kwamen en ‘t heerlijk avondje kon beginnen. We hadden met de buurman afgesproken dat die de zakken met cadeautjes tijd de voor- en achterdeur zou zetten en zo geschiedde. Binnen een uur waren alle cadeautjes uitgepakt. Ik had natuurlijk dat leuke surprisespel moeten gebruiken, maar ik had dat blijkbaar vorig jaar zo goed opgeborgen dat het onvindbaar was. Helaas…

pakjesavond 2015

Gelukkig waren de kindjes heel erg blij met al hun cadeautjes. En als zij blij zijn… juist, dan zijn wij dat ook. Wat ze hebben gekregen? Uhm… wat Ostheimerdiertjes, de mini-regenboog van Grimms, wat Grimms stekertjes, de verjaardagsring van Grimms, lego, banbao, zijdevloei, verf, spelletjes, regenboogpotloden, kerstjurken en een kerstoverhemd voor Yuren, sjablonen en vast nog meer wat ik nu even niet meer weet.

Doodop gingen ze naar bed, maar de volgende ochtend was het alweer vroeg dag, want we gingen naar Zeeland. Mijn vader is vandaag jarig, maar dat vierde hij gister (gefeliciteerd pap!). Ook gingen Maik en ik nog even naar het huis van mijn oma. Mijn moeder is daar alles aan het uitzoeken, en ik en mijn broertje mochten kijken of er nog dingen waren die we graag wilden hebben. Ik heb niet zo heel veel meegenomen. Alleen wat vintage kerstspullen, een trolley, een magneetbord, wat serviesgoed, een heeeeel oud studieboek van de huishoudschool, wat foto’s enzo.

oude poststempel

Er lag nog wel meer mooi oud spul, zoals een hele toffe koffer, maar ik heb er gewoon echt geen plek voor. Dat heb ik dus toch maar laten liggen.

Daarna ben ik met Maik en Fee nog even door Vlissingen gelopen. Op het Bellamypark kwam ik heel toevallig een oud studiegenoot tegen met haar man en kids. We besloten gezamenlijk even wat te drinken bij het café waar we net waren en dat was supergezellig! Zulke spontane afspraken vind ik altijd het leukst.

juut en saf parc central

Al met al was het dus een prima week. Op naar de volgende!

Vorig artikelSfeer en warmte met een open haard
Volgend artikelDit doe je met overgebleven pepernoten!
Judith van Wijk
Vrouw, 46, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015), sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in