Dit speelgoed staat bij ons met stip op nummer 1

stoer kijken tumbling animals Ik plaatste vandaag een foto op Instagram van mijn kinderen die aan het spelen waren met de Tumbling Animals van Bobles. Daar kwam zoveel reactie op, dat ik besloot er maar een blog over te schrijven. Dat deed ik trouwens al eerder. Tumbling Animals zijn namelijk fantastisch speelgoed!

Bij ons is dit Scandinavisch speelgoed al helemaal ingeburgerd. We hebben het inmiddels al jaren. Ik heb er zelfs al vaker over geschreven. In 2009 voor het eerst. Lees deze blog maar eens.  Toen was ik al enthousiast, maar had ik ze nog niet zelf in huis. Kort daarna kocht ik de eerste, een kip. Langzaamaan hebben we steeds meer verzameld. ik denk dat de tumbling animals bij ons misschien wel het vaakst gepakt worden om mee te spelen. Dat is niet zo gek. Ze zijn namelijk multifunctioneel. Je kunt ze zowel binnen als buiten gebruiken. En je kunt er werkelijk van alles mee doen.

Het speelgoed nodigt sowieso al uit om er mee te spelen. Door de vorm, de kleur, de structuur. Je kunt er mee bouwen, op klimmen, op schommelen, op glijden, op zitten, op staan en nog veel meer. Kinderen zijn fantasierijk, ze zien er vanalles in en beginnen te spelen. Zou bouwt Sterre van de olifant en de kip een podium en gaat er op staan om liedjes van Kinderen voor Kinderen te zingen. Yuren bouwt het liefste speedboten en motoren. Lenthe maakt hindernisbaantjes of speeltuinen en kleine Fee kan met haar ruim 6 maanden al op de krokodil liggen of schommelen op een kip of een olifant.

toren bouwen

Soms geef ik de kinderen opdrachten. Als ze zich vervelen bijvoorbeeld. Dan zeg ik:

-bouw samen een hoge toren
-maak een boot
-maak een klim-en klauterbaan
-bouw een baby-speeltuin
-maak een huis met tafel en stoelen
-maak een brug over een rivier

Met sinterklaas gebruik ik de tumbling animals voor de Pietengym.

De mogelijkheden zijn eindeloos.

tumbling animals spelen

Tumbling animals zijn goed voor de ontwikkeling van de motoriek en evenwicht, stimuleren de fantasie, zijn onverwoestbaar, zowel binnen als buiten te gebruiken en bevorderen het samen spelen en samen werken.

Ze zijn prijzig, maar echt het geld waard. Dit is geen speelgoed wat na een week ongebruikt in de kast staat. Dit speelgoed is jarenlang te gebruiken. Vanaf de babyleeftijd tot ongeveer 10 jaar wordt het regelmatig gepakt. Daarmee is het voor elke leeftijd leuk en dus lang te gebruiken. Het is niet voor niks dat je deze tumbling animals nooit op marktplaats ziet. Niemand doet ze weg!

Ik vind de tumbling animals van Bobles het fijnste speelgoed dat wij in huis hebben en ik kan het echt iedereen aanraden. Het staat bij ons met stip op nummer 1!

motor maken

Vorig artikelGekleed in monochroom zwart en wit stelen ze de show!
Volgend artikelFoto weekoverzicht Judith #38
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

7 REACTIES

  • Hier staat het achter een kastje, redelijk uit het zicht. En soms gewoon op de kinderkamers. Daar staat het door de felle kleuren eigenlijk best leuk!

 1. Ik vind ze er erg leuk uitzien! Hier helaas geen ruimte voor een hele set… Als er maar één gekozen mag worden, welke is bij jullie thuis dan favoriet? 🙂 Ik twijfel tussen miereneter en olifant…

 2. Ben zelf ook erg enthousiast over de Tumbling Animals. We hebben nu thuis de slang (soort bankje) slang hoge kruk, de vloerstepjes, de olifant en het rollerboard!
  Nu kocht ik het bij ScandinavieXS maar die zijn er mee opgehouden.
  Weet jij nog aanbieders, webwinkels? Ben zeer benieuwd. Leuk voor Sinterklaas.
  Gebruik ze ook voor in mijn gastouderopvang.

 3. Ooh die zijn KEIleuk!

  Nu niet meer te vinden en KEIDUUR! had anders wel fijn geweest voor mijn kleuterklas. Dus als je ze ooit wegdoet! 😉

  • Nee inderdaad, ze zijn alleen nog te krijgen in Denemarken. Moet je net iemand kennen dan. Wij zijn er nog altijd heel erg blij mee, maar ik zal aan je denken als we ze ooit weg doen. Al zou het goed kunnen dat we ze gewoon houden, voor mogelijke kleinkinderen ooit….

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in