Doneer je stem en help kinderen met hun problemen

free our voicesToen ik net vanuit Zeeland in Den Haag kwam wonen, ergens in 1995, ging ik als vrijwilliger aan de slag bij de Kindertelefoon. Ik had de PABO gedaan, en dus affiniteit met kinderen, bovendien wilde ik mensen leren kennen in deze nieuwe stad en leek het me leuk. Ik ontmoette een leuke club mensen, met sommigen heb ik nog steeds contact. Daarnaast leerde ik ontzettend veel over gesprekstechnieken. En over mezelf. Het was heel waardevol en een gezellige tijd. Na een jaar of vijf kreeg ik het te druk met mijn werk en was het niet meer te combineren. Ik ben toen nog lang als acteur beschikbaar gebleven. Dan werd ik gebeld, omdat er een training was voor nieuwe vrijwilligers. Ik had zo vaak kinderen aan de telefoon gehad, dat ik allerlei typetjes kon naspelen. Zo kon de nieuwe lichting vrijwilligers ook de kneepjes van het vak leren.

In die tijd ontdekte ik, hoe belangrijk het is voor kinderen om ergens terecht te kunnen met hun verhaal. Hoe fijn het is, dat de kindertelefoon bestaat. Recent hoorde ik, dat er helaas niet genoeg menskracht is om deze kinderen allemaal te woord te staan! Vreselijk.

Toen ik door Child Helpline International (CHI), het wereldwijde netwerk van 193 telefonische hulpdiensten voor kinderen en jongeren, werd benaderd om hier aandacht aan te besteden op mijn blog, wilde ik daar natuurlijk aan meewerken. Als geen ander weet ik hoe schrijnend sommige verhalen zijn. Het is zò belangrijk dat kinderen en jongeren hun verhaal kwijt kunnen aan hulpverleners, zodat ze gestimuleerd kunnen worden om op zoek te gaan naar oplossingen voor hun, vaak heftige, problemen.

En jij kunt helpen! Hoe? Dat ga ik je uitleggen.

Via de #FreeOurVoices website kun je jouw stem “doneren” en dit delen via sociale media. Door een boodschap op te nemen, je naam te vermelden en vanwege de unieke frequentie en het ritme van je stem wordt deze “stemtekening” persoonlijk. Alle “stemtekeningen” worden opgetekend in een 3D galerij in de vorm van het gezicht van een meisje.

doneer je stem

Ik heb al meegedaan. Doe jij ook mee? Het kost je niks (behalve een minuut van je tijd), maar je bewijst er heel veel kinderen een grote gunst mee!

free our voices judith

Vorig artikelUniek! Eetbare wijn. Drink je mee?
Volgend artikelKoninklijk servies voor de kleine meisjes
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in