Foto weekoverzicht Judith #38

Zoals altijd op maandag vertel ik jullie weer wat ik deze week gedaan heb. Het was een leuke, maar ook drukke week. En er gebeurde een hoop. Maar het fijnste was dat ik er achter kwam waarom Feetje al drie weken lang groene diarree had.

Afijn, op maandag was het een drukke werkdag. Ik deed alles op de fiets, want het was mooi weer. De stad is nu mooi, overal herfstkleuren aan de bomen en ik genoot daar van. Op de fiets kan ik even tot rust komen tussen de afspraken door. Laten bezinken wat er besproken is, mijn takenlijstje doornemen en gewoon lekker bewegen. Ook meteen goed voor de conditie en de lijn! herfstbomen

Dinsdag was ik laat thuis. Later dan verwacht. Mijn hele planning viel in duigen. Er was geen tijd meer om te koken, de kinderen hadden honger. Gelukkig lagen er nog pizza’s in de vriezer. Niet gezond, maar wel lekker. Het wijntje erbij smaakte prima. Lenthe was die avond niet tof bezig. Kwam constant haar bed uit met de meest gekke creaties aan. Ineens zat ze naast me met een pet op, haar zonnebril op, pyjama uit en haar sloffen aan. Probeer dan je gezicht maar eens in de plooi te houden. Het was hilarisch, maar ze moest natuurlijk allang slapen. Ik heb haar genegeerd en uiteindelijk ging ze vanzelf weer naar bed, gelukkig.

wijn en pizza

Op woensdag was Yuren dolgelukkig met zijn nieuwe robot-trui die hij aan mocht. Zijn haren moesten ook stoer. Vooruit dan maar… ‘s Middags kwam mijn schoonmoeder oppassen, want ik moest naar een afspraak van mijn werk en onze gastouder moest eerder weg. Ik was pas laat van thuis en dus werd het weer niet echt heel gezond met eten. Frietjes! Maar wel met broccoli en vega-balletjes. Dus het viel mee.

Yuren stoere trui

Donderdag waren Fee en Lenthe ‘s morgens heel gezellig samen. Lekker aan het kletsen, spelen en lachen. Zoals ik al aan het begin schreef had Fee al 3 weken groene diarree. Ik had al contact gehad met de huisarts. Het was vlak na de eerste vaccinaties ontstaan, maar ook vlak nadat we met eten waren begonnen. De huisarts had me gezegd dat ik het bij het Lareb moest melden, omdat het een bijwerking van de vaccinatie kon zijn. Ook moest ik het bijvoeden stoppen èn checken of er geen tandjes kwamen. Nu kregen de andere 3 pas tandjes met 10 maanden of ouder, en ik heb daar ook nooit iets van gemerkt. Dus toen er na 3 weken nog steeds geen verbetering was, wilde de huisarts toch een kweek maken. Zo geschiede.

lenthe en fee spelen

Verder was ik die dag in de wolken, omdat bleek dat ik met een fotowedstrijd op Instagram van Elle Eten een supergave sapcentrifuge van Magimix had gewonnen! Lucky me…

magimix sapcentrifuge

Met Fee deed ik nog wat spelletjes met de bellenblaas, ze lag er ademloos naar te kijken.

bellen blazen

Na schooltijd reed ik met de kinderen naar een superleuke kinderboekenwinkel hier in Den Haag. Daar mochten ze, vanwege de kinderboekenweek, allemaal een boekje uitkiezen. Ik vind het altijd zo leuk om te zien hoe dat kiezen gaat en wat ze dan uiteindelijk nemen. Hier showen ze hun buit!

boekjes gekozen kinderboekenweek 15

Vrijdag is mijn vrije dag. Ik ging met de kinderen naar de stad om nog wat cadeautjes te kopen voor verjaardagen waar we in het weekend naartoe moesten. Onderweg maakten we een stop in de speeltuin.

speeltuin fee schommelen

Toen ik thuis kwam was het huis lekker schoon, want de schoonmaakster was geweest. Heerlijk vind ik dat! Terwijl ik met Fee op de bank zat te spelen, zag ik tijdens een grote lach ineens een randje zitten in haar mond. Het zal toch niet….? Jawel hoor! Een tandje! Dus toch! Wisten we meteen de verklaring van de rare poep en inderdaad, nog diezelfde dag ging het beter en in het weekend werd alles weer normaal. Bizar! Heeft dus 3 weken nodig gehad om door te komen en al die tijd was ons Feetje er niet fit van. Arm kind.

eerste tandje fee

Vrijdagmiddag bracht ik de kinderen voor een logeerpartij naar oma en opa. Behalve Fee dan. Die bleef lekker bij ons. We kregen vrienden te eten. Dat was reuze gezellig. De gesprekken die we voerden zijn niet geschikt voor internet, maar we hebben ontzettend gelachen. Fee zat er de meeste tijd gezellig bij en lachte net zo hard mee. Dit zijn gouden avondjes, zeker als je kinderen hebt en eigenlijk altijd druk bent.

gedekte tafel blauw

Zaterdagochtend haalden we de kinderen weer op. We reden meteen door naar mijn ouders in Zeeland. Na de lunch ging ik met Maik en Fee naar allebei mijn oma’s. De andere kinderen hadden geen zin om mee te gaan. Die wilden liever met opa en oma naar de speeltuin. Logisch. Eerst gingen we langs de oma die recent is opgenomen in een verpleeghuis, omdat het thuis niet meer ging. Ik vertelde al eerder dat ze lewy body dementie heeft. Gelukkig had ze een goeie dag en kon ik goed met haar praten. Ze genoot van Fee, dat was zo leuk om te zien. Ik was blij dat ik haar zo goed trof. Na een uur was ze moe en zijn we weggegaan. Toen gingen we langs mijn andere oma. Zij woont nog op zichzelf en was onlangs jarig geweest. Die dag konden we niet, dus gingen we nu even bij haar langs. Na dit bezoekje terug naar mijn ouders waar we gegeten hebben en vervolgens door naar huis.

bij oma op bezoek okt 2015

Op zondag ging Maik eerst met Yuren naar de kapper. Heel vroeg, dus uitslapen zat er niet in. De andere kinderen zaten op de iPad en Fee sliep nog. Omdat het lekker rustig was, besloot ik een rondje te gaan hardlopen. Ik sprak met Sterre af dat ik alleen maar rondjes rond het blok zou lopen, en dat ik dus elke minuut langs ons huis zou komen. Zo kon ze me waarschuwen als er iets was of als Fee wakker werd. Dat ging helemaal goed. Helaas had ik na het hardlopen veel last van mijn blaas. Ik heb een verzakking overgehouden aan 4 bevallingen en ondanks intensieve fysio gaat het hardlopen nog steeds niet lekker. Ik vrees dus dat ik moet concluderen dat het te belastend voor mij is en ik iets anders moet verzinnen. Voorlopig blijf ik maar om de dag mijn thuis work-out doen. Dat gaat gelukkig wel goed, neemt niet veel tijd in beslag en het zorgt er in elk geval voor dat ik een klein beetje afval. Helaas niet zoveel als met hardlopen, maar het is beter dan niks.

sporten juut

‘s Middags ging Maik met Sterre naar een film in het Omniversum over de IJstijd. Yuren, Lenthe en Fee speelden samen.

yuren rolt bal met fee

Daarna gingen we nog naar een kinderverjaardag, maar daar ben ik vergeten foto’s te maken. Thuis zijn we snel naar bed gegaan, zowel de kinderen als Maik en ik. We waren zo moe van het drukke weekend!

Nog 1 weekje en dan is het lekker herfstvakantie. We zijn er best aan toe, jullie?

tumbling-animals-bobles-spelen

Vorig artikelDit speelgoed staat bij ons met stip op nummer 1
Volgend artikel5 griezeltips voor Halloween
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in