Dit uitdagende teken- kleur- doeboek is supertof

kleurwiskunde coverKinderen in de leeftijd vanaf ongeveer 8 jaar, gaan minder spelen. Ze vinden het op die leeftijd leuk om lekker aan tafel bezig te zijn. Met knutselen, tekenen, schrijven, kleuren en doen. Ik merk het aan Sterre. Soms speelt ze nog wel mee met Yuren en Lenthe, als ze iets bedacht hebben met verkleedkleren en speelgoed. Toch zit ze het grootste gedeelte van de tijd bij ons aan tafel te werken. Knippen, plakken, meten, schrijven, lezen. Eigenlijk heel leuk. Af en toe koop ik iets voor haar, zodat ze weer iets nieuws heeft. Zo zijn we al flink aan de slag gegaan met de wereldatlas. Die is echt ontzettend leuk en educatief en we zijn er nog steeds heel blij mee. Maar recent ontdekte ik weer iets nieuws. Het werkboek Kleur(wis)kunde. Dit boek is gemaakt door de New Yorkse Anna Weltman. Zij is lerares en heeft een passie om iedereen te laten zien dat wiskunde overal om ons heen is. Ook in muziek, kunst, handwerken en tekenen.

kleurwiskunde cirkels

Met dit boek ontdekken kinderen vanaf ongeveer 8 jaar de wereld van patronen, symmetrie, vormen en tekeningen. Met hun passer, liniaal, potlood en kleurtjes gaan ze aan de slag met oneindige cirkels, onmogelijke driehoeken, bijzondere kleurkronkels, gekke getallen en nog veel meer. Kinderen zullen er veel plezier aan beleven om hier in te werken, en ze doen er bovendien een heleboel wijsheid mee op. Superleuk om samen mee te werken, met een klein zetje komen ze heel ver. De echte bollebozen kunnen het gewoon zelfstandig.

De prijs van dit leuke werkboek is slechts €9,99 en dat maakt het een topcadeau voor de feestdagen of een verjaardag.

kleurwiskunde cijfers

Vorig artikel9 x zeker doen in Sagres
Volgend artikelSchoencadeautjes en Bratz poppen
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in