Ridderkamer-inspiratie!

ridderMag ik een stoere ridderkamer? Ah toe… Ridders, draken en kastelen zijn altijd al populair geweest. Maar zeker door bijvoorbeeld ‘Hoe tem je een draak’, ‘Jasper & Julia en de dappere ridders’, ‘Mike de Ridder’ en met de nieuwste ‘Hoe tem je een draak 2’ in de bioscopen zullen veel ouders nu weer deze vraag krijgen. Ik ging voor alle jongensmama’s en -papa’s op zoek naar de mooiste spulletjes voor de slaapkamers van onze dapperste ridders. Een slaapkamer moet een plekje zijn waar de jongens heerlijk kunnen slapen, maar net zo belangrijk is dat dit een ruimte is waar ze fijn kunnen spelen, alleen of samen met hun vriendjes. Stap 1: de muur Natuurlijk kan je de kamer behangen met ridderbehang, maar is het niet veel mooier om de muren in een sprekende kleur te verven en een muursticker hierop te plakken? Deze is ook weer makkelijk te verwijderen als je kind de ridder-fase ontgroeid is. Voor een rustig geheel vond ik muur- en raamdecoraties bij Jerma. Ze verkopen ook een ridder met zwaard, ridder met pijl en boog en ridderschild met naam in 21 verschillende kleuren. Deze decoratie is aan te brengen op elke vlakke en harde ondergrond.

muurdecoratie Jerma

Muurdecoratie Jerma

Rusten na een spannend avontuur Ook dappere ridders moeten uitrusten na een dag vol spannende avonturen. Flexa heeft een gave halfhoogslaper, die om te toveren is tot een echt ridderkasteel.

hoogslaper ridder

De bijpassende ridderserie in lichtgrijs, rood, wit, zwart en lichtblauw bestaat uit onder andere bedgordijnen, opbergzakken, een daktent, hut, opbergdozen en een dekbedovertrek.

Ook Taftan heeft een stoere serie in donkerblauw met rode, lichtgrijze, grasgroene en helderblauwe accenten. De afbeeldingen zijn geappliqueerd en geborduurd.

dekbedovertrek ridder

Deze serie is goed te combineren met al eerder aangeschafte meubels en bestaat uit: een kussenhoes, hanglampen met harde en zachte kap, een klamboe en een dekbedovertrek Onder andere verkrijgbaar bij ikenik.nl, littlecool.com en bol.com.

Zweedse prijsjes

Hele zachte prijsjes zijn te vinden bij Ikea. Wat heb ik gevonden? Een vloerkleed met drakenafbeelding, een zitkussen in de vorm van een draak en een echte spiegel om je riddertenue te controleren voor je aan een nieuw avontuur begint. De kamer kan verder opgeleukt worden met gordijnen, een dekbedovertrek, een speeltent, drakenhandpoppen en een mini speelkasteel met vingerpopjes.

riddertent en mini speelkasteel

Poppenhuizen zijn niet alleen voor meisjes

Poppenhuizen zijn voor meisjes! Nee, al lang niet meer. Ook voor jongens zijn er robuuste poppenhuizen, die de fantasie prikkelen. Verzin je eigen verhaal en beleef elke dag een ander avontuur met dit houten kasteel van Djeco. Ook erg decoratief. Verkrijgbaar bij o.a. verwende-apen.nl en speelgoedindeton.nl. De Djeco-ridderfiguurtjes zijn los verkrijgbaar.

ridderkasteel

Als ik later groot ben… De kans is erg klein dat onze kinderen later echt ridder gaan worden, maar rollenspelen zijn belangrijke onderdelen in hun ontwikkeling. Haba, bekend vanwege het maken van hoog kwalitatief kinderspeelgoed heeft een aantrekkelijke wapenuitrusting gemaakt van zachte materialen als foam. We willen tenslotte allemaal dat onze dappere helden ongeschonden uit de strijd komen. Verkrijgbaar in de gespecialiseerde speelgoedzaak onder de naam Henri Haba Sterk.

ridderuitrusting

Wat is een ridder zonder pak, helm, lans, paard, schild en zwaard?

Video

Veel plezier met het ontwerpen van de droomkamer voor je kleine ridder!

Vorig artikelEen leren shopper uit Italië is helemaal hip!
Volgend artikelWie, wat waar en waarom op Instagram: Pippeloen
Bianca Overboom
Bianca Overboom van Overboomtekstenzo heeft Journalistiek – Geschreven Pers gestudeerd en deze kennis later aangevuld met de opleiding TOP-heao communicatie. Opdrachten volgden bij regionale dag- en weekbladen en al vrij snel kreeg ik de mogelijkheid voor een wekelijkse column bij een landelijk bekend tijdschrift. Na functies in het bedrijfsleven als communicatieadviseur en contentmanager, ben ik terechtgekomen bij een communicatiebureau waar ik diverse content regelde voor verschillende doelgroepen, media en opdrachtgevers. Van multinationals tot eenpitters. Van artikel, persbericht en brochure tot relatiemagazine, corporate story, complete webcontent en sociale media. En toen… lonkte het avontuur van de freelancemarkt. Bianca schrijft voor Hip & Hot artikelen over oa wonen.

1 REACTIE

  1. Wat een leuk artikel! Graag tip ik moeders die een Ridderkamer willen inrichten over een perfect passend speelkleed:

    Groet!
    Marijke

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in