Je woonverzekering doorlichten

Je woonverzekering doorlichtenDe gemeentelijke belastingen zijn weer op de deurmat gevallen en aangezien die gerelateerd zijn aan de huidige WOZ waarde ben ik me er weer zeer van bewust dat ik een goede woonverzekering moet hebben. Je denkt altijd dat je niks zal overkomen, maar helaas wijst de praktijk soms anders uit. Je woningverzekering nog eens goed bekijken is dus geen overbodige luxe. Sowieso is het kostentechnische gezien verstandig om al je verzekeringen één keer per jaar even langs te lopen. Je woonverzekering doorlichten moet deze maand zeker op je to do list. 

Je woonverzekering doorlichten

Misschien vraag je je af waar je op moet letten bij je woonverzekering doorlichten? Check bijvoorbeeld of het verzekerde bedrag nog wel hoog genoeg is. Stel dat je huis in brand vliegt, kun je het dan voor de huidige waarde laten opbouwen? Of kom je tekort en gaat je verzekering te weinig uitkeren? Onze WOZ waarde was meer dan een ton gestegen, dan heb je toch wel een probleem als je je woonverzekering niet aanpast. Geldt ook voor je inboedel. Heb je dit jaar pittige uitgaven gedaan, bijvoorbeeld nieuwe laptops of een nieuw interieur, dan is het handig om daar ook eens naar te kijken. Wie weet ben je onderverzekerd. 

Alles wordt duurder

Los van onder- of oververzekerd zijn, is er nog een andere reden om je woonverzekering eens goed te bekijken. In een tijd met hoge inflatie, waarbij alles duurder wordt, is het prettig als je op je verzekeringen kunt besparen. Vergelijk verschillende aanbieders met elkaar en check of je misschien voor een gunstiger bedrag ergens anders terecht kunt. 

Brand, het kan je echt gebeuren!

Een brand kan veel schade aanrichten aan je huis. Zowel door de brand zelf, als door het blussen. Ik heb kennissen die het is overkomen, hun hele huis stond in de fik. Vreselijk. Gelukkig is iedereen er ongeschonden uitgekomen, maar hun appartement was verwoest. Ze konden er zelfs niet terug in wonen. Maarliefst 6 maanden hebben ze ergens anders gezeten, terwijl ondertussen de schade werd hersteld. Gelukkig waren ze goed verzekerd, want het was al een stress situatie genoeg. Als je dan ook nog zorgen over geld hebt, dan is het helemaal zwaar. Ik heb er van geleerd dat zoiets altijd kan gebeuren. Ook al denk je van niet. Zij hadden kortsluiting in de meterkast. Een buurman van mij heeft eens zelf iets doms gedaan in de kruipruimte op zolder, waardoor er brand was. En ik heb wel eens gehad dat een theelichtje in brand vloog. Gelukkig kon ik dat heel snel blussen en was er geen schade, maar schrikken was het wel! Zomaar 3 voorbeelden die ik van dichtbij heb meegemaakt de afgelopen 10 jaar. 

Tot slot

Je woonverzekering doorlichten is dus zonder twijfel verstandig. Check wat er vergoed wordt en tot welk bedrag en vergelijk ook bedragen met elkaar. Wie weet kun je goedkoper uit zijn of heb je ergens anders betere voorwaarden. Hoe dan ook: zorg dat alles goed gedekt is, want wat er ook gebeurt: geldstress is vreselijk en dat is iets waar je je bij calamiteiten niet druk over wil maken!

Vorig artikelTips om met pubers om te gaan
Volgend artikelDit zijn de woon trends die je moet weten voor 2023
Judith van Wijk
Vrouw, 46, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015), sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in