Creëer een rustgevende sfeer met voldoende opbergruimte in de slaapkamer

Kledingkast bianoDe slaapkamer is een van de belangrijkste ruimtes in huis; het is de plek waar je de nieuwe dag vol energie start en waar je aan het eind van de avond bijkomt van alles wat je hebt meegemaakt. Zorg voor een rustgevende sfeer in deze ruimte, door onder meer voldoende opbergruimte in het interieur van de slaapkamer op te nemen. Je hebt hierin verschillende mogelijkheden. Denk bijvoorbeeld aan een nieuwe kledingkast bij Karwei kopen, of denk aan het bestellen van een boxspring met lades. Deze lades vormen de ideale opbergplek voor een extra kussen, een los dekbed of bijvoorbeeld de gewassen dekbedovertrekken. In dit artikel lees je er meer over. 

Lees ook: Zo leer je een kind een kamer opruimen

Kies voor kledingkasten die passen bij je interieurstijl

Zowel de boxspring als de kledingkasten hebben een grote impact op de uitstraling van een ruimte; ze zijn nadrukkelijk aanwezig in de slaapkamer. Het is om deze reden belangrijk te kiezen voor een kast die past bij de interieurstijl in huis. Ga je voor een landelijke look met een houten, of bijvoorbeeld witte kledingkast met houtnerf? Kies je voor een strakke afwerking, door een kledingkast met glanzende lak te gebruiken? Een moderne, strakke kledingkast zou je kunnen combineren met geïntegreerde verlichting of bijvoorbeeld een lampje bovenaan de kast.

Tip: kies voor een zo hoog mogelijke kledingkast! De ruimte boven de kledingkast wordt vaak niet benut, omdat je hier al snel last zal hebben van stofvorming.

Let op de indeling van kledingkasten

Kijk niet alleen naar de kleur, de afwerking en het materiaal van de kledingkast, maar zeker ook naar de indeling hiervan. Vaak wordt gekozen voor een combinatie van planken, een of meerdere lades en bijvoorbeeld een roede om jurken of blouses aan op te kunnen hangen.

Andere vormen van opbergruimte in de slaapkamer

Waar een kledingkast je de meeste opbergruimte in de slaapkamer zal bieden, zijn er meer mogelijkheden. Eerder las je al dat ook een boxspring of ledikant met lades een uitkomst kan bieden. De lades zijn vaak relatief groot, waarmee ze veel opbergruimte bieden! Heb je geen lades, maar wel ruimte onder een ledikant? Plaats er in dat geval een aantal verrijdbare bakken.

Bij een slaapkamer op de bovenste etage van je woning zou je voor knieschotten kunnen kiezen onder het schuine dak. Voorzie de knieschotten van schuifdeuren om de spullen die je er plaatst makkelijk tevoorschijn te kunnen halen.

Tip: Vintage herfst trend

Vorig artikelFoto weekoverzicht Judith #451
Volgend artikelVintage herfst trend
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in