DIY project watermuur

watermuurHet ideale DIY recycle project voor de warmere dagen. Ik ken geen kind dat niet dol is op waterspelletjes, waterpistolen, etc. En laat dit project nou zelfs een beetje educatief zijn, maar vooral ontzettend leuk! Ook om het te maken zette ik de kinderen in. Ik legde uit wat we gingen doen, en zette de basis spullen klaar (ijzerdraad, knipschaartje, haakjes, spijkertjes, hamertje). Wij gebruikten een stuk van de oude schutting, zoals op de foto, maar het kan ook op een grote plank, een pallet, een kamerscherm, een stuk stevig gaas, whatever. Als het maar rechtop kan staan, en je er dingen aan vast kunt maken.

Ik monteerde een oude trechter bovenaan. Zette een emmertje op de grond. En gooide water in de trechter. Het water liep zo uit de trechter en viel overal en nergens. Behalve in de emmer. Aan de kinderen de opdracht om de route te maken van de trechter naar de emmer toe. Ga maar op zoek. Lege flessen, oud stukje tuinslang, windmolentjes, stukjes regenpijp, gietertjes, plastic bakjes, alles waar water in en uit kan voldoet. En dan samen bepalen wat waar moet komen. We bedachten splitsingen, concludeerde dat water echt niet omhoog stroomt, en leidde het water van links naar rechts en weer terug. In de ‘under construction’ fase moest er natuurlijk vaak getest worden, en zo kwamen we tot een geweldige water muur. Ook werd de watermuur getest met glitterwater (water met losse glitters erin), wat een geweldig effect gaf, en later met zand. Wat we niet hadden moeten doen. Weer wat geleerd dus. (hoewel het wel werkt met een droge watermuur (euhm, zandmuur), zodat het geen modderpoel vol verstoppingen wordt).

Die avond bleek dat de watermuur het in de regen ook leuk doet. Uit zichzelf 😀

Vorig artikelHip weekend Wenen, leuker dan je denkt!
Volgend artikelHoe gemakkelijk online shoppen kan zijn…
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in