Het populairste speelgoed van nu

Je kent het vast nog van vroeger: rages. Dan had iemand in de speelgoedwinkel iets nieuws ontdekt en iedereen wilde dat dan hebben. In mijn tijd was dat de lolobal, bijvoorbeeld. Of smiley buttons op je spijkerjas. Bepaald soort neonkleurige armbandjes. Van die rubberen halve rondjes die je omgekeerd op tafel moest zetten en die dan ineens omhoog sprongen. Ik weet niet eens meer hoe ze heten. Rages zijn van alle tijden. Ook nu zie je ze met enige regelmaat in de speelgoedwinkels verschijnen. Denk aan de spinner. Het populairste speelgoed van nu, voor schappelijke prijzen, maar helemaal hip!

Het populairste speelgoed van nu

Het voordeel van jonge kinderen thuis hebben, is dat de nieuwste rages vanzelf voorbij komen. Je krijgt dan immers te vraag: mama, mag ik ook een spinner? Bijvoorbeeld. Zo ging dat hier de afgelopen tijd. Ook Pokemonkaartjes waren het helemaal, onder de jongens dan. Er werden hele boeken voor aangeschaft. Ik snuffelde eens rond in de digitale winkelschappen, om te zoeken wat het populairste speelgoed van nu is en de komende tijd een rage zou kunnen worden (of al is geweest).

De klaparmband

Iedereen kent ‘m waarschijnlijk wel, want de klaparmband is eerder een rage geweest. Je geeft er als het ware een klap mee op je pols en hij sluit zich er als vanzelf omheen. Er zijn zelfs horloges met dit concept, ik zie er volwassenen ook wel mee rondlopen. Dingen die een gekkigheid in zich hebben, zoals dit speelgoed, hebben altijd een bijzondere aantrekkingskracht op kinderen. Ik voorspel dat dit wel eens opnieuw een rage kan worden in 2018.

Smart Putty

In een tijd dat kinderen massaal zelf slijm proberen te maken (ook zo’n rage) gaat deze Smart Putty het kinderhart veroveren. Deze klei verandert van kleur als het warm wordt. Magisch natuurlijk, en ook weer zo’n gekkigheidje waar kinderen voor vallen. Stel je voor dat je deze tovertruc op school kunt laten zien! Je klasgenoten zullen aan je lippen hangen.

Furreal Friends

Dit is zo’n trend die alleen kinderen begrijpen: een Furreal Friends hondje. Je kunt ‘m echt laten lopen, eten geven en laten poepen. Daarvoor doe je bruinige dingetjes in het hondje en die komen er vanzelf vanachter weer uit. Je snapt het niet, maar (jonge) kinderen vinden dit echt geweldig. Een hond die ècht kan poepen! Hij prijkt op elk verlanglijstje en is dus met recht een echte rage.

BFF Armband

Je kunt geen vlog met tieners bekijken of het gaat wel over BFF’s. Je zou BFF bijna woord van het jaar kunnen noemen onder tieners. Een BFF is superbelangrijk en om dat vast te leggen heb je natuurlijk allebei een BFF armband nodig. Die koop je van je zakgeld en geef je aan je BFF. Uiteraard kun je ook voor kettingen kiezen.

Surprise ballen en eieren

Wat ook een hot item was hier in huis waren de LOL surprise balls en de eieren die je kunt uitpellen of die uitkomen na een speciale behandeling. Of er nou een baby, poppetje, eendje of dino uit komt, dat maakt eigenlijk niet uit, het werd allemaal even spannend gevonden. En daarna slepen ze de hele dag met de uitkomst door het huis. Er werden zelfs vlogs over gemaakt. Echt, je hoort er niet bij als je zo’n ding niet hebt.

Unicorn

Tot slot is de eenhoornrage ook nog niet voorbij. Unicorns staan overal op, liefst met roze en regenboogkleuren. Dagboeken, notitieblokken, pennen, potloden, je kunt er allemaal mee aankomen als er een unicorn op staat.

Je vindt al deze rage-producten onder andere online via Lobbes.

Vorig artikelGetest: anti-aging producten
Volgend artikelMama is een magneet
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

1 REACTIE

  1. Hi Judith,

    Dank voor je blog en deze pagina over (verwachte) speelgoedhypes komende zomer!
    Wij stellen dit jaar wederom zomerpretpakketten samen voor kinderen die in Nl in armoede opgroeien en tegen de lange zomervakantie van 6 weken opzien, omdat zij geen leuke activiteiten gaan ondernemen in die periode. Vorig jaar hebben we dit voor het eerst gedaan met 300 pakketten en na een fantastisch succes, regelen we dit jaar donaties om 2500 pakketten samen te stellen. Maar er zijn echter 300.000 kinderen die tegen deze vakantietijd opzien…. In die doos komt bijv een gratis entree voor zwembad in de buurt, waterspeelgoed, strips en boeken, stiften, een spel en natuurlijk de hype als het gaat om zomerspeelgoed 2018 voor kids tussen de 4-11 jaar. Kan jij ons een update geven over de hype hierin of geldt nog steeds de info in bovenstaande blog? Vast heel erg veel dank, Ilse, http://www.kinderhulp.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in