DIY: zo pak je cadeautjes leuk in!

paper bagNiets is zo leuk als cadeautjes inpakken. Zeker in deze feestmaand. Een zorgvuldig ingepakt cadeautje is heerlijk om te geven èn te krijgen. Je hebt er niet eens veel voor nodig. Wat maskingtape, stickers, lint of draadjes. En soms kun je leuke takjes of blaadjes gebruiken die je buiten vindt. Een eikeltje, dennentak, of je knipt een leuk figuurtje uit papier. Zelfs een memorykaartje van een spel wat je scoort bij de kringloopwinkel voor een habbekrats staat leuk als je het op een pakje.

Nu vond ik een superhandige houten template om zelf cadeauzakjes te maken bij Noeks. Net zoiets als die enveloppen-mallen, maar dan om van leuke vellen papier een handgemaakt tasje te vouwen. Zò leuk om te doen! Je kunt natuurlijk mooie vellen papier kopen, maar gewoon een oude krant is ook al mooi. Zeker als je het achteraf nog wat versierd met stickers of maskingtape. Ik kocht prachtig cadeaupapier bij de Ikea en ging aan de slag.

Toegegeven, ik moest er even inkomen. Het vouwen van de onderkant vergt even wat aandacht en oefening. Maar, heb je het eenmaal door, dan staat er zo een lief cadeauzakje voor je neus. Waar je heel leuk kleine cadeautjes in kunt verstoppen. Zeker weten dat zo’n zakje leuk staat onder de kerstboom. Of in de zak van Sinterklaas. Je kunt ook heel goed cadeaupapiertjes van cadeaus die je zelf kreeg bewaren en op deze manier hergebruiken voor een nieuw cadeau. Leuk, makkelijk en goedkoop.

Deze mal is leuk om cadeau te krijgen deze decembermaand (zet ‘m op je verlanglijst!), maar ook handig om nu al aan te schaffen, zodat je de cadeaus die jij gaat geven heel leuk kunt inpakken! De mal is te koop bij Noeks en kost €12,95.

diy paper bag

Vorig artikelNieuw jaar, nieuwe kamer!
Volgend artikelKleine avonturen voor groepen
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in