Dak lekkage oplossen

Dak lekkageAls je een oud huis hebt of koopt kun je ermee te maken krijgen dat het dak lekt. Je ziet dit bijvoorbeeld ook regelmatig voorbij komen bij programma’s als “Ik vertrek”. Huizen die vol staan met potjes en pannen zodra het begint te regenen. Als er meerdere plekken in het dak zijn die lekken, is er vaak meer aan de hand. Het gaat dan niet meer om een enkel plekje, maar waarschijnlijk is het hele dak dan slecht. Dak lekkage oplossen kan dan alleen nog maar met een nieuw dak of een grondige reparatie van het dak. Dit wordt gedaan door een dakdekker. Welke dakbedekking je kiest doe je in overleg met deze specialist. 

Lees ook: Wat zijn de voordelen van een waterontharder?

Dak lekkage oplossen

Een dak lekkage oplossen is eigenlijk een must. Hoewel het een flinke kostenpost is, moet je altijd bedenken dat het niet oplossen ervan uiteindelijk meer geld kost. Je krijgt namelijk, naast een hoop ergernis en natte spullen, vaak meer problemen. Zo kun je bijvoorbeeld last krijgen van schimmel in je huis. Of meubels en vloeren gaan kromtrekken door het vocht. Het is heel onverstandig om een kapot dak niet te laten maken. Bedenk bovendien dat je met een nieuw dak zoveel jaar kunt doen, dat je het daarna nooit meer hoeft te laten maken. 

Huur een deskundige in

Een dakdekker is een deskundige die alles weet van het oplossen van lekkage op het dak en het vernieuwen van een dak als dat nodig is. Ga dus niet zelf prutsen, maar huur echt een deskundige in. Een dakdekker let ook speciaal op zaken als brand of dat het sneeuwdicht, winddicht en waterdicht is. Wellicht kun je het dak meteen wat extra laten isoleren, dat zal veel schelen als het gaat om kou in huis.

Wat zijn de kosten van een nieuw dak?

Er zijn verschillende soorten dakbedekking. De kosten hangen dan ook af van wat in jouw situatie het beste is. Globaal moet je rekenen op zo’n €50 per vierkante meter bijvoorbeeld bij bitumen of epdm dakbedekking. Er zijn ook dakbedekkingen zoals riet en leisteen waarbij je met ongeveer met het het dubbele rekening moet houden. Deze daken gaan dan meestal ook weer langer mee. In enkele gevallen het mogelijk om subsidie te krijgen. Het gaat dan om het tegelijkertijd isoleren van het dak of het laten plaatsen van een groendak. 

Dezelfde dakbedekking of iets anders?

Het is meestal niet verplicht om dezelfde soort dakbedekking te kiezen als wat er al op zat. Als je bijvoorbeeld nu een rieten dak hebt, maar je wil een modernere look & feel hebben, dan kun je daar best met een dakdekker over praten en een andere oplossing kiezen. Er zijn genoeg mogelijkheden. Een deskundige kan je goed adviseren, zodat je de beste keuze kunt maken die bij jouw situatie past. 

Dak lekkage oplossen

Vorig artikelHoe kun je het beste verhuizen?
Volgend artikelWaarom een alarmsysteem tegenwoordig een must is
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in