Kleurrijke planten die iedereen goed kan houden

Bloemen en kleurrijke planten hebben een positieve invloed op mijn humeur. Zodra ik de woonkamer echt goed heb schoongemaakt, horen daar voor mij verse bloemen bij. Daarnaast heb ik ook altijd wel wat planten, liefst bloeiende, in huis staan. In een mooie pot of mand vrolijken planten ieder hoekje  op. Momenteel heb ik een aantal Kalanchoë’s staan. Die heb je in allerlei verschillende kleuren. Ik kreeg ze tijdens een perslunch, waar ik ontdekte dat de Kalanchoë veel meer te bieden heeft dan ik altijd dacht!

Kleurrijke planten die iedereen goed kan houden

Om heel eerlijk te zijn was ik helemaal niet zo’n fan van de Kalanchoë. Ik vond het altijd een beetje een saai plantje. Dat kwam waarschijnlijk ook, doordat je ze vaak bij benzinepompen ziet staan met zo’n plastic zakje er omheen. Niet echt mijn idee van ‘hip” zeg maar. Toch ben ik van gedachten veranderd toen ik werd uitgenodigd bij de kwekerij. We kregen een kijkje in het kweekproces. Van klein miniplantje tot prachtige bloeiende vetplant. Dat proces duurt trouwens een aantal maanden. Ik heb het zelf mogen uitproberen, want bij vertrek kreeg ik een 3 kweekplantjes. Deze zijn inmiddels al goed gegroeid, maar hebben nog steeds niet de prachtige kleurige bloemen.

Voordeel van Kalanchoë

Een heel groot voordeel van de Kalanchoë, zeker in de zomer, is het feit dat zelfs wie geen groene vingers heeft, deze plant goed kan houden. Als je op vakantie gaat en geen buren hebt die voor de plantjes kunnen zorgen, dan kom je terug en heeft de Kalanchoë het gewoon overleefd. Ze kunnen namelijk makkelijk een paar weken zonder water, en dat doet niet af aan de kwaliteit. Na je vakantie staan ze nog net zo mooi in bloei en geef je ze dan een scheut water, dan is het net of je niet weg bent geweest.

Buitenplant

Een andere ontdekking die ik deed, is dat je ook Kalanchoë’s hebt die in de zomer buiten kunnen staan. Dat vond ik helemaal te gek, want in mijn tuin kon ik nog wel wat kleur gebruiken. Zo heb ik nu een leuk hoekje gemaakt met verschillende Kalanchoë’s in potten die zorgen voor een vrolijke noot in de tuin.

Winactie

Ben jij ook enthousiast geworden nu je hebt geleerd wat een voordelen de Kalanchoë allemaal heeft? Wil je zo’n pakket met vrolijke bloeiers winnen? Dan heb je geluk! Wij mogen namelijk 3 x een kleurrijk Kalanchoë pakket weggeven! Het enige dat je hoeft te doen is op onze facebookpagina een berichtje achter te laten waarom jij met deze toffe plant aan de slag wil.

Vorig artikelDuurzame materialen in je tuin
Volgend artikelLekker ontspannen doen we onder een goede douche
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in