Echte post of een digitale kerstwens?

kerstkaart kerstman rendierHet is weer de tijd van het jaar. De tijd dat post.nl overuren draait om alle kerstkaarten te verwerken. Ik vraag me soms af of er nog echt wel zoveel kaarten verzonden worden. Tegenwoordig gaan kerstwensen steeds vaker via Facebook, twitter of sms. Je maakt een foto met je smartphone, berwerkt ‘m met een appje en hoppa: zo met ‘t digitale vliegtuig regelrecht naar de ontvanger. Of die nou in Nederland of in Australië woont. En toch…? Ik vind een echte kaart leuker. Hulde aan de echte post. Maar dan wel een kaartje met een persoonlijke boodschap. Ik heb dit jaar kaarten bij Jakima besteld. Daar zijn leuke ontwerpen, die je kunt personaliseren met een eigen foto. Je kunt de tekst online er al in laten zetten en zelfs op een ander adres de kaartjes laten bezorgen, maar dat heb ik niet gedaan. Ik wil gewoon zelf mijn vrienden en familie verrassen met een persoonlijke wens. Ze hebben immers dit jaar niet allemaal hetzelfde meegemaakt. De ene is bevallen, de ander heeft iemand verloren, weer iemand anders is zwanger geraakt en er zijn ook mensen die op werkgebied iets bijzonders gepresteerd hebben. Daar op in spelen geeft zo’n kaartje net even wat extra’s.

Wat doe jij dit jaar? Stuur jij kaarten, of houd je het bij een digitale wens? En via welke digitale weg dan? Social media, email, sms of iets anders? En als je kaartjes stuurt, stuur je dan een persoonlijke boodschap mee, of alleen een persoonlijke groet? Laat het me weten in de reacties, ben erg benieuwd!

Kortingsactie: met code ‘hipenhot’ 15 % korting op alle kerstkaarten (vanaf 25 wenskaarten) bij Jakima. De korting loopt tot 20 december 2013.

foto-jakima

Vorig artikelVoor wie is dat pakje?
Volgend artikelMoois voor kerst
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in